|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Zalman problem
U biti i nije neki problem samo mi nije jasno nešto u vezi ovog hlađenja: http://www.zalman.co.kr/eng/product/...x=145&code=009 Tamo piše : Speed: 1,000 ~ 2,000rpm ± 10% Iza na kućištu mi je Fan Controller (tzv. Fan Mate 2) i dok ga do kraja odvrnem everest kaže da je negdje na 1530 okretaja a dok ga smanjim skroz onda na 830. E sad moje pitanje bi bilo kak da postignem tih maksimalnih 2000rpm (ako može) jer mislim da bi uspio barem smanjit 3-4C na procesoru. Hvala. Zadnje izmijenjeno od: alenZG. 04.07.2007. u 00:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Tih maksimalnih 2000rpm će ti se pokrenit ako ti se proc počne previše zagrijavat, barem tako mislim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Znači ja manualno nikako nemogu postići tih 2000 ili bar približno? Možda neki software - speedfan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A da nam otkrijes tajnu ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Radi se o C2D e6600 2.4 "dignut" na 3.0 Tajna otkrivena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hm zašto nisi uzeo neki drugi cooler za taj proc. cini mi se malo loš za taj proc zasto nisi uzeo nešto ovako http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.090 ili ovaj http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.101 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
onih +-10% na 2000 o/min znaci da neki od tih coolera nikad nece ni moci raditi preko 1800 o/min(osim ako ga ne spojiš na veći napon od 12V ![]() mozda te bas zadesio takav(s maximumom od oko 1800) pa tebi u biti 'fali' još samo 270 o/min da dodjes do toga, dalje neces moc... prvo bezbolno rjesenje je da probas spojiti vent drito na napajanje, ne preko 'fan mate'-a, posto on ima konstantan mali pad napona na tranzistoru i zicama....
![]() |
#8 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Ma niti se ne moraš brinuti oko toga, tih par stupnjeva ne znaći puno ali je zato cooler podosta glasniji što je loše! Pustiš ga da radi svoj posao i uživaj ![]() Kolike su ti uopće load i idle temperature? Sve ispod 50 je odlično po ovoj vručini! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
tocno tako, ili se spoji na maticnu, pa ce raditi na max, mozda ne na maximum ali sigurno vise nego sa fan mate-om |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
meni je taj cooler sad na 5 volti spojen i temp mi je u idle oko 43 celzijusa po jezgri kad stavim freezera7pro, onda mi je oko 41 celzijus u idle... to mi se cini malo previse za e6300... je moguce da sam zadesil model s konkavnom bazom? inace, revizija je A |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#13 | |
The All Seeing Eye
|
Citiraj:
PS: Te temperature su na OC-u od 50%! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Ok, spajam ga direkt. Samo onda mi je problem kad nemam kontrolu nad njim, al nemre ofce i novce valjd. Temp. mi je idle 43-46. Samo kolko će se onda vrtit kad bude na napajanju? Neće valjda stalno na max ![]() Zadnje izmijenjeno od: alenZG. 03.07.2007. u 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
znas morti kolko bu me ta invensticija kostala buduci da to nikad nisam radil... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
@alenZG, pa daj nam kazi kako ti se krecu temp. idle i full load (probaj TaT), jer i ja sam taj cooler probao na e6300 i brzo je letio van iz kompa kakve je temp davao. Moguce da si stavio premalo/previse paste...itd, opisi malo problem, nemoj biti skrt na rjecima ![]() Edit: Sa tih par stotina rpm sto bi eventualno dobio mooozda bi skinuo 1-2 stupnja MAX!
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
The All Seeing Eye
|
Citiraj:
Ostavi tak kak je, nije to strašna temperatura... Počni se brinuti tek kada ti load temperatura pređe preko cca 60 celzija, onda razmišljaj o nekim preinakama! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Pa reko sam da je idle 43-46 (obje jezgre) a sa Orthosom i TaTom ( ![]() A paste sam stavio taman kolko treba to se sjećam (po uputama, inače imam bad axe 2 matičnu) Znam da bi skinuo možda 3C i da je malo al mi je duša mirnija ![]() Hvala, možete zatvorit topič. Zadnje izmijenjeno od: alenZG. 04.07.2007. u 00:27. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|