Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.07.2006., 04:32   #31
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
a konacno se sjetio neko nest normalno tipa filozofski i povijesno gledano a ne tipa moj tata je jaci od tvog : cheers2

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2006., 08:56   #32
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor mat
Conroe je revolucija, pomirite se sa time. najslabija verzija koja ce kostati 1600-1800kn tuce najbolje amd-ove fx-ove zasada.
Pa i nije baš d ih tuče posebno, vidio sam sve testove i bolji je ali ne toliko da bi se to tolko dizalo u zvijezde, a posebno ne s obzrom na to kolika investicija treba za njega (nova ploča, novi ram) jer ako mislite da ćete te perfomande dobit sa DDR2 na 533 onda bolje nemojte izlazit na sunce...

A većina (čak i ovdje) nema ni ddr2 666 a kamoli 800 ili 1066...

Citiraj:
Autor mat
mislite da nece postojati Celeron Conroe koji će biti jednako prihvatljive cijene kao nekakvi Semproni, samo vece kvalitete?
Postoje i Northwood i Presscot Celeroni ali nisam baš vidio da oni gaze Semprone dok to punokrvni P4 primjerci itekako rade?

Citiraj:
Autor mat
486, Pentium, Pentium IV, sada dolazi Conroe. vristite vi da je AMD "prebio Intel" koliko hocete ali Intel je oduvijek bio, pa i sad je, kvalitetniji za rad na racunalu. nitko zdrave pameti nije nimalo zainteresiran za (vise-manje, bubam) 10% PC trzista koje OC-a i igra Oblivione, Quakove, FEAR-ove i slicne perverzije koje zahtjevaju neznam kakve CPU-e, meme i neznam sto ne. daj se sjetite svih onih firmi koje koriste pc za puno mocnije i zahtjevnije zadatke, vecina ih koristi Intel. zasto? jer je bolji u radu s aplikacijama tipa PS, Premiere, razno razni vektori, obrade zvuka, slike, videa i sl. to je i dokazano.
To što Intel preko raznih sponzorskih site-ova uspjeva uvjerit ljude da su bolji izbor za "ozbiljne programe" je upravo fascinantno, a prava istina je da su danas oba jednako dobra, vjeruj mi da znam o čemu pričam, ja sam radio nebrojeno puta stvaru u 3d max-u recimo i slaganje scene i efekata i ostalog traje toiko dugo da čekanje da nešto se renda 10% duže ti je uistinu nebitno danas...

Btw tih 10% tržišta koje ti spominješ i jesu razlog za sve te bencheve...
Juru (TM) koji pika na poslu na wordu i excelu boli kita što je u kanti, i što ti sad misliš da će njemu šef kupit Conroa? Kupit će mu najjeftinje a tko će to bit nego opet - AMD, istina u zadnje vrijeme su se malo razbahatili bili s cjenama na svom "glavnom" socketu ali izgleda da je zapravo svo vrijeme s754 bio glavni a ne s939 bar po dijapazonu procesora na njemu (nedostatak jeftinih semprona na s939) a sad su tek krenuli u rješavanje tog problema kad su vidjeli probleme sa plasmanom AM2...

Citiraj:
Autor mat
AMD je povecao prodaju iskljucivo zbog entuzijasta poput vas samih koji onda rade po razno raznim ducanima, servisima i sl. i slazu konfe za kucna racunala, ili pak ovako pisu po forumima i zacaravaju djecu tim "informacijama". sazaljenje nad AMD-om + bolja igrivost i OC-anje su stvorili "AMD revoluciju" u kucnim domovima. ne zato jer je Jura htio imat AMD-a. Vec zato jer mu je g. Vlatko Markovic slozio konfiguraciju sa svojim omiljenim procesorom od kojeg je doma napravio cudo.
Dakle ti misliš da bi bilo bolje da je složio gore npr Preccsota koji košta 3x više nego Bartona?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.07.2006., 09:48   #33
LARN81
ghotic warrior
Moj komp

LARN81's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citam ovaj post i ne vjerujem kolko ljudi nemaju kaj radit u zivotu nego govorit ko placeni promotori od AMD-a ili INTEL-a...Ajde di dobijete te novce za reklamiranje? Ovo su price ko dal je bolji xbox ili ps2, a po meni bolje je ono kaj se bolje prodaje i cega ima vise na trzistu...npr. kaj ce mi xbox koji je hardverski superiorniji od ps2 kad 10 mojih frendova ima ps2 i svi medusobno razmjenuju igre,save-ove itd...A sto se tice Conroe-a da stvarno je superioran (da se razmijemo meni je i Intel i Amd dobar kupujem kaj mi pase trenutno) ali sigurno nebudem prelazio na njega zbog 20,30 ili cak 50% dobitka preformansi u igrama i aplikacijama. Uostalom kolko tu vas na forumu radi npr. u Photoshopu ili 3dmax-u itd? 90% igra igrice i multimedija pa se zapitajte o bilo kakvoj kupnji procesora i memorija i dal vam stvarno treba ili samo za showcase. : cheers2
Staro 20.07.2006., 10:26   #34
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor LARN81
A sto se tice Conroe-a da stvarno je superioran (da se razmijemo meni je i Intel i Amd dobar kupujem kaj mi pase trenutno) ali sigurno nebudem prelazio na njega zbog 20,30 ili cak 50% dobitka preformansi u igrama i aplikacijama.
E vidiš to si dobro rekao - 30%, 40%, 50%...

Neka je 50% bolji od AMD-a na istom taktu... To je ništa, to nije nikakva revolucija nego samo evolucija...

Da je 200% bolji e to bi bila revolucija...

A kolko vidimo - nije, a posebno ne u 64 bita u kojem je trebao biti još jači u odnosu na AMD nego što je na 32bita... : suicide

Citiraj:
Autor LARN81
Uostalom kolko tu vas na forumu radi npr. u Photoshopu ili 3dmax-u itd? 90% igra igrice i multimedija pa se zapitajte o bilo kakvoj kupnji procesora i memorija i dal vam stvarno treba ili samo za showcase. : cheers2
Tako je upravo to je poanta...

Ali kad "Moram imati najjače u kanti da se mogu grčit" (TM) proradi...

Ja kažem svima - ispod 4000kn investicije u kantu nećete imati ništa od onoga što gledate po tim testovima ako imate iole normalnu P4 ili P4D mašinu...

Isključeni oni koji imaju neki stvarno nov i mrak, mrak stroj na PentuimuD pa imaju ploču koja će podržavati conroe i ddr2 800 ili 1066 ram...
Staro 20.07.2006., 11:03   #35
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
VIA ljudi VIA je proc kakav AMD kakav INTEL
VIA to je zakon : suicide
1 ne grije se
2 nije skup
3 zna racunat
4 nema ga se nigdje za kupit pa prakticki nista ne kosta

ps- je li neko zna gdje u hvatakupit via proc ? :confused:
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2006., 11:08   #36
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor ante2
ps- je li neko zna gdje u hvatakupit via proc ? :confused:
Ima, kako nema, ali je integriran na ploču:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...89903817465077
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2006., 11:33   #37
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
Autor mat
kao sto je meni jednom nicko napomenuo da nemam nikakvo pravo govoriti da je ijedan cpu loš, tako bih i ja sve koji imaju navode slične "usrani conroe" zadrže za sebe.

Conroe je revolucija, pomirite se sa time. najslabija verzija koja ce kostati 1600-1800kn tuce najbolje amd-ove fx-ove zasada. mislite da nece postojati Celeron Conroe koji će biti jednako prihvatljive cijene kao nekakvi Semproni, samo vece kvalitete?
486, Pentium, Pentium IV, sada dolazi Conroe. vristite vi da je AMD "prebio Intel" koliko hocete ali Intel je oduvijek bio, pa i sad je, kvalitetniji za rad na racunalu. nitko zdrave pameti nije nimalo zainteresiran za (vise-manje, bubam) 10% PC trzista koje OC-a i igra Oblivione, Quakove, FEAR-ove i slicne perverzije koje zahtjevaju neznam kakve CPU-e, meme i neznam sto ne. daj se sjetite svih onih firmi koje koriste pc za puno mocnije i zahtjevnije zadatke, vecina ih koristi Intel. zasto? jer je bolji u radu s aplikacijama tipa PS, Premiere, razno razni vektori, obrade zvuka, slike, videa i sl. to je i dokazano.
AMD je povecao prodaju iskljucivo zbog entuzijasta poput vas samih koji onda rade po razno raznim ducanima, servisima i sl. i slazu konfe za kucna racunala, ili pak ovako pisu po forumima i zacaravaju djecu tim "informacijama". sazaljenje nad AMD-om + bolja igrivost i OC-anje su stvorili "AMD revoluciju" u kucnim domovima. ne zato jer je Jura htio imat AMD-a. Vec zato jer mu je g. Vlatko Markovic slozio konfiguraciju sa svojim omiljenim procesorom od kojeg je doma napravio cudo.

AMD u problemima? nek je, bas me briga s moje strane. iskreno, sumnjam da ce ikada biti u problemima do te granice da ce ekipa dobivati nove proceve s njihove strane i da ce zaradivati puno puno novaca... tema je ponovljena, 156. put. dosta tog Intel Vs. AMD rata. ja imam Intel, ti imas AMD. Bas smo si super, lol.
objasni mi ovu hm izmisljotinu...ajmo ovak rec...svak proc je dobar AK RADI!!!to sto je neki bolji neki losiji...sve je pitanje ulozenog/dobivenog...

EOD i de lokajte ovu temu vec jednom jerbo je opet amd vs intel...

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2006., 13:41   #38
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor ante2
VIA ljudi VIA je proc kakav AMD kakav INTEL
VIA to je zakon : suicide
/cut
4 nema ga se nigdje za kupit pa prakticki nista ne kosta
Buwahahahahaha, legendo!

No sada ozbiljno, VIA je trebala ispucati svoj CZA kao P4 klon, no to im nije uspijelo, nazalost. Esther je trebao donijeti 2GHz na Socket 370, no eto, ni to nije upalilo. Danas je najbolje sto od PC procesora mozes kupiti Ezra-T, ali koliko je taj procesor hladan, toliko je i ODVRATNO spor...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno