PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   wireless - problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69727)

gong_2 18.05.2007. 14:42

wireless - problem

detaljno ću opisati situaciju kao bi lakše došli do ogdgovora.
u kući imam dva kompjutera i bežićni ruter, jedno računalo spojeno je kablom i savršeno se spaja na net, dok drugo se spaja bežićnom karticom, i tu je problem. instalirao sam drivere i sve potrebno, wireless mi uredno pokazuje signal, ali neznma napraviti konekciju za net, pokušao sam sa windows wirelessom, ali on mi govori "da nemože, da probam s nekim drugim programo ili da pokrenem wireless zero configuration(wcz)" ja to nigdje nemogu nać, pa ako mi neko može pomoći da spojim računalo na net, i još jedno pitanje kako da s time napravim i wireless mrežu. :fala:

LUKA MX 18.05.2007. 19:16

jesi probao preko network stumblera,a wireless zro configuration iskljuci totalno....

Srky 18.05.2007. 19:43

Ma nemoras ti nikakvu konekciju pravit ako imas wireless router, on ti sam prosljedjuje net zato i je router.
Nego ono sto tebi pise za WZC, kaze da ti je upaljen program od kartice i da preko njega radi wireless, ako njega iskljucis onda mozes preko Zero Configuration skenirat i spajat se ali nema potrebe, treba koristit program od kartice, sigurno je bolji. Sve sto trebas je napravit da ti radi wireless mreza i automatski ce ti proradit i internet. Nemoras nikake adrese upisivat rucno, sve ce to obavit DHCP, tako da malo procackaj pa ces skuzit...
BTW o kojoj kartici se radi?

gong_2 18.05.2007. 21:00

to je integrirana wireless kartica u laptop hp-ov, i imam program od hp-a, ja sam spoji sve, ima signal, spojeno je na taj router u kući, ali neće se spojit na net, ne prikazuje stranice uopće, i neznam baš nešto o wireless-u pa neznam ni napravit mrežu

Nikky 18.05.2007. 22:47

Za početak, predpostavljam da je router (nisi napisao koji) postavljen u router mode rada?.
Ako je taj HP - ov program za Wireless imalo sličan onom od IBM - a onda napraviš profil "Doma" u kojem postaviš sve potrebne parametre:
- Gateway - obićno IP od routera
- DNS - tu unesi IP routera i DNS svog provajdera
- Workgroup
- postavke WEP/WPA enkripcije
. . .

Kod nekih routera pomaže da bežične klijente (u tvom slučaju, laptop) dodaš na internu listu "poznatih i odobrenih" klijenata.

Patronus 19.05.2007. 02:05

evo kako se to rijesava

1. Stisni Start, pa Run, upiši %SystemRoot%\system32\services.msc /s, pa on
2. Pronadji negdje na dnu Wireless Zero Configuration i dvoklik na njega.
3. U StartUp listi pronadji i namjesti Automatic, i onda klikni Apply.
4. U Service status area, klikni Start, i onda OK.

NAkon toga ces dobiti autentikaciju, kad kliknes na wirelees uredjaj propertitis. Odes u autentikaciju i dalje rutinski podesis wirelless.. ono par klikova na mrez.. uglavnom ruter kad se poveze sam karticom to sve sam odradi...

gong_2 22.05.2007. 16:07

Citiraj:

evo kako se to rijesava

1. Stisni Start, pa Run, upiši %SystemRoot%\system32\services.msc /s, pa on
2. Pronadji negdje na dnu Wireless Zero Configuration i dvoklik na njega.
3. U StartUp listi pronadji i namjesti Automatic, i onda klikni Apply.
4. U Service status area, klikni Start, i onda OK.

NAkon toga ces dobiti autentikaciju, kad kliknes na wirelees uredjaj propertitis. Odes u autentikaciju i dalje rutinski podesis wirelless.. ono par klikova na mrez.. uglavnom ruter kad se poveze sam karticom to sve sam odradi...
sve sam to napravio i još nemogu na internet, može li mi neko objasniti kak da se spojim , na net.
signal hvata i sve je u redu, jedino ip nema, išao sam na repair i neće pronać ip, treba mi net, nemogu svaki dan kod frenda na forum

Juggernaut 22.05.2007. 16:41

zahebo sam :D

gong_2 22.05.2007. 21:58

znam da je smiješno, ali stvarno mi bi trebala pomoć oko toga, sve što ste napisali sam učinio, i još nemogu na internet:respekt: :fala:

Nikky 23.05.2007. 15:03

Još nisi riješio problem jer nisi dao potreban info:
- router - koji?
- u kom modu rada je router (bridge ili router mode)?. Ako na računalu pokrećeš "Dial-Up" normalno je da tada samo to računalo pristupa netu i drugo nemože. Router mora biti podešen u router mode rada da bi više računala moglo istovremeno na net.
- uključen ili isključen DHCP na routeru
- kako su definirane IP adrese na računalima (idiot - čitaj automatic ili fiksni)?
. . .

gong_2 23.05.2007. 15:24

maxadslov Gigaset SE555 wlan dsl router, neznam kako je namješten jer neznam kako se stavlja u router mod rada, pa ako mi to mpžete pojasnit, ip su postavljeni na automatic, u biti ništa nije postavljeno

Nikky 23.05.2007. 22:17

E tako, SE555 std. taj router dolazi konfiguriran da propušta "Dial-Up", a može i treba raditi u router modu rada. Ukoliko na računalu (onaj šta je žično spojen sa routerom) imaš Dial-Up, istog nećeš više koristiti. Ti zapravo trebaš konfigurirati cijelu mrežu (router, računalo, laptop). Da sad ne prepisujem bibliju prvo pogledaj i pročitaj slijedeće:
- Gigaset SE555 WLAN dsl User guide (full version) English International PDF, 2231 Kb
- Organiziranje mreže (definiranje IP adresa)
- Siemens Gigaset SE555 (spajanje na internet)
- U ovom postu u donjem dijelu opisan je unos zaštite (WEP ključ) za WiFi

Dakle, trebaš podesiti router (unjeti parametre konekcije - user, pass, DNS - ove) kako bi router i radio u router modu rada i sam ostvarivao konekciju sa netom, a ne da koristiš Dial-Up sa računala. Potom trebaš namjestiti parametre vezane uz laptop i WiFi. Pročitaj gore dani manual jer je u njemu sav potreban info i na jasan način opisana procedura podešavanja (PPPoE konekcije).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12.