|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
(riješeno) Gigabyte EP35-DS3 ne prolazi POST i restarta se u beskonačnost
Sinoć je frendu ruknuo grom u kuću. Računalo je bilo upaljeno te se ugasilo. Kada ga je ponovno upalio, BIOS je očitao uređaje (procesor, memoriju, diskove) ali onda se uslijed POST-a resetiralo i tako u beskonačnost. Napominjem da mogu čak i ući u BIOS i mijenjat postavke. Odnio sam njemu svoj komp i njemu isprobao sve njegove komponente koje sam mogao i ispostavilo se da su sve ispravne. Probao sam spojit svoj Chieftec na njegove i komponente i ista stvar - resetira se. Znači ostala su dva moguća sumnjivca - procesor i matična ploča. Sada bi to trebalo odnijet na reklamaciju pa vas pitam koje su šanse da bi mogao procesor bit kriv za resetiranje uslijed POST-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Mrezna je uzrok vjerojatni. pogledaj dali je cijeli cip od mrezne. Pokusaj i kabel izvadit ako je spojen ili u biosu iskljucit mreznu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
|
Prije 15tak dana poslao sam Asusicu u msan na reklamaciju. Puko je grom, ploca se gasi nakon par minuta, a na chipu od mrezne je bio vidljiv mali vulkan promjera 2mm. Reklamacija je prosla, nova mb je vec u stroju, sve 5. Msan rula. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ako nema vidljivih ostecenja, i ako se pravis glup, onda se moze...
![]() |
#7 |
Premium
|
Evo pregledavam matičnu i ne vidim ništa na njoj. Otić ću do njega to isprobat pa javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Update: Nisam uspio istestirat onboard LAN ![]() Hvala svima na pomoći, LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
|
Ako je intel, nemas sta sa sarafcigerom radit kod montaze. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
To je sigurno matična da je proc komp nebi baš palio...meni je moja ep35 ds4 rikla nekak čudom kad sam je stavljao u komp i nikako da se zapali...tad da definitivno matična samo na reklamaciju i molit boga da ju ne čekaš mjesec dana
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ma debil, umjesto da zdravoseljački prstima pritisnem i gotovo. Kad imam takvu naviku da ne prebirem po čipovima prstima, nego ih držim samo za rubove i jbg. Odnio na reklamaciju, javim kako je prošlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
XX puta sam to vidio, a garant je jos sve spojeno na "pevec"(10-12kn) produzni kabel. ![]()
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|