|
![]() |
#1 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() ..... kak da u biosu otključam cpu ratio .. ili kak se več zove da procesor morem overklokirati prek biosa ... jer neču prčkati po onim jumperima na matičnoj .. nije mi baš to jača strana ... ... i do kolko bi se mogel Intel Pentium 1.8ghz 512kb L2 cache overklokirati ? .........
![]() |
#2 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Otkljućavanje CPU-a
Citiraj:
na nekoj name ploci bit ti 1.8 isao do 2.4GHz(moyda i 2.7 ali ne zelim bubnuti posto se ne sjcam tocno koliko je kome islo)..mislim da su ga i ovdje dizali do toliko bez problema |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Rješi se Matsonica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Magister Mundi sum!
|
.. ok ... ja čekam nestrpljivo na tvoj odgovor pa da mogu skuriti svoj proc .... :burn: :burn: .. inače našel sam u uputstvima od matične daske nekakve jumpere s kojima mogu povisiti CPU frequency... veli da ak oču metnuti Cpu clock na 133M trebam " JP1A4 - Short Pins 2-3 " & "JP1B1 - Short pins 1-2" .... pa me sad zanima ak ja to napravim .. a se da to vrnuti na staro .. ak slučajno nebi proc dobro delal ... ili kad jemuput to napravim više nemrem na staro metnutu? ... ... i koji cooler da kupim za to ? ...
![]() |
#8 |
Magister Mundi sum!
|
.. e .. još zaboravil ja pitati ... dal treba još kaj napraviti osim te jumpere spojiti ... nekaj po internetu piše da treba povečati nekakvu voltažu .. pa onda nekaj s memorijom ... ili je dosta samo te jumpere spojiti i to je to ?...
![]() |
#9 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
nadji taj jumper A4 i B1 i spoji iglice 2 i 3, odnosno 1 i 2 ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
Na matičnoj na određenom mjestu postoje tri nožice i preko dvije ti je stavljena kapica (jumfer ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
![]() ..... glavno da se da vratiti .......
![]() |
![]() |
#12 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Intela neš moć skurit. Jumpere mještaj samo kad je komp izvađen iz struje 1.8 ti ide do nekih 2.6, 2.7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Magister Mundi sum!
|
e .. pa to bi bilo to ... sutra ak kupim novi cooler bum ga overklokiral .... ali samo da potvrdim .. kaj bum sigurniji ( makar sam več prije overklokiral celerona .. ali ipak .. to je bil celeron a ovo je pentium ... velika je razlika u cjeni) 1 kad ga overklokiram .. on nemre zgoreti .. mislim .. odmah čim ja uključim komp on pregori ? 2 dal je istina da se s overklokiranjem jako skračuje život procesora ? 3 dal je istina nakon overklokiranja procesor ne dela točno kak je delal na normalnoj frekvenciji ? 4 dal bum dobil možda kakvo poboljšanje u igricama kaj se tiče performansi ?
![]() |
#15 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
2. A koliko namjervas imat komp 15 godina? Moguce je al ne skarcuje se zivot drasticno! 3. Kak to mislis? Dela brze; gle moze se zblokirta ak nema dovoljno napona za tu frekvcenciju to rijesis tako da malo dignes napon za 0,025V ( npr s 1,5 na 1,525), ap ak nije onda stabilan dignes opet za malo 4. Da dobit ces! Puno zabave!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
dakle 1 kak se podesi napon ?
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
|
Napon podesavas u BIOSU, ali tek ako ti se rusi sistem. U BIOSU ti je to pod Frequency voltage control. Dakle ostavis proc na default naponu, ak sve radi nema smisla dizat napon i time vise grijati proc.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Magister Mundi sum!
|
radi radi radi ... it a live ..... i to na 2.4 i još nekej sitnoga.... ... napon nije trebalo podešavati ....... mislim da bi mogel on ili i dalje ali mi ne piše u uputstvima od matične kak da metnem na više od 133 ... mislim da se niti nemre metnuti .. a možda more ... ali ovo je sad čisto dosta ... još samo kupim drugu grafulju i to je to .... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma probaj dokle god ide ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Dezurno Smetalo
|
Evo da se nadovezem na ovaj gornji post. Imam P4 1500, radi na 1500 mhz i temperatura je 19°C - 30°C. Imam otvorenu stranu kucista te jedan ventilator koji hladi komponenete odozdola. Graficka mi radi na 280/450 (200/400 default mhz) i sada me zanima kak oveclockati procesor. Imam ECS plocu koju su mi uvalili kada sam kupovao komp kod jedne Hrvatske firme koja se dici "kvalitetnim i provjerenim" proizvodima. Ustvari ploca ne radi probleme, sve radi kako treba, ne rusi sitem i nakon 2 godine rada nisam mijenjao nista osim zvucne kartice ![]() Maticna je p4vxasd2 - ECS ... mislim da bi najbolja iskustva sa time mogao imati Horza. Hvala na odgovorima .....
![]() |
#21 |
Headbangig Grunf!
|
Jednako kao gore. Diži FSB, po potrebi napon!
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Dezurno Smetalo
|
Sada sam dosao do jednog manjeg problema, ne zelim nista sjebati na maticnoj jer nisam bas neki expert za jumpere i slicne stvari. Na uputama za maticnu pise ovo: JP1A1 JP1B1 Ovi pinovi su tu za FSB, kada su pinovi slozeni ovako, onda je default. Short 1-2 100m Open 2-3 1333 mhz Short 2-3 100 mhz Open 1-2 133 mhz Stavio sam sliku u attachemnt da vidite na sta mislim. Sada mene brine kako staviti jedan pin zatvoreni, a ostale otvoriti, dali da spajam gore sa jumperom dva pina od JP1A1 i JP1B1 ili nesto drugo.
Who is this general failure and why is he reading my disk? Zadnje izmijenjeno od: Garfield. 27.12.2003. u 12:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Headbangig Grunf!
|
ovako pomakni kapicu tak da spojiš na prvom jumperu pinove 1 i 2 na drugom spoji pinove 2 i 3 odnosno suprotno od defaulta. Na Jumperu br.1 treba bit spojeno tako kao što je sada na jumperu 2 i obrnuto. Nadam se da si skužio.
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Dezurno Smetalo
|
Pa spojio sam prije tako, ali mi se onda graficka nece upaliti, mislim nemam slike namonitoru. Sada sam totalno maknuo jumpere i sve radi ![]() Idem jso probat, jel ima netko kakav savjet sta danapravim sa grafickom kada je FSB 133?!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|