|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
wireless - problem
detaljno ću opisati situaciju kao bi lakše došli do ogdgovora. u kući imam dva kompjutera i bežićni ruter, jedno računalo spojeno je kablom i savršeno se spaja na net, dok drugo se spaja bežićnom karticom, i tu je problem. instalirao sam drivere i sve potrebno, wireless mi uredno pokazuje signal, ali neznma napraviti konekciju za net, pokušao sam sa windows wirelessom, ali on mi govori "da nemože, da probam s nekim drugim programo ili da pokrenem wireless zero configuration(wcz)" ja to nigdje nemogu nać, pa ako mi neko može pomoći da spojim računalo na net, i još jedno pitanje kako da s time napravim i wireless mrežu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
jesi probao preko network stumblera,a wireless zro configuration iskljuci totalno.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma nemoras ti nikakvu konekciju pravit ako imas wireless router, on ti sam prosljedjuje net zato i je router. Nego ono sto tebi pise za WZC, kaze da ti je upaljen program od kartice i da preko njega radi wireless, ako njega iskljucis onda mozes preko Zero Configuration skenirat i spajat se ali nema potrebe, treba koristit program od kartice, sigurno je bolji. Sve sto trebas je napravit da ti radi wireless mreza i automatski ce ti proradit i internet. Nemoras nikake adrese upisivat rucno, sve ce to obavit DHCP, tako da malo procackaj pa ces skuzit... BTW o kojoj kartici se radi?
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
to je integrirana wireless kartica u laptop hp-ov, i imam program od hp-a, ja sam spoji sve, ima signal, spojeno je na taj router u kući, ali neće se spojit na net, ne prikazuje stranice uopće, i neznam baš nešto o wireless-u pa neznam ni napravit mrežu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za početak, predpostavljam da je router (nisi napisao koji) postavljen u router mode rada?. Ako je taj HP - ov program za Wireless imalo sličan onom od IBM - a onda napraviš profil "Doma" u kojem postaviš sve potrebne parametre: - Gateway - obićno IP od routera - DNS - tu unesi IP routera i DNS svog provajdera - Workgroup - postavke WEP/WPA enkripcije . . . Kod nekih routera pomaže da bežične klijente (u tvom slučaju, laptop) dodaš na internu listu "poznatih i odobrenih" klijenata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
evo kako se to rijesava 1. Stisni Start, pa Run, upiši %SystemRoot%\system32\services.msc /s, pa on 2. Pronadji negdje na dnu Wireless Zero Configuration i dvoklik na njega. 3. U StartUp listi pronadji i namjesti Automatic, i onda klikni Apply. 4. U Service status area, klikni Start, i onda OK. NAkon toga ces dobiti autentikaciju, kad kliknes na wirelees uredjaj propertitis. Odes u autentikaciju i dalje rutinski podesis wirelless.. ono par klikova na mrez.. uglavnom ruter kad se poveze sam karticom to sve sam odradi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
signal hvata i sve je u redu, jedino ip nema, išao sam na repair i neće pronać ip, treba mi net, nemogu svaki dan kod frenda na forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
znam da je smiješno, ali stvarno mi bi trebala pomoć oko toga, sve što ste napisali sam učinio, i još nemogu na internet ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Još nisi riješio problem jer nisi dao potreban info: - router - koji? - u kom modu rada je router (bridge ili router mode)?. Ako na računalu pokrećeš "Dial-Up" normalno je da tada samo to računalo pristupa netu i drugo nemože. Router mora biti podešen u router mode rada da bi više računala moglo istovremeno na net. - uključen ili isključen DHCP na routeru - kako su definirane IP adrese na računalima (idiot - čitaj automatic ili fiksni)? . . . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
maxadslov Gigaset SE555 wlan dsl router, neznam kako je namješten jer neznam kako se stavlja u router mod rada, pa ako mi to mpžete pojasnit, ip su postavljeni na automatic, u biti ništa nije postavljeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
E tako, SE555 std. taj router dolazi konfiguriran da propušta "Dial-Up", a može i treba raditi u router modu rada. Ukoliko na računalu (onaj šta je žično spojen sa routerom) imaš Dial-Up, istog nećeš više koristiti. Ti zapravo trebaš konfigurirati cijelu mrežu (router, računalo, laptop). Da sad ne prepisujem bibliju prvo pogledaj i pročitaj slijedeće: - Gigaset SE555 WLAN dsl User guide (full version) English International PDF, 2231 Kb - Organiziranje mreže (definiranje IP adresa) - Siemens Gigaset SE555 (spajanje na internet) - U ovom postu u donjem dijelu opisan je unos zaštite (WEP ključ) za WiFi Dakle, trebaš podesiti router (unjeti parametre konekcije - user, pass, DNS - ove) kako bi router i radio u router modu rada i sam ostvarivao konekciju sa netom, a ne da koristiš Dial-Up sa računala. Potom trebaš namjestiti parametre vezane uz laptop i WiFi. Pročitaj gore dani manual jer je u njemu sav potreban info i na jasan način opisana procedura podešavanja (PPPoE konekcije). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|