|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
WRT54 i elcon
kako ih spojiti, jer WRT54 nema modem u sebi..? ubio sam DHCP na oba, elcon ima 192.168.1.1 WRT54 ima 192.168.1.2 PC ima 192.168.1.10 ppoE je ukljucen na WRT-u al ne funka... dal treba stavit elcona u neki ruter mode? i da na WRT-u mogu ukljucit DHCP thx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dovoljno je da je elcon u std. bridge modu rada. Na WRT-u uključi DHCP (netko u mreži mora radit taj posao ako nisu svi kompovi sa statičkim adresama). Provjeri postavke za PPPoE u WRT-u i probaj kroz njegovo sučelje "dizanje i spuštanje" konekcije. Obavezno u WRT-u unesi DNS - ove svog providera, a poželjno i na računalima s tim da na njima kao prvi staviš IP od WRT-a (u tvom slučaju 192.168.1.2). Također na računalima kao Gateway ide IP WRT-a. Ako ovako nebude htjelo proraditi (predpostavljam da zeza PPPoE u WRT-u pod uvjetom da si postavio kako treba), onda probaj drugu varijantu. Elcon u router modu rada sa ugašenim DHCP - om, a WRT podesi tako da radi samo kao switch (router). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
hmm, ja sam samo prebacio elcona sa komp na wrtejca (wan port) i naštimao na wrtejcu pppoe postavke (user i pass). i radi ko urica... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|