Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.11.2004., 03:12   #31
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Originally posted by Fleks
Neda mi se sve čitat, pa evo kpmentar. Rađe pentium 2 nego Athlon 64 4000+...

(Nejdem sutra na info da ne dobijem u glavu).
Ti meni kupi a64 4000+ a ja tebi dam cijelu pentium 2 konfu koju imam doma. I jos platim gajbu.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2004., 21:25   #32
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
uzmimo na primjer konfiguraciju:
amd64 3xxx sa grafickom karticom GF6800GT

za tako nesto treba vam prilicno jako napajanje... otprilike koliko trosi i jedna pecnica...
GF6800GT radi na 50 stupnjeva C dok vrti najobicniji screen saver...

dolazimo do sljedece situacije:
stavljamo bocnu stranicu kucista na kojoj je plexiglas. zasto? evo zasto
nekada je moja mama pravila kolace, stavljala ih u pecnicu i gledala svakih cca 15 minuta da li su rumeni/gotovi...

sada to isto moze staviti u jednu ovakvu konfiguraciju, znaci plexiglas se postavi tako da se moze otvoriti kao pecnica, ubace se kolaci, pustiti dijete da se igra recimo Doom3, dodje i provjeri za 15ak minuta da li su kolaci rumeni/gotovi...

mozete ocekivati akcije u mercatoru recimo: staro za novo, stara gorenje pecnica uz doplatu za novu AMD64 konfiguraciju

sa takvom konfiguracijom imate 2 in 1 (kompjuter i pecnicu) a to sve subvencionira HEP posto ce se njima ta konfiguracija isplatiti (kroz vase racune za struju) u narednih pola godine...

e pa onda zivjeli, nadam se da ce vam se svidjeti ukusni kolaci iz "krushne-pc" peci

op.a sve je receno sa velikom dozom ironije da nebi neko shvatio previse ozbiljno
MasterX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2004., 22:40   #33
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by MasterX
uzmimo na primjer konfiguraciju.......
reče čovjek sa P4 i raptorom u konfi....

stoga...smisao tvoje ironije je ????
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2004., 02:51   #34
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
smisao moje ironije je u tome da ljudi neshvacaju da je dothan procesor mozda malo brzi mozda malo sporiji od amd64 i p4ee ali je definitivno hladan za razliku od danasnjih gorenje amd64 masina i prescot electrolux...

a sto se tice moje konfiguracije ti se nemoras brinuti, moj proc u zivotu nije vidio 50C (za razliku od tvog) a radi na nekih 27-29C u idle i 42C u full loadu
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2004., 03:02   #35
Skippa-150
tualatin maniac

Skippa-150's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
kako stvari stoje : kupiš dothan konfu i moš zaledit meso, škampe, i kad ti nešto treba da skuhaš staviš u amd 64 konfu i skuhaš=)) :clap:
Staro 14.11.2004., 03:19   #36
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Pouka price je - nema zime za eskime uz Prescott i A64 procesore, a želite li ostat cool i po najvećim ljetnim vrućinama koristite P-M procesore.
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2004., 03:46   #37
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Bilo bi zgodno kada bi nekakav zakon natjerao proizvođače (bezveze navodim sad) da mogu u npr EU desktop procesore prodavati sam ako udovoljavaju nekom standardu potrošnje struje, zagrijavanja i slično, tako da ne bude sve divlji zapad- utrka za gigahercima, već da i malo svoju pamet prodavaju zajedno za silicijem. Jer ako ovako nastavi, hladnjaci uskoro probijaju 1kg barijeru, napajanja prelaze sa watta na kW, a 6 ventova u kučište ide pod obavezno. Onak, sve fino regulirano, a korisnik uživa u tišini jedina dva venta na napajanju i procesoru dok igra postal ili takvo šta.

Ajd recite sad jel ja pričam bezveze ili
vudu2 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2004., 06:36   #38
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Originally posted by vudu2
Bilo bi zgodno kada bi nekakav zakon natjerao proizvođače (bezveze navodim sad) da mogu u npr EU desktop procesore prodavati sam ako udovoljavaju nekom standardu potrošnje struje, zagrijavanja i slično, tako da ne bude sve divlji zapad- utrka za gigahercima, već da i malo svoju pamet prodavaju zajedno za silicijem. Jer ako ovako nastavi, hladnjaci uskoro probijaju 1kg barijeru, napajanja prelaze sa watta na kW, a 6 ventova u kučište ide pod obavezno. Onak, sve fino regulirano, a korisnik uživa u tišini jedina dva venta na napajanju i procesoru dok igra postal ili takvo šta.

Ajd recite sad jel ja pričam bezveze ili
Sta bezeveze? Evo pogledaj zalmana 7700 i sve ti je jasno.900 i nesto grama. Blah... I jos si nesto....jos uvijek imam onaj agregat od oko 2 KW ako nekom treba,posto Mental nije htio
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2004., 11:43   #39
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ne bih želio raspirivati vatru ali usporedba AMD 64 i PIV EE što se tiče grijanja je golo govno. Moja 64-orka s BOX hladnjakom ne prelazi 50. S nekim malo boljim hladnjakom ta je temp puno niža. PIV EE s bilo kojim hladnjakom....Eh, tu onda govorimo o temp od preko 60 minimalno. Tak da ne vidm mjesta usporedbi. Prošlo je puno vremena od prvih AMD proceva i velikih temp na njima. Stari mobilac je uredno pod zalmanom na 2,5 Ghz bio ispod 50 °C. Sad se jedino može govoriti o pregrijavanju Intela a nikako AMD-a.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2004., 12:13   #40
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Bilo bi zgodno kada bi nekakav zakon natjerao proizvođače (bezveze navodim sad) da mogu u npr EU desktop procesore prodavati sam ako udovoljavaju nekom standardu potrošnje struje, zagrijavanja i slično
Pa ako hoćeš nekaj takvo-kupi si DELL, oni koliko ja znam imaju dosta krute kriterije po pitanju max snage, zagrijavanja i sl...koliko me pamćenje služi-baš zbog DELL-a je ATI morao skresati takt 9800XT serije na 412...
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2004., 14:01   #41
aurellie
Premium

aurellie's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Ta usporedba s temperaturama nije baš nešto.

Zašto? Prvi svi testovi su obavljeni na dothanu 2.55 ghz a temperatura od 32° je izmjerena na stock dothanu (2ghz)
Dothan 2ghz sa 450$ nije nikakvo mjerilo ni sporijim athlonima (koji koštaju <200$)

Kako sad možemo znat da dothan nema neki performance/temp barijeru, kao recimo athlon xp? Normalni bartoni mogu ići do ~2300 i dodatnih 50 mhz rezultirat će skokom od 10°u temp...

Dakle, još nam nije jasno dali dothan na 2.6ghz radi 36° ili 68°...

Ovo od 25W intel može stavit mačku pod rep. Ako netko još još nezna kako intel mjeri TDP a kako amd...

Također, ne možete uspoređivat 130nm desktop i 90nm mobilac...za malu usporedbu, overclockani 2.64ghz winchester idla na čak 40 stupnjeva...a load temp mu je 42 ! ( www.tech-report.com ), a to je tek desktop procesor.

Osobno bih volio da dothan bude uspješan procesor, tako da ja mogu uzet a64 po nižoj cijeni Ali da će bit to neka revolucija, bilo po performansama, bilo po temperaturi (što vidite u gornjem primjeru), čisto sumnjam. Dothan je tek korak naprijed za intel, nebi li se konačno uspio mjerit s amd-om,
Staro 14.11.2004., 14:09   #42
aurellie
Premium

aurellie's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Mrzim zvučat kao ljuti fanboy
Staro 14.11.2004., 15:48   #43
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv
Sta bezeveze? Evo pogledaj zalmana 7700 i sve ti je jasno.900 i nesto grama. Blah... I jos si nesto....jos uvijek imam onaj agregat od oko 2 KW ako nekom treba,posto Mental nije htio
Ma to sam baš i napisao zbog novog zalmana. Za par godina prvo što kupuješ biti će hlađenje, a onda komponente
vudu2 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2004., 21:20   #44
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Bilo bi zgodno kada bi nekakav zakon natjerao proizvođače (bezveze navodim sad) da mogu u npr EU desktop procesore prodavati sam ako udovoljavaju nekom standardu potrošnje struje, zagrijavanja i slično, tako da ne bude sve divlji zapad- utrka za gigahercima, već da i malo svoju pamet prodavaju zajedno za silicijem.
...
Krajnje interesantno. Na to se uopce ne misli, a sve vise i vise potrosaca su upravo racunala. Svojevremeno je slicna regulativa pokrenuta zbog monitora, kopirki i tadasnjih racunala, ali od tada gotovo da nije napredovalo. Sve danasnje MBO bez problema prolaze te "standarde", jer sve podrzavaju "suspend" (uh, propisa ).

Kada bi postojale regulative po pitanju potrosnje energije u radu i isijavanja energije (grijanja), ne bi se nesto narocito brinuli koliko se nesto grije. Manje zagrijavanje, manja potrosnja struje.
Staro 14.11.2004., 23:37   #45
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by MasterX
smisao moje ironije je u tome da ljudi neshvacaju da je dothan procesor mozda malo brzi mozda malo sporiji od amd64 i p4ee ali je definitivno hladan za razliku od danasnjih gorenje amd64 masina i prescot electrolux...
u potpunosti se slažem....zato se meni jako sviđa....vjerujem da bi uz pravi protok zraka u kučište bilo moguće taj broc u potpunosti pasivno hladiti....idealno za "noćno računalo"

Citiraj:
a sto se tice moje konfiguracije ti se nemoras brinuti, moj proc u zivotu nije vidio 50C (za razliku od tvog) a radi na nekih 27-29C u idle i 42C u full loadu
moja reakcija je iz razloga što sam te krivo shvatio....mislio sam da kritiziraš ljude koje imaju a64 jer se puno griju (pečnica kolačići i to) i koji se bave case modingom (o ukusima se ne raspravlja)....ali pošto je post ima drugu namjenu....mislim da nema smisla raditi neku veliku raspravu

što se tiče napada na moju personu
FYI evo trenutno OVERCLOCKAN proc (2.2GHz Vcore 1.55V) u full load-u ne prelazi 42-43°C sa ventom na 1300RPM.....išao je proc debelo iznad 50°C ali to je samo za eksperimentalne svrhe bilo

MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2004., 00:47   #46
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by gpremec
Krajnje interesantno. Na to se uopce ne misli, a sve vise i vise potrosaca su upravo racunala. Svojevremeno je slicna regulativa pokrenuta zbog monitora, kopirki i tadasnjih racunala, ali od tada gotovo da nije napredovalo. Sve danasnje MBO bez problema prolaze te "standarde", jer sve podrzavaju "suspend" (uh, propisa ).

Kada bi postojale regulative po pitanju potrosnje energije u radu i isijavanja energije (grijanja), ne bi se nesto narocito brinuli koliko se nesto grije. Manje zagrijavanje, manja potrosnja struje.
pa zar PFC to ne povlači za sobom? više snage= više love za komponente koje će učiniti napajanje PFC kompatibilnim. ako proc previše troše= daleko skuplje napajanje= neuspio proizvod. barem mislim. ili se 30-ak stranica o PFC-u koje sam davno pročitao malo krivo urezalo u pamćenje ?

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2004., 19:24   #47
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Horza
pa zar PFC to ne povlači za sobom? više snage= više love za komponente koje će učiniti napajanje PFC kompatibilnim. ako proc previše troše= daleko skuplje napajanje= neuspio proizvod. barem mislim. ili se 30-ak stranica o PFC-u koje sam davno pročitao malo krivo urezalo u pamćenje ?
Koliko kuzim, PFC je samo dobrodosao, nije propisan.
Kada si vec dotaknuo temu napajanja, da se malo osvrnem i na to. Vidim da vecina ljudi luduje za pretjeranim napajanjima, pa se tako smatra da niti 450W nije dovoljno. Sve vise ljudi masta i kupuje 550W i i sanja sve jaca i jaca, dok realno nemaju potrebe za vise od nekakvih 300W kvalitetnog PSU. Znam vise primjera gdje kvalitetan PSU od malo snage vec godinama pogone strojeve koji su poprilicno u pogonu: 85W za PIII 500 stroj (optika, dva diska), 200W za PIII 1.13GHz (optika, dva+jedan disk), 300W za P4 Prescott 2.8 (2-3-4 HDDa, 2 optike, jedan SCSI i jedan ATA kontroler)...
Osobno imam P4 2.4C s dve optike i dva HDDa na 350W, i ne pomisljam na ista vise od toga (prije toga sam imao 420W jer sam imao 2 HDD vise u stroju nego sada). Dual-PIII 450 stroj sa 1GB RAMa, 3 HDDa i jednom optikom godinama vec radi na 300W (a rijec je o Katmai PIII koji rade na 2.0V svaki i zderu struju ko sumanuti).

Nemam nista protiv toga da si ljudi kupuju opaka napajanja, ali realno bi ih i polovica (OK, uglavnom 2/3) tih snaga zadovoljila.
Realno bi se mogli proizvoditi desktop racunala s napajanjima od 120-180W, i bili bi dovoljni dobrom djelu korisnika.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno