|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
explorer.exe problem
Ne mogu browsati po kompu. Dakle My Computer, My Documents su mi nedostupni. Ako klinem na njih, pojavi se crash poruka za dr. Watsona i ona poruka u kojoj obavjestava da ce se proces explorer.exe ukinuti. Probao sam onda preko msconfig dignuti bez ikakvih extra start up programa, nece niti tada. Probam u safe modu, nece ni tada. : stoopid Total comander uredno ocitava i otvara bilokoji folder. Probao sam skenirati komp s AV, ocistio s reg cleanerom, spy ware, ad aware takoder. Ima li itko ideju o cemu se radi? : stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Može biti da su ti windowsi već pregaženi? OC-an stroj?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nije clockan, radi se o laptopu, nemam bas potrebu njega clockat...a windowsi su relativno nedavno reinstalirani, negdje u 8. mjesecu. izgleda da je problem samo u windows exploreru....evo i sad kad pisem ovu poruku: ![]() jedino sto je vidljivo sumnjivo je ovo sto sam iskopao iz log-a Spybot S&D: 14.12.2006 0:25:53 Encountered and terminated Win32.Agent.ig in C:\WINDOWS\system32\userinit.exe! 14.12.2006 0:56:17 Encountered and terminated Win32.Agent.ig in C:\WINDOWS\system32\userinit.exe! 14.12.2006 14:55:22 Encountered and terminated Win32.Agent.ig in C:\WINDOWS\system32\userinit.exe! 15.12.2006 11:32:02 Encountered and terminated Win32.Agent.ig in C:\WINDOWS\system32\userinit.exe! hijack this nije nasao nikakav problem, niti je a squared free nasao ikakvog trojana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
samo sam koristio win update. imam legalne windowse na laptopu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Uf, čim si spomenup win update, jedno 80-90% sam siguran da su oni napravili taj kuršlus. Moja preporuka je isključivanje tog win update-a i imati instalaciju XP-a sa Service packom 1 ili 2 (nekima je bolji 1, nekima 2).Firewall + AV i malo paziti kod surfanja i problema neće biti...
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
dobio sam fantasticnu verziju ![]() s bogatim opcijama ![]() ![]() ha nista, idem probat deinstalirati te hot fixove, odrolat mozda koji drajver na prijasnju verziju...ak ne pomogne, reinstalacija : bonker2 enivej, thx na pomoci ![]() a MS update suckz : baad : UPDATE: evo cak mogu i pristupiti direktorijima preko desni klik na my computer i explore : bonker : al ako kliknem na my computer ili my documents nece... Zadnje izmijenjeno od: reboot. 15.12.2006. u 22:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Imaš system restore, radi se automatski checkpoint prije svakog updatea. Samo vratiš stanje na ono prije prvog update-a i to je to. Pazi ako imaš podatke izvan user profila - ostati ćeš bez njih.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Potpuno identičan je problem imala i Bug! Isto double klik je crashao cijele Winse, i nije se uopće moglo otvarati MyComputer, osim na opciji Explore, a i tada na jedvite jade. Nažalost, rješenje je bilo formatiranje C-a, ali mi je u međuvremenu pomogao Total Commander. Nadam se da ti ipak nebuš morao formatirati ali i da ćeš probati s Total Commanderom ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ne koristim system restore, a niti mogu deinstalirati hotfixeve. drivere sam vratio preko CDa koji sam dobio s kompom, a ovaj problem cu rjesiti reinstalacijom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() mislim da ce i moje rjesenje biti format C. hvala na pomoci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
System Restore koriste a) početnici b) power useri koji se nemaju vremena za.ebavati i istraživati što je i kako je. Bar ne svaki put. Uključi ga i stavi na 5%. Uštedjeti će ti reinstalaciju slijedeći put.
![]() |
#13 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Profil sačinjavaju podfolderi i fajlovi u Documents and Settings\username. Ako smjestiš podatke van toga i vraćaš sistem u stanje (na točku) prije smještanja podataka, obrisati će i njih, ukoliko je na tom disku/particiji uključen monitoring. Npr. instaliraš stroj. Instaliraš sve drivere i sve radi OK. Napraviš jedan ručni restore point i nazoveš ga "Driveri instalirani OK" Zatim u rootu napraviš folder "aplikacije_install" i tu smjestiš instalacijske fajlove od programa. Instaliraš i programe i nešto pođe po zlu. Kažeš, vratiti ću se na RP "Driveri instalirani OK". I voila - nema više instaliranih programa, ali nema ni foldera "aplikacije_install". A instalacijske medije si u međuvremenu, jelte, vratio prijatelju. System Restore je osjetljiv na tip podataka - monitorira i vraća/briše .exe .dll i slične fajlove, dok .doc .jpg i slične ne dira. Evo jednog dobrog MS linka: Sve što sam želio znati o System Restoreu i još malo više
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|