|
|||||||||||
|
|
#85351 | |
|
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Kmee kmeee nesto nesto sirotinja nesto direktori nesto nesto Opušteno ne triba patit ako se voziš u karting velične avtu i to je "ok" Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#85352 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Mislim da je lik to s podsmjehom napisao, ne zvuči mi ko da mu je žao ako nema SUV. Ali meni osobno, ok, možda sam manjina, ali SUV nema potrebe, jer niti vidim smisao visokog položaja, niti trebam prostor (nemam i ne mislim imati djecu), tako da ne vidim zašto šlepati stalno 200-400-500 kg za sobom mase koje neću iskoristiti? Slažem se da su kamere posvuda, ali i tih zakonom dozvoljenih 90-100 km/h po nekoj otvorenoj cesti van naselja, npr. stara cesta prema Rijeci mi je zabavnije u nekom hatchbacku, nego u bilo kojem drugom u kojem sam se ikad vozio. Kupit nešto što mi 362 dana u godini NE TREBA, mi je otprilike kao da kupim sad JCB jer eto trebam iskopati neku grabu na dvorištu. To je neka moja logika razmišljanja, savršeno mi je jasno da je oprečna 96 % ljudi. ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#85354 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2017
|
Je, tak je i naš župnik govoril da si je kupil suv-a radi zdravlja, odma nakon nove godine, naravno, za keš:)) |
|
|
|
|
|
#85355 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
#85356 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Bebu je, pogotovo s jajetom, meni osobno bilo lakse ubaciti u 308icu nego s-crossa. Imam ledja kao baba i blizu 40 Ali reci cu ti iskreno, jednom kad ti dijete preraste jaje, ali ga i dalje moras sam seliti iz kolica u sjedalicu, suv je od pomoci. ALI jednom kad ti dijete bude hodalo i postane samostalno i bude htjelo samo ulaziti u auto i sjesti se, suv ce mu biti dodatna "prepreka". Moja mala je taman sa oko 2 i nesto godine krenula ulaziti u 308icu i penjati se po njemu i onda smo presli na s-crossa. Godinu dana kasnije i jos je dizem ko kreten. Visoko i nezgrapno joj je uci sa strane gdje je sjedalica, doduse moze uci sa suprotne strane samo mi usere siceve gazeci po svemu prije nego udje u sjedalicu... Tako da...
|
|
|
|
|
#85357 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
. Dobro zezam se malo, vidio sam jednog novog u zadnje dvije godine i to grandlanda . Kao sto sam vec reko, stvarno ne izgleda lose, ono kotaci, volan, pravi auto, nije na baterije ![]() Uuuu, suvic mi je totalno fora, sad sam se naviknuo i nejdem u nista manje. Iako moram priznati pljexus ES mi izgleda super i onaj camry isto tako. Tako da moram razmisliti kako skvo nagovoriti da to ide u razmatranje za koju godinu. Ne dam pare za neka suv rjesenja za lexus/Cklase. Jednostavno nedam kume |
|
|
|
|
|
|
#85358 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
|
|
|
|
#85359 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#85360 |
|
The mighty pirate
|
Kad čujem "prebacit 40-u" i "leđa"... Ovo je još i velik i visok auto u odnosu na ono u čemu najviše viđam ovakve fosile (Austin Healey Sprite, MGA, MGB...) Imam ovakvih fotki brdo, i čovjek bi mislio da im je to drugi auto. Ne, voze se svaki dan. ![]() Prije nego odustanete od života i nabavite SUV jer imate 40 godina i leđa vas bole...malo vježbe i ovakva slika negdje u glavi ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 12.12.2025. u 10:38. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#85361 | |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#85362 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
|
|
|
#85363 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Al da - neki dan iz BMW M2 izlazi djedica i pomaze jos starijoj bakici da se iskrevelja iz suvozackog sjedala ![]() |
|
|
|
|
|
#85364 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Zašto ne bi SUV bio isto gušt voziti? Prednosti definitivno ima. Pa ne mora SUV biti S-Cross ili PUG 3008. Ima sasvim solidnih bemveja i GLE-a s pod haubom s preko 350ks, em ga je gušt voziti, em ne bole leđa, em ide, naravno, karikiram malo. Super je vidjeti starčeke u nekakvih cupeima ili dvosjedima, no realnost je takva da to nije auto za njih i da može biti udobniji, zdraviji, kudikamo ljepši način transporta nekakav drugi auto, ne kažem da mora biti SUV. Ali da, koji puta treba pregrist govno i vozit ono što voliš, nauštap ostalih stvari. Nemam leđa starčeka još, familija se širi, love nikad nema, ali da mi ne bi sjela jedna Kodiaq RS ili GLB AMG, lagao bi da je tako. Sjeo bi i nekakav Q, ili GLE ali to je već za nekoga tko ne treba prodati bubreg da bi ga kupio.Rekao bi, ako mogu dobiti i SUV s onim što meni tjera osmjeh na lice, ja sam svoje dobio. Netko se pali na boju, netko na tuning, netko na mjuzu, netko na udobnost, što god da je, važno je da kad parkaš auto i odlaziš od njega, da se okreneš još jednom kada ga zaključavaš. Osobno, nekakvih 200-250ks, nešto preme, malo veće felge, da ima brdo mjesta, automatik, pun pogodak.Važno je ovaj dio "osmjeh na licu". ![]() |
|
|
|
|
|
#85365 |
|
Premium
|
Jednom kada probas SUV, nema nazad. Evo ja se vec 6 godina patim sa karavanom jer sam tada mislio da nemam potrebe za SUV-om i da mi je karavan bolje rjesenje za moje potrebe. Da nije ovako dobar auto i da samo krene praviti probleme, vec bi odavno bio prodat ispod cijene, a neki X5M/GLE AMG/SQ7 bi bio na njegovom mjestu. Vi se tu cudite svrhi SUV-ova, a ja eto ne mogu shvatiti zasto bi netko vozio karavana ili limuzinu pored SUV-a koji je daleko prakticniji auto. Naravno, kome treba za po gradu i do trgovine, nije bas neko sretno rjesenje i za to bi trebao jos jedan manji auto. Meni osobno, dvometrasu sa 120kg i ovecom obitelji, koji auto koristim gotovo iskljucivo za na godisnji i za vise od 200km u komadu, veliki SUV je idealan auto. Za sve ostalo je tu zenin 1-er. A lagao bih kad bih rekao da i njega nije gust voziti ovuda lokalno i po lokalnim cestama. Mali, kompaktan a opet udoban i lijep za voziti. |
|
|
|
|
|
#85366 |
|
49%winner
|
Mene je "osmjeh na licu" trebao koštati dodatnih 10 soma evrića i izlazak iz financijske komfort zone, a uopće nisam gledao ništa posebno. Rekoh, jebe mi se za smješkanje u autu i za te pare na kraju ugradili solare, putovali (bez osmjeha), jeli i pili i još imamo kusura. Sad se smijem cijelo vrijeme, a ne samo kad zaključavam auto ![]()
|
|
|
|
#85367 |
|
Premium
|
Imam Q7 PHEV 380ks, 3 djece sa 3 sjedalice nazad i odvalim godisnje 20000 do 25000km. Provlacio se kroz najmanje ulice u Ostuniu do velegradova. Nema dalje od ovog auta sto se tice udobnosti zracnog ovjesa i prakticnosti na dulje staze. Redovno ga na struju vozim i po gradu pa potrosnja na kucnu struju par eura. Uzivao sam u limuzinama do djece ali osjecaj u Q7 i kad se naviknes... sto se tice duzine od 5 metara i sirine je na samom rubu ali taman koliko treba. Preko toga je malo problematicno. Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#85368 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Tak da, ako si ti zadovoljan, to je važno. Osmjeh na licu ne mora značiti da voziš skup auto. |
|
|
|
|
|
|
#85369 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Evo, taman sam vozikao klijentovog GLC po gradu malo, jer nije nigdje bilo mjesta za parkirati, a kasnio je na termin. Znači auto je kupljeno staro godinu dana, 70 k eura, 20 000 km. Ostao sam neugodno iznenađen količinom prostora unutra, tj auto mi uopće nije udobno. Tiguan mi je udobniji od njega. Volvo XC 40 također |
|
|
|
|
|
#85370 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
#85372 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Eto, treba li ti jos? Znam, naci ces ti sada milion razloga zasto ja nisam u pravu, ali evo to je sa moje tocke gledista. Votevr, ja se vracam na SUV cim prodam karavana. Idealno bi bilo veliki SUV, sa lagano sportskim imageom i uz njega neki sportski coupe tipa e92 335i ili S5, ali curama se vise svidja imati malog kompakta, a ja i tako rijetko vozim auto, pa ce ostati 1er uz SUVa. Cak zagledam i neki X6 ili GLE Coupe jer mi se svidja ta coupe linija, ali o tom po tom ![]() |
|
|
|
|
|
|
#85373 |
|
White Rabbit
|
A gle - stvar osobnog izbora. Ali zbog visine i drugacijeg rasporeda tezine SUV i sport u jednu recenicu idu samo u vidu marketinga. Limuzina/karavan ce uvijek kroz zavoje se bolje/dinamicnije voziti nego SUV. 0-100 nije jedino mjerilo sportskog automobila. |
|
|
|
|
|
#85374 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk
|
|
|
|
#85375 |
|
Premium
|
Da, zato sam i napisao "lagano sportski image". Svjestan sam da jedan SUV ne moze biti sportski auto niti ima sto traziti u tom segmentu nego pricam o estetskom faktoru. Ipak mi je privlacnije voziti lijep auto sa coupe/sportskim linijama nego kutiju za cipele. Da nije tako, vjerojatno bih vozio neki putnicki kombi tipa V klasu jer sto se tice prakticnosti za veliku obitelj, nema dalje od toga. |
|
|
|
|
|
#85376 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Nekima lakse kupit suv nego ulozit vremena u tijelo i zdravlje, cast iznimkama sa vecim problemima. Smijesne price generalno, sta ce onda bit u 50ima i 60ima jebote, nigdi sa kauca ako rimac ne plasira teleportaciju do tada? ![]() |
|
|
|
|
|
#85377 | |
|
Premium
|
Citiraj:
, pa se ugodnije osjecam kada u SUV-u vozim 1300km u komadu nego u limuzini ili karavanu. Opet ponavljam, MENI se SUV kao koncept svidja i estetski i funkcionalno. Niti jednom nisam ustvrdio da se i tebi ili bilo kome drugom mora svidjati i da ga mora voziti, za razliku od vas koji tvrdite da nema do limuzine/karavana i da SUV-ove treba zakonom zabraniti ili u najmanju ruku oporezovati kao duhan pomjesan sa kokainom. Vozite sto zelite, ali nemojte drugima nametati svoje preferencije. |
|
|
|
|
|
|
#85378 |
|
White Rabbit
|
Za zdravlje prijatelju treba naci vremena a metabolizam nakon 40-e usporava. U tome je problem. Pred 2 godine sam skinuo 15kg (110>95) u godinu dana jer sam imao vremena al eto me opet na 105 dok si reko keks. S tim da jedem 2 puta dnevno, obroci su 1/3 salata (popunjava zeludac) i 2l vode dnevno. Slatko, masno slano > nope. Stres poslovno i privatno + godine cine svoje. Ajd jos na proljece/ljeto odes se van prosetat prije/poslije posla il trcat al po ovoj zimi i mraku mi se neda. Bicikl kad stignem (sobni) al cesto si tolko u banani da nemas volje. I to ako je sve ostalo top, ak te jos srce zeza usput onda nije to tak lako. |
|
|
|
|
|
#85379 | |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ne mora se niko nac prozvan osobno, samo komentiramo. I dalje mi je upitno kako cemo ulaziti u auto sa 60. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#85380 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
kombi. ![]()