Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.12.2004., 22:33   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Thorton radi di ....

... zam da je malo blesavo ali da li netko ima Thortona XP 2000+ i na kojoj mu to ploči radi ? Nemojte sada to je Barton sa pola L2 i tako pa ako radi Barton radi i Thorton jer baš i ne radi ... zanima me recimo DFI Infiniti sa nForce2 chipsetom i slične ... informativno ... dakle ime i prezime mame daske i oca joj Thortona ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2004., 22:36   #2
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Meni je Thorton 2000+ bet problema radio u NF7-S v2.0.
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.12.2004., 00:12   #3
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Prvo je radio ko thorton u staroj matsonic 8137C+ (KT 266, a onda u EPOX8rda3I u kojoj i dalje radi ali sad ko barton.

Ne vidim razlog zakej ne bi rdil na defaultnoj frekvi u bilo kojoj ploči

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2004., 14:24   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: Thorton radi di ....

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
... zam da je malo blesavo ali da li netko ima Thortona XP 2000+ i na kojoj mu to ploči radi ? Nemojte sada to je Barton sa pola L2 i tako pa ako radi Barton radi i Thorton jer baš i ne radi ... zanima me recimo DFI Infiniti sa nForce2 chipsetom i slične ... informativno ... dakle ime i prezime mame daske i oca joj Thortona ...
Thorton je u sustini Barton s 133MHz FSBom i onemogucenim pristupom pola L2 cachea, tako da svaka ploca koja sluzbeno podrzava Bartona, podrzava i Thortona. Na stranu sto i mnoge koje nemaju sluzbenu podrsku uredno rade s oba.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2004., 16:35   #5
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
pa ne bi se bas slozio, evo black dragon muku muci sa thortonom i dfi nfinity 2 ultra prolocom.... a podrzava barton...
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2004., 16:39   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Re: Re: Thorton radi di ....

Citiraj:
Originally posted by Bubba
Thorton je u sustini Barton s 133MHz FSBom i onemogucenim pristupom pola L2 cachea, tako da svaka ploca koja sluzbeno podrzava Bartona, podrzava i Thortona. Na stranu sto i mnoge koje nemaju sluzbenu podrsku uredno rade s oba.
... kolika je vjerovatnost da imaš 3, da tri Thortona u ladici i da su sva tri radila i da nakon 4 dana imaš 4 različite ploče i niti jedna ne boota s njima ... sve se startaju, cooleri se svi zarolaju pokrene se diskovlje i nakon 20 - 30 sekundi sve se pogasi ... aj sad ... mislim šta su mi mali zeleno obasjali ladicu xycg zrakama i onesposobili CPUe unutra, BTW u istoj ladici su 4 intela koja i dalje rade, ko zna možda su se potukli preko noći pa su ovi pentiumi polomili sve noge ovim jadničcima od AMDa ... lud sam više

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Staro 04.12.2004., 18:43   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: Re: Re: Thorton radi di ....

Citiraj:
... kolika je vjerovatnost da imaš 3, da tri Thortona u ladici i da su sva tri radila i da nakon 4 dana imaš 4 različite ploče i niti jedna ne boota s njima ... sve se startaju, cooleri se svi zarolaju pokrene se diskovlje i nakon 20 - 30 sekundi sve se pogasi ... aj sad ... mislim šta su mi mali zeleno obasjali ladicu xycg zrakama i onesposobili CPUe unutra, BTW u istoj ladici su 4 intela koja i dalje rade, ko zna možda su se potukli preko noći pa su ovi pentiumi polomili sve noge ovim jadničcima od AMDa ... lud sam više
A klasicna metoda "izbaci uljeza", preciznije mijenjanje napajanja, procesora/ploca, memorije i slicno? Inace, IME, chipseti na kojima sam probao Thortone i rade su bili KT133A, KT400 i nF 1 i 2.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2004., 19:06   #8
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

ma to je ono što me baš muči ... probao sam na nForce2 ploči DFI Infiniti, probao na VIA 333 QDI KuDoz 7E/333X, probao na ECS K7S5A PRO to je isto neka VIA ... ma lud ... mislim za te ploče piše kao nam podrške za Thotona ali ima za Bartona, a kako sam na samom vrhu napisao da ako je Thorton 1/2 Bartona da mora raditi a opet ne radi .... grrr lud više. Dobro znam da to nisu baš neke ploče i da to nije baš za to ali opet ...

Staro 05.12.2004., 00:22   #9
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
frend ima albatronovu ploču, via kt400, skoro kupljena i XP2000+, mislili smo da je Throughbred kad je kupio, no ipak je Thorton, i radi savršeno
Roller je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2004., 18:29   #10
kian
Premium

kian's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Kod mene Thorton XP 2000+ @ 512 KB L2 radi na:

Shuttle AK35GT(R) VIA VT8366A Apollo KT266A rev.1.2
Epox EP-8RDA+ nForce2 SPP rev 1.1
Abit AN7 nForce2 Ultra 400 rev.1.0
kian je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.12.2004., 22:31   #11
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Re: Thorton radi di ....

Citiraj:

Mislim, sad se rasprava svela na to da svi nabrajamo kako jedan socketA procesor radi na socket A ploči:confused: ...

@autor:
Jesi li možda pogledao na stranicama proizvođača ploče sve revizije BIOSa i što novo donosi, ili možda ima neki FAQ baš o tim pločama...eto, nadam se da sam bar neki hint dao, jer ni ja prošle godine na ploči nikako nisam uspio osposobit AGP4X protokol, a grafa je začudo isto bila AGP4X...tek na FAQ o toj ploči je bila nabrojena i ta kartica koja ima takve i takve probleme

Možda pomogne...
http://www.dfi.com.tw/Support/suppor...YPE=MB&SITE=US

Zadnje izmijenjeno od: Roller. 05.12.2004. u 23:36.
Roller je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2004., 20:43   #12
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
moj 2200+ je radio na Soltek 75DRV4, Soltek 7FRNL2 i na Epox 8rda3+ nikada nije bilo nikakvih problema, otključan množitelj i danas kod frenda radi 200*10 bez beda
Jablan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno