Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.08.2008., 12:27   #1
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Vanjski disk + miniUSB kabel?

Lijep pozdravec! Dobio sam vanjski disk WD i neki 30-centimetarski miniUSB kabel 5pin. Eh, sada, pošto je meni trebao malo duži kabel, odlučio sam se kupiti isti takav od 1.8 metara za 20 kuna. Ali kada spojim s tim kabelom disk na kompjuter, on uopće ne nađe disk Pa zašto? Onda sam opet pokušao sa kratkim originalnim koji sam dobio u pakiranju i nađe ga bez po muke, onda opet sa ovim kojeg sam kupio i ništa Pa zašto?
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2008., 12:39   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ti kabeli USB sta ih kupis uvijek zezaju nesto vidio sam to dosta puta do sad tako da se ne trebas cudit..Najbolje ti je uzet ovakav Y USB kabel http://www.cyberdata.net/products/ca...b_2y_usb-a.gif i ne trebas se brinit oce imat struje itd..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.08.2008., 12:46   #3
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Ti kabeli USB sta ih kupis uvijek zezaju nesto vidio sam to dosta puta do sad tako da se ne trebas cudit..Najbolje ti je uzet ovakav Y USB kabel http://www.cyberdata.net/products/ca...b_2y_usb-a.gif i ne trebas se brinit oce imat struje itd..
I pretpostavljao sam možda da je malo prevelik otpor jer je dosta velika razlika između 0.3 i 1.8 metara. Dobro, nije baš da mi je kabel pod MAST (), ali znaš možda gdje bi se kod nas moglo to naručiti?

Tnx!
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2008., 13:10   #4
RS2000
ThinkPad Hunter
Moj komp

RS2000's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ovo sa otporom definitivno ima logike..kod mene je zanimljivo jer imam jedan dugačak kabel od fotića koji koristim za disk, a sa jednim kraćim nema ni 20cm, neće disk radit bez dodatnog kablića za napajanje... naravno, po meni ovisi i o ladici za disk također...najbolje koristit kabel koji je došao s ladicom ako je moguće, ako ne, onda jedino preostaje snalaženje...
Staro 30.08.2008., 15:47   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ovisi o tome kako su motani USB kablovi, ako su motani onako kako se motaju lan kablovi da parice međusobno poništavaju interferenciju i po mogućnosti da je oklopljen prema van - sve će radit kako treba makar bio i bolesno dug, ako su samo progurane žičice u izolaciji od plastike to je recept za probleme...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno