|
![]() |
#31 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
posudi dalekozor od nekog, pa onda vidi sa njim ako nemozes golim okom razaznat di je ova druga lokacija i da li imas LOS
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Nađi neku točku koja je vidljiva s te dvije lokacije koje trebaš umrežiti, ako potrefiš na nečiju vikendicu ![]() ![]() A od opreme je već Juan preporučil mtik, kaj podpisujem, a od antena ti je poželjno stavit 2 60cmna tanjura s kantenama na te 2 lokacije, a za node su ti dosta neke 2 usmjerene antene, al to povlaci 2 kartice i više troškova, ili staviš jednu sektorku ako su te 2 lokacije u istom sektoru koja ona pokriva, na kraju ti ostane solucija s omnicom na node-u. A 2 60cmna tanjura su ti negdje oko 20dBi pojačanja, dok je gridica TEORETSKIH 24dBi, i puuuno je skuplja. Uvijek možeš i ta 2 tanjura usmjerit jedan prema drugome pa probat. Da sumiramo za one kojima se neda čitat ![]() 2 60cmna tanjura s kantenama na 2 lokacije, za node mtik s omnicom ( najjeftinija solucija ) sve gore navedeno, al umjesto omnice kartica više i puknu se gore 2 usmjerene antene. Nađi više zainteresiranih, pa podjelite troškove i napravite neku Wifi udrugu. Tak je kod nas počelo i dobro nam krenulo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Danas sam cilo jutro izgubija tražeči LOS, nema šanse, ne vidi se. Ima previše prepreka, krovova, zgrada, mislim neće ići. I ta udaljenost možda je veća za 100 metra zračne linije. Ne znam što da učinim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Silent member
Datum registracije: Jun 2007
|
Evo ja sam spojen na wireles jedini razlog je bio omjer ulozenog/dobiveno brzina i cijena neta... primili su me bez problema... ![]() od moje kuce do pristupne tocke ima oko 1.2~1.3 km i net radi ko podmazan istina malo zaj**ava u proljece dok sve cvate al inace je ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
networking wannabe guru
|
na kojoj maksimalnoj udaljenosti bi se dala napraviti wirelles mreža?
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Silent member
Datum registracije: Jun 2007
|
zavisi od pristupne tocke (na kojoj se visini nalazi antene i koliko zapreka imas do nje) i jacine tvoje antene @tonini http://ping.servehttp.com/oprema.php ovo ti treba za racunalo koje ce biti klijent... za server neznam tocno sto treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
networking wannabe guru
|
pise na wikipediji do negdje 8 km za 802.11b
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
Zahvaljujem, triba sad sve to proučiti, ja ču ipak sam povezati moje dvi lokacije, bez udruge, sad je možda i netočan naslov teme. Zadnje izmijenjeno od: tonini. 12.08.2007. u 08:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|