|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
uzmimo na primjer konfiguraciju: amd64 3xxx sa grafickom karticom GF6800GT za tako nesto treba vam prilicno jako napajanje... otprilike koliko trosi i jedna pecnica... GF6800GT radi na 50 stupnjeva C dok vrti najobicniji screen saver... dolazimo do sljedece situacije: stavljamo bocnu stranicu kucista na kojoj je plexiglas. zasto? evo zasto nekada je moja mama pravila kolace, stavljala ih u pecnicu i gledala svakih cca 15 minuta da li su rumeni/gotovi... sada to isto moze staviti u jednu ovakvu konfiguraciju, znaci plexiglas se postavi tako da se moze otvoriti kao pecnica, ubace se kolaci, pustiti dijete da se igra recimo Doom3, dodje i provjeri za 15ak minuta da li su kolaci rumeni/gotovi... mozete ocekivati akcije u mercatoru recimo: staro za novo, stara gorenje pecnica uz doplatu za novu AMD64 konfiguraciju sa takvom konfiguracijom imate 2 in 1 (kompjuter i pecnicu) a to sve subvencionira HEP posto ce se njima ta konfiguracija isplatiti (kroz vase racune za struju) u narednih pola godine... e pa onda zivjeli, nadam se da ce vam se svidjeti ukusni kolaci iz "krushne-pc" peci ![]() op.a sve je receno sa velikom dozom ironije da nebi neko shvatio previse ozbiljno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
smisao moje ironije je u tome da ljudi neshvacaju da je dothan procesor mozda malo brzi mozda malo sporiji od amd64 i p4ee ali je definitivno hladan za razliku od danasnjih gorenje amd64 masina i prescot electrolux... a sto se tice moje konfiguracije ti se nemoras brinuti, moj proc u zivotu nije vidio 50C (za razliku od tvog) a radi na nekih 27-29C u idle i 42C u full loadu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
tualatin maniac
Datum registracije: Feb 2004
|
kako stvari stoje : kupiš dothan konfu i moš zaledit meso, škampe, i kad ti nešto treba da skuhaš staviš u amd 64 konfu i skuhaš=)) ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Pouka price je - nema zime za eskime uz Prescott i A64 procesore, a želite li ostat cool i po najvećim ljetnim vrućinama koristite P-M procesore. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Bilo bi zgodno kada bi nekakav zakon natjerao proizvođače (bezveze navodim sad) da mogu u npr EU desktop procesore prodavati sam ako udovoljavaju nekom standardu potrošnje struje, zagrijavanja i slično, tako da ne bude sve divlji zapad- utrka za gigahercima, već da i malo svoju pamet prodavaju zajedno za silicijem. Jer ako ovako nastavi, hladnjaci uskoro probijaju 1kg barijeru, napajanja prelaze sa watta na kW, a 6 ventova u kučište ide pod obavezno. Onak, sve fino regulirano, a korisnik uživa u tišini jedina dva venta na napajanju i procesoru dok igra postal ili takvo šta. Ajd recite sad jel ja pričam bezveze ili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne bih želio raspirivati vatru ali usporedba AMD 64 i PIV EE što se tiče grijanja je golo govno. Moja 64-orka s BOX hladnjakom ne prelazi 50. S nekim malo boljim hladnjakom ta je temp puno niža. PIV EE s bilo kojim hladnjakom....Eh, tu onda govorimo o temp od preko 60 minimalno. Tak da ne vidm mjesta usporedbi. Prošlo je puno vremena od prvih AMD proceva i velikih temp na njima. Stari mobilac je uredno pod zalmanom na 2,5 Ghz bio ispod 50 °C. Sad se jedino može govoriti o pregrijavanju Intela a nikako AMD-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Ta usporedba s temperaturama nije baš nešto. Zašto? Prvi svi testovi su obavljeni na dothanu 2.55 ghz a temperatura od 32° je izmjerena na stock dothanu (2ghz) Dothan 2ghz sa 450$ nije nikakvo mjerilo ni sporijim athlonima (koji koštaju <200$) Kako sad možemo znat da dothan nema neki performance/temp barijeru, kao recimo athlon xp? Normalni bartoni mogu ići do ~2300 i dodatnih 50 mhz rezultirat će skokom od 10°u temp... Dakle, još nam nije jasno dali dothan na 2.6ghz radi 36° ili 68°... Ovo od 25W intel može stavit mačku pod rep. Ako netko još još nezna kako intel mjeri TDP a kako amd... Također, ne možete uspoređivat 130nm desktop i 90nm mobilac...za malu usporedbu, overclockani 2.64ghz winchester idla na čak 40 stupnjeva...a load temp mu je 42 ! ( www.tech-report.com ), a to je tek desktop procesor. Osobno bih volio da dothan bude uspješan procesor, tako da ja mogu uzet a64 po nižoj cijeni ![]()
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Mrzim zvučat kao ljuti fanboy ![]()
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() Kada bi postojale regulative po pitanju potrosnje energije u radu i isijavanja energije (grijanja), ne bi se nesto narocito brinuli koliko se nesto grije. Manje zagrijavanje, manja potrosnja struje.
![]() |
![]() |
#45 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
što se tiče napada na moju personu ![]() FYI evo trenutno OVERCLOCKAN proc (2.2GHz Vcore 1.55V) u full load-u ne prelazi 42-43°C sa ventom na 1300RPM.....išao je proc debelo iznad 50°C ali to je samo za eksperimentalne svrhe bilo ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#47 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Kada si vec dotaknuo temu napajanja, da se malo osvrnem i na to. Vidim da vecina ljudi luduje za pretjeranim napajanjima, pa se tako smatra da niti 450W nije dovoljno. Sve vise ljudi masta i kupuje 550W i i sanja sve jaca i jaca, dok realno nemaju potrebe za vise od nekakvih 300W kvalitetnog PSU. Znam vise primjera gdje kvalitetan PSU od malo snage vec godinama pogone strojeve koji su poprilicno u pogonu: 85W za PIII 500 stroj (optika, dva diska), 200W za PIII 1.13GHz (optika, dva+jedan disk), 300W za P4 Prescott 2.8 (2-3-4 HDDa, 2 optike, jedan SCSI i jedan ATA kontroler)... Osobno imam P4 2.4C s dve optike i dva HDDa na 350W, i ne pomisljam na ista vise od toga (prije toga sam imao 420W jer sam imao 2 HDD vise u stroju nego sada). Dual-PIII 450 stroj sa 1GB RAMa, 3 HDDa i jednom optikom godinama vec radi na 300W (a rijec je o Katmai PIII koji rade na 2.0V svaki i zderu struju ko sumanuti). Nemam nista protiv toga da si ljudi kupuju opaka napajanja, ali realno bi ih i polovica (OK, uglavnom 2/3) tih snaga zadovoljila. Realno bi se mogli proizvoditi desktop racunala s napajanjima od 120-180W, i bili bi dovoljni dobrom djelu korisnika.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|