![]() |
Softmod Info
http://www.ocfaq.com/softmod/faq.php
Za sve one koji jos lutaju i dobivaju krive savjete . (sticky ?) |
Re: Softmod Info
Citiraj:
Za 9500 128 -> 9700 sam skuzio pravilo: kondenzatori su rasporedjeni u cvijet (mislio sam da ti kondenzatori vaze i za 64 MB model), dok su na PCB-u za 9500 Pro rasporedjeni u nekakav trokut (ti se dakle, ne daju modati). - to se slaze sa slikama. Ali nije mi jasno ono sto sam malo prije napisao... Mada, moram priznati, moglo bi biti moguce. Ima mozda tko link gdje je softmodan Radeon 64 MB, ali s kondenzatorima koji nisu rasporedjeni u oblik cvijeta? Sto me zapravo moci? Prema ocfaq-u ispada da se svaki R9500 ne-pro moze softmodati... BTW Imam softmodan R9500 128 MB bez artefakata... No zanima me ovo gore... |
Re: Softmod Info
Citiraj:
Da si malo pretražio ATI forum našao bi hrpu stvari o tome...najvjerovatnije pod warp11... Tip već dugo "prerađuje" BIOS-e, a prije par mjeseci je otvorio i tu stranicu. Svaki zadrti ATI-jevac zna za njega:) |
Re: Re: Softmod Info
Citiraj:
|
Re: Re: Softmod Info
Citiraj:
SVAKI 9500 se moze softmodad, onaj koji ima memoriju u obliku slova L ide u 9700 non pro, a onaj u kojem je memorija u nizu ide u 9500 Pro. 9500 64mb ide uvijek u 9500 Pro. Jedino ti ovisi od graficke od graficke hoce li to funkcionirati, tj. jesu li svi cjevovodi ispravni (pixel pipelines). Ako samo jedan nije, nastaju artefakti. |
Re: Re: Re: Softmod Info
Citiraj:
Evo-čak ih je i warp stavil na svoju stranicu jer mu se nije više dalo budaletinama objašnjavati kako to napraviti...iako je sve fino napisao... A i Omega ima već modane drivere... A i iz navike već svaki put kad se osvježe driveri neko hiti link za soft-patch kod warpa, čisto da se zna. Ma...kog to zanima bude i sam malo pronjuškao po njegovoj i sličnim stranicama, kog ne.....tomu su dosta i samo obični driveri :beer: |
Citiraj:
Općenito ja ne bi proručio kupovanje 9500 s 64MB Rama jer je ona već jako oslabljena i kod njih je najveći faktor defekntih cjevovoda. Kolio sam upuće Sapphireove su najpouzdanije za soft mod!:beer: |
Citiraj:
|
Ja sam imao sreće sa svojim gigabyte 9500 64ddr. Može se softmodat u 9500 pro i nema nikakvih sranja... Jedan tip s fruma veli da ima isto 9500 kakvu i ja, a kad on softmoda, njemu ne valja..
|
Citiraj:
|
E, to nisam.. ali ni u 3s marku 2001 ni 2003 nema artifakti.. Inače igram samo AA, a niti tamo nema... Vrti se ko šašava :-) na 2003 veli 3900 bodova.
|
Ma sve je to u redu, ali uzmeš li to da kupiš ... šta ja znam ... nekog radeona 9500 i dok ti je modificiran neki cjevovod ne radi imaš sranja... uuuuuu
I na kraju vidiš da je bolje odmah uzeti ili Radeona 9500pro ili 9700 |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:58. |