Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.11.2003., 00:23   #1
MaxiS
bla

Datum registracije: Jan 2003
Softmod Info

http://www.ocfaq.com/softmod/faq.php

Za sve one koji jos lutaju i dobivaju krive savjete . (sticky ?)
MaxiS je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2003., 07:12   #2
MaxB
Premium

Datum registracije: Sep 2003
Re: Softmod Info

Citiraj:
Originally posted by MaxiS

Jel to sigurno tocno? Koliko sam ja dosad bio shvatio, neki 9500 64 MB mogli su se modati u 9500 Pro, a neki 9500 128 MB mogli su se modati u 9700. Sad tu na slikama vidim 9500 sa 128 MB za koje pise da se daju modati u 9500 Pro - jel to tocno?

Za 9500 128 -> 9700 sam skuzio pravilo: kondenzatori su rasporedjeni u cvijet (mislio sam da ti kondenzatori vaze i za 64 MB model), dok su na PCB-u za 9500 Pro rasporedjeni u nekakav trokut (ti se dakle, ne daju modati). - to se slaze sa slikama. Ali nije mi jasno ono sto sam malo prije napisao... Mada, moram priznati, moglo bi biti moguce. Ima mozda tko link gdje je softmodan Radeon 64 MB, ali s kondenzatorima koji nisu rasporedjeni u oblik cvijeta? Sto me zapravo moci? Prema ocfaq-u ispada da se svaki R9500 ne-pro moze softmodati...

BTW Imam softmodan R9500 128 MB bez artefakata... No zanima me ovo gore...
MaxB je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 07.11.2003., 13:01   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: Softmod Info

Citiraj:

Ma kakav sticky...
Da si malo pretražio ATI forum našao bi hrpu stvari o tome...najvjerovatnije pod warp11...
Tip već dugo "prerađuje" BIOS-e, a prije par mjeseci je otvorio i tu stranicu.
Svaki zadrti ATI-jevac zna za njega
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2003., 14:28   #4
MaxiS
bla

Datum registracije: Jan 2003
Re: Re: Softmod Info

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Ma kakav sticky...
Da si malo pretražio ATI forum našao bi hrpu stvari o tome...najvjerovatnije pod warp11...
Tip već dugo "prerađuje" BIOS-e, a prije par mjeseci je otvorio i tu stranicu.
Svaki zadrti ATI-jevac zna za njega
Pa naravno da zna Ja sam nedavno finally nasao R9500 koja se normalno softmoda u 9700 ( 8/256 ) za sebe, i tako dodoh malo vidjet sto ima na hr. ati forumu i koji god softmod thread pogledam, netko nesto pita dobije jedan tocan odgovor a ostalih 5 lupaju bezveze .. a moguce da sam fulao neke glavne threadove .. dunno, ja bi sticky anyway
MaxiS je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2003., 14:41   #5
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Re: Re: Softmod Info

Citiraj:
Originally posted by MaxB
Jel to sigurno tocno? Koliko sam ja dosad bio shvatio, neki 9500 64 MB mogli su se modati u 9500 Pro, a neki 9500 128 MB mogli su se modati u 9700. Sad tu na slikama vidim 9500 sa 128 MB za koje pise da se daju modati u 9500 Pro - jel to tocno?

Za 9500 128 -> 9700 sam skuzio pravilo: kondenzatori su rasporedjeni u cvijet (mislio sam da ti kondenzatori vaze i za 64 MB model), dok su na PCB-u za 9500 Pro rasporedjeni u nekakav trokut (ti se dakle, ne daju modati). - to se slaze sa slikama. Ali nije mi jasno ono sto sam malo prije napisao... Mada, moram priznati, moglo bi biti moguce. Ima mozda tko link gdje je softmodan Radeon 64 MB, ali s kondenzatorima koji nisu rasporedjeni u oblik cvijeta? Sto me zapravo moci? Prema ocfaq-u ispada da se svaki R9500 ne-pro moze softmodati...

BTW Imam softmodan R9500 128 MB bez artefakata... No zanima me ovo gore...
Ja imam 9500 softmodan 9500 Pro.

SVAKI 9500 se moze softmodad, onaj koji ima memoriju u obliku slova L ide u 9700 non pro, a onaj u kojem je memorija u nizu ide u 9500 Pro.

9500 64mb ide uvijek u 9500 Pro.

Jedino ti ovisi od graficke od graficke hoce li to funkcionirati, tj. jesu li svi cjevovodi ispravni (pixel pipelines). Ako samo jedan nije, nastaju artefakti.
Staro 07.11.2003., 15:24   #6
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: Re: Re: Softmod Info

Citiraj:
Pa naravno da zna Ja sam nedavno finally nasao R9500 koja se normalno softmoda u 9700 ( 8/256 ) za sebe, i tako dodoh malo vidjet sto ima na hr. ati forumu i koji god softmod thread pogledam, netko nesto pita dobije jedan tocan odgovor a ostalih 5 lupaju bezveze .. a moguce da sam fulao neke glavne threadove .. dunno, ja bi sticky anyway
Meni je taj site zanimljiviji zato kaj ima dosta BIOS-a na jednom mjestu, a kaj se tiče soft-moda-ljudi su dosta ljeni premjestiti jedan file pa rađe traže "već modane drivere" .
Evo-čak ih je i warp stavil na svoju stranicu jer mu se nije više dalo budaletinama objašnjavati kako to napraviti...iako je sve fino napisao...
A i Omega ima već modane drivere...

A i iz navike već svaki put kad se osvježe driveri neko hiti link za soft-patch kod warpa, čisto da se zna.
Ma...kog to zanima bude i sam malo pronjuškao po njegovoj i sličnim stranicama, kog ne.....tomu su dosta i samo obični driveri

Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2003., 17:02   #7
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003

Citiraj:
Originally posted by Veky
Ja imam 9500 softmodan 9500 Pro.

SVAKI 9500 se moze softmodad, onaj koji ima memoriju u obliku slova L ide u 9700 non pro, a onaj u kojem je memorija u nizu ide u 9500 Pro.

9500 64mb ide uvijek u 9500 Pro.

Jedino ti ovisi od graficke od graficke hoce li to funkcionirati, tj. jesu li svi cjevovodi ispravni (pixel pipelines). Ako samo jedan nije, nastaju artefakti.
I tu nastaju problemi koliko sma vidio po stranim forumima Hexus i overclockers mogućnost da ostala 4 cjevovoda ne rade kak spada je jako velika neki govore od postotku između 70-90%, ja ipak mislim da je ta brojka niža ali ipak treba imat dosta sreće s time, tako je prmjerice pozanto da se FICove kartice jako loše modaju a da s eflashanje BIOSa može u 90%slučajeva zaboraviti ( ja spadam u tih 90% slučajeva je rimam najsporiju memoriju 3.6 infineon)
Općenito ja ne bi proručio kupovanje 9500 s 64MB Rama jer je ona već jako oslabljena i kod njih je najveći faktor defekntih cjevovoda.
Kolio sam upuće Sapphireove su najpouzdanije za soft mod!
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2003., 20:21   #8
MaxB
Premium

Datum registracije: Sep 2003

Citiraj:
Originally posted by Veky
Valjda onda i jest tako. U pocecima modanja govorilo se da se mogu modat samo oni koji imaju L memoriju te jos poneki s I memorijom, ali takav samo u 9500Pro. Sad na kraju ispada da se sve (potencijalno) da modati!
MaxB je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2003., 15:52   #9
lajchi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2002
Ja sam imao sreće sa svojim gigabyte 9500 64ddr. Može se softmodat u 9500 pro i nema nikakvih sranja... Jedan tip s fruma veli da ima isto 9500 kakvu i ja, a kad on softmoda, njemu ne valja..
lajchi je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2003., 19:16   #10
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by lajchi
Ja sam imao sreće sa svojim gigabyte 9500 64ddr. Može se softmodat u 9500 pro i nema nikakvih sranja... Jedan tip s fruma veli da ima isto 9500 kakvu i ja, a kad on softmoda, njemu ne valja..
Ma valja ali ne u svim igricama... Jesi probao nešto od novih,HALO ili nešto slično. Meni jedino tamo nešto sere, ostalo je OK.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2003., 19:29   #11
lajchi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2002
E, to nisam.. ali ni u 3s marku 2001 ni 2003 nema artifakti.. Inače igram samo AA, a niti tamo nema... Vrti se ko šašava :-) na 2003 veli 3900 bodova.
lajchi je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2003., 00:26   #12
Njusskallo
Premium
Moj komp

Njusskallo's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Ma sve je to u redu, ali uzmeš li to da kupiš ... šta ja znam ... nekog radeona 9500 i dok ti je modificiran neki cjevovod ne radi imaš sranja... uuuuuu
I na kraju vidiš da je bolje odmah uzeti ili Radeona 9500pro ili 9700
Njusskallo je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2003., 00:35   #13
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Originally posted by Njusskallo
Ma sve je to u redu, ali uzmeš li to da kupiš ... šta ja znam ... nekog radeona 9500 i dok ti je modificiran neki cjevovod ne radi imaš sranja... uuuuuu
9700
tocno, softmod ti je lutrija
Veky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge