|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Problem pi povezivanju 2 računala
Povezao sam laptop i pc preko modema(Netopia). Pošto modem ima samo jedan izlaz uzeo sam switch i povezao sve kako spada. Oba kompjutera mogu uredno na internet u isto vrijeme(Netopia postvaljena na Router mode). Odabrao sam da pripadaju istoj WORKGROUP-i medutim tu ih nemogu pronać. Kad otvorim workgroup prazno je na oba računala, a kada idem pretraživati računala u toj workgroup-i nakon 15-tak sekundi izbaci poruku "You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this seerver to find out if you have acess permissions. The list of servers for this workgroup is not currently available." Mijenjao sam IP adrese u Internet protocolu i postavio ih tako da se same podese, na automatic. Pokusao sam ih sam postavit, znam da na oba moraju biti razlicite IP adrese al mi onda nebi mogli na internet. Što sam krivo napravio?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Evo nešto se pomaklo al još nisam sve riješio. Spojio sam racunalo i laptop preko lana. I oba mogu na internet skupa, međutim moram im na Local Area Connection - Properties - Internet Protocol - Properties postavit Obtain an IP adress automaticaly. Međutim kad to postavim onda ih ne vidim u My network places, već moram sam postaviti Ip adrese, različite. Ali i kad to postavim onda nemogu na interent a mogu ih međusobno povezati. E sad meni treba neko rijesenje da oba mogu i na internet i da ih mogu vidit na MY network places. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi: Optima Netopia routing mode i File & Printer share u ADSL BIbliji (ovo će ti rješit "pojavljivanje u MY network places). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Sve sam podesia prema uputama za Netopiu routing mode, al nikako podesit da mi u isto vrijeme mogu ići oba na internet i da ih mogu vidjeti u My network place, nego za internet moram namjestit na automatic IP a kad ih ocu imat u My network places onda moram sam unosit Ip adrese, al onda nemogu na internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
RJEŠENO. Stvar je bila u tome da moram sam podesit IP adrese i ono što dpđe skupa sa njima. Al nije samo bitno da su različite adrese, već je važno da pogodi prava kombinacija i da se na kraju ništa ne kosi. Vjerojatno postoji neko objašnjenje zašto baš određeni brojevi, al ja to nigdje na forumu nisam našao, al eto uspio sve rješit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Računala moraju biti u istom subnetu ! 255.255.255.0 |
![]() |
![]() |
|
|