![]() |
Vanjski disk + miniUSB kabel?
Lijep pozdravec! Dobio sam vanjski disk WD i neki 30-centimetarski miniUSB kabel 5pin. Eh, sada, pošto je meni trebao malo duži kabel, odlučio sam se kupiti isti takav od 1.8 metara za 20 kuna. Ali kada spojim s tim kabelom disk na kompjuter, on uopće ne nađe disk :stoopid: Pa zašto? Onda sam opet pokušao sa kratkim originalnim koji sam dobio u pakiranju i nađe ga bez po muke, onda opet sa ovim kojeg sam kupio i ništa :stoopid: Pa zašto?
|
Ti kabeli USB sta ih kupis uvijek zezaju nesto vidio sam to dosta puta do sad tako da se ne trebas cudit..Najbolje ti je uzet ovakav Y USB kabel http://www.cyberdata.net/products/ca...b_2y_usb-a.gif i ne trebas se brinit oce imat struje itd..
|
Citiraj:
Tnx! |
Ovo sa otporom definitivno ima logike..kod mene je zanimljivo jer imam jedan dugačak kabel od fotića koji koristim za disk, a sa jednim kraćim nema ni 20cm, neće disk radit bez dodatnog kablića za napajanje... naravno, po meni ovisi i o ladici za disk također...najbolje koristit kabel koji je došao s ladicom ako je moguće, ako ne, onda jedino preostaje snalaženje...:goood:
|
Ovisi o tome kako su motani USB kablovi, ako su motani onako kako se motaju lan kablovi da parice međusobno poništavaju interferenciju i po mogućnosti da je oklopljen prema van - sve će radit kako treba makar bio i bolesno dug, ako su samo progurane žičice u izolaciji od plastike to je recept za probleme...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:24. |