Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2008., 23:57   #1
yaya
Guest

Prokleti novi komp nema zvuka

..dakle kupih novi komp
AMD Athlon 64 X2 Dual
Core Processor 4200+
2,2 Ghz, 2 GB AM2

i javlja mi ..no audio devace

instalirala se drivere za realtek..cak sam skinula s neta najnovije i nista ..pomagajte jer smucio mi se odmah na pocetku..inace stavljen Win Xp sata sa SP2
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 00:08   #2
Beeman
Premium
Moj komp

Beeman's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Koja matična? inst drajvere od nje najnovije jer ti je najvjeroatnije zvučna integrirana na matičnu, skini SP3 i imaš cijelu kolekciju codeksa "ac3decoder"
Beeman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2008., 00:09   #3
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
A o kojoj se matičnoj radi?
Staro 14.02.2008., 00:26   #4
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Matt Pregled postova
A o kojoj se matičnoj radi?
MB Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690 VGA SATA II
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 00:46   #5
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
instaliraj zadnje drivere a to su wdm r 1.86 i onda onakon restarta ištekaj zvučnike te ponovno uštekaj, i kad ti se pojavi ovo
odabereš što si uštekala..a to je line out

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 00:52   #6
yaya
Guest

Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
instaliraj zadnje drivere a to su wdm r 1.86 i onda onakon restarta ištekaj zvučnike te ponovno uštekaj, i kad ti se pojavi ovo
odabereš što si ušteko..a to je line out
iako sam instalirala wdm 1.86, nije mi se pojavljivalo ovo na slici..al nisma iskljucivala zvucnike ..probat cu ponovo..hvala..
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 00:55   #7
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

ne ih isključit već ih iza na kompu isčupat te ponovo uštekat..

Staro 14.02.2008., 01:15   #8
yaya
Guest

nikako mi se ne pojavljuje to na slici..sad cu stavit SP3..ma nemam pojma..vec mi je muka
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 01:19   #9
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Hmm kake imaš zvučnike? obične stereo ili neke 2.1,5.1?
Es si probala iz ištekat pa uštekat iza iz matične kako sam napiso? Naravno dok kom radi...

Staro 14.02.2008., 01:29   #10
yaya
Guest

Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
Hmm kake imaš zvučnike? obične stereo ili neke 2.1,5.1?
Es si probala iz ištekat pa uštekat iza iz matične kako sam napiso? Naravno dok kom radi...
imam Z4 logitech..ma jesam al cini mi se da ja nemam na maticnoj za instalirat taj WDM..ima li to negdje za skinut?

Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
imam Z4 logitech..ma jesam al cini mi se da ja nemam na maticnoj za instalirat taj WDM..ima li to negdje za skinut?
nasla sam WDM 1.86..sad ga skidam..pa cu ga instalirat i nakon restarta cu iskljucit i ukljucit zvucnike..ima samo jedna zica koja vodi iz subwofera..pa javim ako kaj bude..hvala ti..
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2008., 01:36   #11
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nije problem u zvučnicima niti u tome što nema SP3 (koji ujedno ne sadrži nikakav AC3 decoder) nego u driverima. To je nažalost vrlo čest problem na novim pločama i još nisam otkrio zašto se događa.

Reci ti nama, Yaya, što si točno instalirala i kojim redom? Osobno uvijek nakon instalacije Windowsa XP SP2 instaliram prvo drivere za chipset i onda drivere za zvuk direktno s Realtekove stranice (odbijem onaj New Hardware Wizard), resetiram i ama baš uvijek mi je radilo sve kako treba i to na dosta kompova.

http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false
(EXE fileove skidaj)

BTW, nedavno me jedna mušterija zvala i isto tako rekla da nema zvuka. Dođem tamo, pogledam i ne samo da nije bilo drivera za zvučnu nego i sve ostalo. Probam sve instalirati, sve prođe kako treba, ali za zvuk nikako. Svašta sam probao, ali sam odustao vrlo brzo pa stavio nove Windowse jer ionako nije bilo ništa instalirano gore (komp je tek stigao iz trgovine).

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 01:45   #12
yaya
Guest

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Nije problem u zvučnicima niti u tome što nema SP3 (koji ujedno ne sadrži nikakav AC3 decoder) nego u driverima. To je nažalost vrlo čest problem na novim pločama i još nisam otkrio zašto se događa.

Reci ti nama, Yaya, što si točno instalirala i kojim redom? Osobno uvijek nakon instalacije Windowsa XP SP2 instaliram prvo drivere za chipset i onda drivere za zvuk direktno s Realtekove stranice (odbijem onaj New Hardware Wizard), resetiram i ama baš uvijek mi je radilo sve kako treba i to na dosta kompova.

http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false
(EXE fileove skidaj)

BTW, nedavno me jedna mušterija zvala i isto tako rekla da nema zvuka. Dođem tamo, pogledam i ne samo da nije bilo drivera za zvučnu nego i sve ostalo. Probam sve instalirati, sve prođe kako treba, ali za zvuk nikako. Svašta sam probao, ali sam odustao vrlo brzo pa stavio nove Windowse jer ionako nije bilo ništa instalirano gore (komp je tek stigao iz trgovine).

ja vise pojam nemam kojim redom , jer sam vec par puta iinstaliravala isto..al uglavnom high definition audio driver, realtek ac 97 audio, realtek high definition audio driver, sad sam stavila i sp3..izgleda da ipak nema wdm , jer mi se nije pojavila ona ikonica u trayu..spiker onaj..sad skidam taj wdm jer ga nema na maticnoj, pa cu ga instalirat a kaj dalje nemam pojma..ako to en rijesim ide sutra nazad u vemil..osim toga imam jedan prikljucak koji ide iz subwofera a rupa ima 6 i sad vise nisam pametna u koju treba ustekat ..ajooooj..koja komplikacija..
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 01:53   #13
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
AC97 driver je za stare zvučne, tebi treba isključivo HD verzija s linka gore bez ikakvih dodataka. Kakvo je stanje u Device Manageru? Ovo bi trebala imati...

http://www.imagesforme.com/out.php/i...lipboard01.png
Uoči i dole Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio.

Zvučnike ubodi gdje hoćeš, običaj je u zeleni konektor.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 02:29   #14
yaya
Guest

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
AC97 driver je za stare zvučne, tebi treba isključivo HD verzija s linka gore bez ikakvih dodataka. Kakvo je stanje u Device Manageru? Ovo bi trebala imati...

http://www.imagesforme.com/out.php/i...lipboard01.png
Uoči i dole Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio.

Zvučnike ubodi gdje hoćeš, običaj je u zeleni konektor.
nemam to..u manageru
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 10:40   #15
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Ovdje instaliraj zipani ili exe svejedno, i napravi kako sam reko...
Svejedno u koju rupu ubodeš zato jer ti se pojavi ono gore što sam stavio pa ti odabereš što si uštekala

Sam nemoj slučajno instalirat ati hdmi audio device, to imaš i na cd-u od matične to je sranje živo

Staro 14.02.2008., 10:52   #16
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Prvo moraš instalirati MS UAA HD drivere (29Mb) i napraviti restart kompa. Nakon toga stavi Realtek audio drivere i trebala bi dobiti zvuk. Postoji još jedna caka. Novije ATI kartice dolaze sa HDMI audio driverom koji kad se instalira sebe smatra defaultnim audio driverom. Dakle, ako si ga instalirala, morala bi otići u audio postavke i tamo 'vratiti' da ti Realtek bude defaultni.
http://www.gigabyte.com.hr/Support/M...ProductID=2554
Staro 14.02.2008., 10:58   #17
yaya
Guest

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Prvo moraš instalirati MS UAA HD drivere (29Mb) i napraviti restart kompa. Nakon toga stavi Realtek audio drivere i trebala bi dobiti zvuk. Postoji još jedna caka. Novije ATI kartice dolaze sa HDMI audio driverom koji kad se instalira sebe smatra defaultnim audio driverom. Dakle, ako si ga instalirala, morala bi otići u audio postavke i tamo 'vratiti' da ti Realtek bude defaultni.
http://www.gigabyte.com.hr/Support/M...ProductID=2554
reinstalirala sam sve i radila po redu..i opet nisam dobila zvuk..mislim da cu posizit

Citiraj:
reinstalirala sam sve i radila po redu..i opet nisam dobila zvuk..mislim da cu posizit
di u audio postavke..pise mi svuda :no audio devace

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.02.2008. u 13:13.
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 11:17   #18
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Gle, ajd ispočetka. Imam istu ploču te nikad nisam imao problema.

Nego daj probaj slijedeće. Mene je to jednom zeznulo.

otvori Realtek HD audio manager. Trebao bi ti biti tamo dolje desno kod sata. Odaberi karticu mixer. I tamo lijepo provjeri dal ti je koji od equlizera spušten.
Staro 14.02.2008., 11:29   #19
yaya
Guest

Citiraj:
Gle, ajd ispočetka. Imam istu ploču te nikad nisam imao problema.

Nego daj probaj slijedeće. Mene je to jednom zeznulo.

otvori Realtek HD audio manager. Trebao bi ti biti tamo dolje desno kod sata. Odaberi karticu mixer. I tamo lijepo provjeri dal ti je koji od equlizera spušten.
ma nije mi se to uopce instaliralo..uopce mi se realtek nece instalirat..pa da mi se to instaliralo lako bi ja..u devace manager..sonds..nema realteka..
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 11:31   #20
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
tor je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 11:37   #21
yaya
Guest

cek ovo cu sad provjerit..onda se idem ubit

EDIT: nema uaa bus driver iako ga instaliravam stalno..ma nis..ide to u ve mil nazad

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.02.2008. u 13:14.
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 12:33   #22
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
nema uaa bus driver iako ga instaliravam stalno..ma nis..ide to u ve mil nazad
Ako je sve ispravno, vjerojatno će ti naplatiti dijagnostiku. Možda da pozoveš nekog sa foruma da pogleda prije, za svaki slučaj?
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 12:55   #23
Thommy
Premium
Moj komp

Thommy's Avatar

Datum registracije: May 2007
a da nema neka opcija u biosu da se disable-a on board audio device pa da nije tamo iskljuceno?? ... btw kad si isla reinstalirati drivere jel ti se opce pokaze u windowsima nakon restarta kompa found new hardware?
Thommy je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 13:16   #24
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Thommy Pregled postova
a da nema neka opcija u biosu da se disable-a on board audio device pa da nije tamo iskljuceno?? ... btw kad si isla reinstalirati drivere jel ti se opce pokaze u windowsima nakon restarta kompa found new hardware?
je 2 puta mi se pojavilo..al evo ja sam uslikala sta je unutra pa pogledajte..ukrajnjoj liniji kupit cu sound blaster..jer ovo meni izgleda ko da nema nista..mozda nije spojena..hmm..ma nece mi nista naplatit jer cu ih sve pobit..kakos am ljuta

http://i232.photobucket.com/albums/e...Picture234.jpg

ako je prevelika slika nek neko smanji molim vas..
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 13:30   #25
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Ma nema teorije da ti nebi radilo. Kad si ubacila onaj cd sa driverima od matične jesi mu dopustila da sam instalira sve što treba. Znam da neki misle da ne treba onih gigabytovih gluposti, al pusti nek sam sve instalira. nakon svakog instaliranog se sam restarta i nastavlja instalaciju di je stao.
Staro 14.02.2008., 13:47   #26
yaya
Guest

Citiraj:
Ma nema teorije da ti nebi radilo. Kad si ubacila onaj cd sa driverima od matične jesi mu dopustila da sam instalira sve što treba. Znam da neki misle da ne treba onih gigabytovih gluposti, al pusti nek sam sve instalira. nakon svakog instaliranog se sam restarta i nastavlja instalaciju di je stao.
jesam i nista..
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 14:04   #27
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Pozdrav,

ja sam frendu slagao sličnu konfu isto na gigabajt ploči

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.303.320

sve u svemu nisam s cda mogao NIŠTA instalirati jer me driveri nisu doživljavali 5%.

Na svoj sam komp skinuo drivere sa njihove stranice za što mi je trebala cijela vječnost jer im je stranica užasna .

Tako da bi i tebi preporučio da skineš drivere sa njihove stranice za svoj OS i da njih probaš poinstalirati.

Eto ga to je moje iskustvo

Lp
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 14:28   #28
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Pozdrav,

ja sam frendu slagao sličnu konfu isto na gigabajt ploči

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.303.320

sve u svemu nisam s cda mogao NIŠTA instalirati jer me driveri nisu doživljavali 5%.

Na svoj sam komp skinuo drivere sa njihove stranice za što mi je trebala cijela vječnost jer im je stranica užasna .

Tako da bi i tebi preporučio da skineš drivere sa njihove stranice za svoj OS i da njih probaš poinstalirati.

Eto ga to je moje iskustvo

Lp
ma skidala sam s realtek i nista..bas sam jadna..fakat sam jadna..nisam mogla sanjat da bi mi bolji bio komp sata star vec par godina od ovog..
  Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 14:42   #29
Thommy
Premium
Moj komp

Thommy's Avatar

Datum registracije: May 2007
mislim da ti je tor dao dobar link ali netrebas uaa bus driver instalirati nego ga brisati i disableati

http://www.newegg.com/Product/Produc...k=False&Page=1

tu imas komentare korisnika te ploce i sve koje je mucio taj zvuk rjesavali su na nacin koji je tor dao u linku

evo citiram ti jedan komentar

"My advice regarding the sound would be to avoid installing the Realtek drivers (including the ones on their website and on the CD that comes with the mobo). The Realtek drivers contain the Microsoft UAA audio codec which conflicts the with the realtek drivers and it will prevent the system from recognizing ANY sound device (including an add-on PCI audio card etc). If you plan on using Windows XP SP2 beware that it includes the KB888111 driver (microsoft UAA driver) which is nearly impossible to remove and it will conflict with other sound drivers"

u glavnom to me malo zbunjuje jer na gigabyte stranici pise da bas taj KB888111 treba instalirati

Please launch “My Computer”, open CD/ DVD drive\ Audio\ MSHDQFE\ Win2K_XP\ US”, to execute kb888111xpsp1.exe (for SP1 system) or kb888111xpsp2.exe (for SP2 system)

e sad ti kazes da si stavila sp3 koliko sam skuzio po postovima prije nego sto ti je tor dao link an gigabyte stranicu gdje objasnjavaju rjesenje problema, sad dali si ti na SP3 instalirala kb888111xpsp2.exe koji je namjenjen za SP2? mozda je tu problem
e sad reinstalirat win sa sp2 i onda po uputama sa gigabyte stranice instalirati kb888111xpsp2.exe pa onda disableati i uninstalirati UAA Bus Driver pa instalirati zvuk ... upisao sam u google kb888111xpsp3.exe (sto bi bila verzija za SP3) ali ne daje nikakvih rezultata pa pretpostavljam da nema za sp 3 tog filea
Thommy je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2008., 14:47   #30
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Thommy Pregled postova
mislim da ti je tor dao dobar link ali netrebas uaa bus driver instalirati nego ga brisati i disableati

http://www.newegg.com/Product/Produc...k=False&Page=1

tu imas komentare korisnika te ploce i sve koje je mucio taj zvuk rjesavali su na nacin koji je tor dao u linku

evo citiram ti jedan komentar

"My advice regarding the sound would be to avoid installing the Realtek drivers (including the ones on their website and on the CD that comes with the mobo). The Realtek drivers contain the Microsoft UAA audio codec which conflicts the with the realtek drivers and it will prevent the system from recognizing ANY sound device (including an add-on PCI audio card etc). If you plan on using Windows XP SP2 beware that it includes the KB888111 driver (microsoft UAA driver) which is nearly impossible to remove and it will conflict with other sound drivers"

u glavnom to me malo zbunjuje jer na gigabyte stranici pise da bas taj KB888111 treba instalirati

Please launch “My Computer”, open CD/ DVD drive\ Audio\ MSHDQFE\ Win2K_XP\ US”, to execute kb888111xpsp1.exe (for SP1 system) or kb888111xpsp2.exe (for SP2 system)

e sad ti kazes da si stavila sp3 koliko sam skuzio po postovima prije nego sto ti je tor dao link an gigabyte stranicu gdje objasnjavaju rjesenje problema, sad dali si ti na SP3 instalirala kb888111xpsp2.exe koji je namjenjen za SP2? mozda je tu problem
e sad reinstalirat win sa sp2 i onda po uputama sa gigabyte stranice instalirati kb888111xpsp2.exe pa onda disableati i uninstalirati UAA Bus Driver pa instalirati zvuk ... upisao sam u google kb888111xpsp3.exe (sto bi bila verzija za SP3) ali ne daje nikakvih rezultata pa pretpostavljam da nema za sp 3 tog filea
reinstalirala sam win i nisam vise stavljala SP3..ja vise ne znam sto instalirati da mi se pojavvi onaj znak realtek..i nemam pojma ko bi mi mogao pomoc..pa ima li neko takvu plocu da mi kaze koje onda po redu drivere instalirat...ovo je stvarno ludilo majke mi
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno