![]() |
(riješeno) Gigabyte EP35-DS3 ne prolazi POST i restarta se u beskonačnost
Sinoć je frendu ruknuo grom u kuću. Računalo je bilo upaljeno te se ugasilo. Kada ga je ponovno upalio, BIOS je očitao uređaje (procesor, memoriju, diskove) ali onda se uslijed POST-a resetiralo i tako u beskonačnost. Napominjem da mogu čak i ući u BIOS i mijenjat postavke. Odnio sam njemu svoj komp i njemu isprobao sve njegove komponente koje sam mogao i ispostavilo se da su sve ispravne. Probao sam spojit svoj Chieftec na njegove i komponente i ista stvar - resetira se. Znači ostala su dva moguća sumnjivca - procesor i matična ploča.
Sada bi to trebalo odnijet na reklamaciju pa vas pitam koje su šanse da bi mogao procesor bit kriv za resetiranje uslijed POST-a? |
Mrezna je uzrok vjerojatni. pogledaj dali je cijeli cip od mrezne. Pokusaj i kabel izvadit ako je spojen ili u biosu iskljucit mreznu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prije 15tak dana poslao sam Asusicu u msan na reklamaciju. Puko je grom, ploca se gasi nakon par minuta, a na chipu od mrezne je bio vidljiv mali vulkan promjera 2mm.
Reklamacija je prosla, nova mb je vec u stroju, sve 5. Msan rula. :D |
Ako nema vidljivih ostecenja, i ako se pravis glup, onda se moze...
|
Citiraj:
|
Update: Nisam uspio istestirat onboard LAN :fiju:. Stavljam ono smeće od box hladnjaka na procesor, stisnem šarafcigerom jednu onu plastičnu tiplu i govno pukne. Ništa, odnijet ću na reklamaciju sutra, ionako na ploči nema vidljivog ništa, pravit se toše i gotovo.
Hvala svima na pomoći, LP |
Ako je intel, nemas sta sa sarafcigerom radit kod montaze. :D
|
To je sigurno matična da je proc komp nebi baš palio...meni je moja ep35 ds4 rikla nekak čudom kad sam je stavljao u komp i nikako da se zapali...tad da definitivno matična samo na reklamaciju i molit boga da ju ne čekaš mjesec dana
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo samo da javim - reklamacija je prošla i frend dobio novu ploču :goood:. Ali izgleda da su i ADSL splitter i D-Linkov modem na kraju dobili po njonji.
Može oznaka riješeno, LP |
Citiraj:
XX puta sam to vidio, a garant je jos sve spojeno na "pevec"(10-12kn) produzni kabel. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25. |