![]() |
Zalman problem
U biti i nije neki problem samo mi nije jasno nešto u vezi ovog hlađenja:
http://www.zalman.co.kr/eng/product/...x=145&code=009 Tamo piše : Speed: 1,000 ~ 2,000rpm ± 10% Iza na kućištu mi je Fan Controller (tzv. Fan Mate 2) i dok ga do kraja odvrnem everest kaže da je negdje na 1530 okretaja a dok ga smanjim skroz onda na 830. E sad moje pitanje bi bilo kak da postignem tih maksimalnih 2000rpm (ako može) jer mislim da bi uspio barem smanjit 3-4C na procesoru. Hvala. |
Tih maksimalnih 2000rpm će ti se pokrenit ako ti se proc počne previše zagrijavat, barem tako mislim...
|
Znači ja manualno nikako nemogu postići tih 2000 ili bar približno? Možda neki software - speedfan?
|
A da nam otkrijes tajnu :) o kojem se procu radi?
|
Radi se o C2D e6600 2.4 "dignut" na 3.0
Tajna otkrivena :) . Dalje? |
Hm zašto nisi uzeo neki drugi cooler za taj proc. cini mi se malo loš za taj proc zasto nisi uzeo nešto ovako http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.090 ili ovaj http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.101
|
onih +-10% na 2000 o/min znaci da neki od tih coolera nikad nece ni moci raditi preko 1800 o/min(osim ako ga ne spojiš na veći napon od 12V:) ).
mozda te bas zadesio takav(s maximumom od oko 1800) pa tebi u biti 'fali' još samo 270 o/min da dodjes do toga, dalje neces moc... prvo bezbolno rjesenje je da probas spojiti vent drito na napajanje, ne preko 'fan mate'-a, posto on ima konstantan mali pad napona na tranzistoru i zicama.... |
Ma niti se ne moraš brinuti oko toga, tih par stupnjeva ne znaći puno ali je zato cooler podosta glasniji što je loše! Pustiš ga da radi svoj posao i uživaj :D
Kolike su ti uopće load i idle temperature? Sve ispod 50 je odlično po ovoj vručini! |
Da, fan mate ne daje maks. napon na izlazu. Za maks. okretaje, direkt u napajanje.
|
tocno tako, ili se spoji na maticnu, pa ce raditi na max, mozda ne na maximum ali sigurno vise nego sa fan mate-om
|
meni je taj cooler sad na 5 volti spojen i temp mi je u idle oko 43 celzijusa po jezgri
kad stavim freezera7pro, onda mi je oko 41 celzijus u idle... to mi se cini malo previse za e6300... je moguce da sam zadesil model s konkavnom bazom? inace, revizija je A |
Citiraj:
|
Citiraj:
PS: Te temperature su na OC-u od 50%! |
Ok, spajam ga direkt. Samo onda mi je problem kad nemam kontrolu nad njim, al nemre ofce i novce valjd.
Temp. mi je idle 43-46. Samo kolko će se onda vrtit kad bude na napajanju? Neće valjda stalno na max ;) |
Citiraj:
znas morti kolko bu me ta invensticija kostala buduci da to nikad nisam radil... |
@alenZG, pa daj nam kazi kako ti se krecu temp. idle i full load (probaj TaT), jer i ja sam taj cooler probao na e6300 i brzo je letio van iz kompa kakve je temp davao. Moguce da si stavio premalo/previse paste...itd, opisi malo problem, nemoj biti skrt na rjecima ;)
Edit: Sa tih par stotina rpm sto bi eventualno dobio mooozda bi skinuo 1-2 stupnja MAX! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ostavi tak kak je, nije to strašna temperatura... Počni se brinuti tek kada ti load temperatura pređe preko cca 60 celzija, onda razmišljaj o nekim preinakama! |
Pa reko sam da je idle 43-46 (obje jezgre) a sa Orthosom i TaTom ( :D ) digne na 65-68...
A paste sam stavio taman kolko treba to se sjećam (po uputama, inače imam bad axe 2 matičnu) Znam da bi skinuo možda 3C i da je malo al mi je duša mirnija :fiju: Hvala, možete zatvorit topič. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:13. |