PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Thorton radi di .... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14956)

Black Dragon 03.12.2004. 22:33

Thorton radi di ....

... zam da je malo blesavo ali da li netko ima Thortona XP 2000+ i na kojoj mu to ploči radi ? Nemojte sada to je Barton sa pola L2 i tako pa ako radi Barton radi i Thorton jer baš i ne radi ... zanima me recimo DFI Infiniti sa nForce2 chipsetom i slične ... informativno ... dakle ime i prezime mame daske i oca joj Thortona ...

rendula 03.12.2004. 22:36

Meni je Thorton 2000+ bet problema radio u NF7-S v2.0.

BrunoZG 04.12.2004. 00:12

Prvo je radio ko thorton u staroj matsonic 8137C+ (KT 266, a onda u EPOX8rda3I u kojoj i dalje radi ali sad ko barton.

Ne vidim razlog zakej ne bi rdil na defaultnoj frekvi u bilo kojoj ploči

Bubba 04.12.2004. 14:24

Re: Thorton radi di ....

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
... zam da je malo blesavo ali da li netko ima Thortona XP 2000+ i na kojoj mu to ploči radi ? Nemojte sada to je Barton sa pola L2 i tako pa ako radi Barton radi i Thorton jer baš i ne radi ... zanima me recimo DFI Infiniti sa nForce2 chipsetom i slične ... informativno ... dakle ime i prezime mame daske i oca joj Thortona ...
Thorton je u sustini Barton s 133MHz FSBom i onemogucenim pristupom pola L2 cachea, tako da svaka ploca koja sluzbeno podrzava Bartona, podrzava i Thortona. Na stranu sto i mnoge koje nemaju sluzbenu podrsku uredno rade s oba.

MasterX 04.12.2004. 16:35

pa ne bi se bas slozio, evo black dragon muku muci sa thortonom i dfi nfinity 2 ultra prolocom.... a podrzava barton...

Black Dragon 04.12.2004. 16:39

Re: Re: Thorton radi di ....

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Thorton je u sustini Barton s 133MHz FSBom i onemogucenim pristupom pola L2 cachea, tako da svaka ploca koja sluzbeno podrzava Bartona, podrzava i Thortona. Na stranu sto i mnoge koje nemaju sluzbenu podrsku uredno rade s oba.
... kolika je vjerovatnost da imaš 3, da tri Thortona u ladici i da su sva tri radila i da nakon 4 dana imaš 4 različite ploče i niti jedna ne boota s njima ... sve se startaju, cooleri se svi zarolaju pokrene se diskovlje i nakon 20 - 30 sekundi sve se pogasi ... aj sad ... mislim šta su mi mali zeleno obasjali ladicu xycg zrakama i onesposobili CPUe unutra, BTW u istoj ladici su 4 intela koja i dalje rade, ko zna možda su se potukli preko noći pa su ovi pentiumi polomili sve noge ovim jadničcima od AMDa ... lud sam više :)

Bubba 04.12.2004. 18:43

Re: Re: Re: Thorton radi di ....

Citiraj:

... kolika je vjerovatnost da imaš 3, da tri Thortona u ladici i da su sva tri radila i da nakon 4 dana imaš 4 različite ploče i niti jedna ne boota s njima ... sve se startaju, cooleri se svi zarolaju pokrene se diskovlje i nakon 20 - 30 sekundi sve se pogasi ... aj sad ... mislim šta su mi mali zeleno obasjali ladicu xycg zrakama i onesposobili CPUe unutra, BTW u istoj ladici su 4 intela koja i dalje rade, ko zna možda su se potukli preko noći pa su ovi pentiumi polomili sve noge ovim jadničcima od AMDa ... lud sam više :)
A klasicna metoda "izbaci uljeza", preciznije mijenjanje napajanja, procesora/ploca, memorije i slicno? Inace, IME, chipseti na kojima sam probao Thortone i rade su bili KT133A, KT400 i nF 1 i 2.

Black Dragon 04.12.2004. 19:06

ma to je ono što me baš muči ... probao sam na nForce2 ploči DFI Infiniti, probao na VIA 333 QDI KuDoz 7E/333X, probao na ECS K7S5A PRO to je isto neka VIA ... ma lud ... mislim za te ploče piše kao nam podrške za Thotona ali ima za Bartona, a kako sam na samom vrhu napisao da ako je Thorton 1/2 Bartona da mora raditi a opet ne radi .... grrr lud više. Dobro znam da to nisu baš neke ploče i da to nije baš za to ali opet ...

Roller 05.12.2004. 00:22

frend ima albatronovu ploču, via kt400, skoro kupljena i XP2000+, mislili smo da je Throughbred kad je kupio, no ipak je Thorton, i radi savršeno

kian 05.12.2004. 18:29

Kod mene Thorton XP 2000+ @ 512 KB L2 radi na:

Shuttle AK35GT(R) VIA VT8366A Apollo KT266A rev.1.2
Epox EP-8RDA+ nForce2 SPP rev 1.1
Abit AN7 nForce2 Ultra 400 rev.1.0

Roller 05.12.2004. 22:31

Re: Thorton radi di ....

Citiraj:

Mislim, sad se rasprava svela na to da svi nabrajamo kako jedan socketA procesor radi na socket A ploči:confused: ...

@autor:
Jesi li možda pogledao na stranicama proizvođača ploče sve revizije BIOSa i što novo donosi, ili možda ima neki FAQ baš o tim pločama...eto, nadam se da sam bar neki hint dao, jer ni ja prošle godine na ploči nikako nisam uspio osposobit AGP4X protokol, a grafa je začudo isto bila AGP4X...tek na FAQ o toj ploči je bila nabrojena i ta kartica koja ima takve i takve probleme;)

Možda pomogne...
http://www.dfi.com.tw/Support/suppor...YPE=MB&SITE=US

Jablan 11.12.2004. 20:43

moj 2200+ je radio na Soltek 75DRV4, Soltek 7FRNL2 i na Epox 8rda3+ nikada nije bilo nikakvih problema, otključan množitelj i danas kod frenda radi 200*10 bez beda

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:58.