PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   explorer.exe problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54648)

reboot 15.12.2006. 00:32

explorer.exe problem

Ne mogu browsati po kompu. Dakle My Computer, My Documents su mi nedostupni. Ako klinem na njih, pojavi se crash poruka za dr. Watsona i ona poruka u kojoj obavjestava da ce se proces explorer.exe ukinuti.

Probao sam onda preko msconfig dignuti bez ikakvih extra start up programa, nece niti tada. Probam u safe modu, nece ni tada. : stoopid

Total comander uredno ocitava i otvara bilokoji folder.
Probao sam skenirati komp s AV, ocistio s reg cleanerom, spy ware, ad aware takoder.
Ima li itko ideju o cemu se radi? : stoopid

Vuco 15.12.2006. 01:19

Može biti da su ti windowsi već pregaženi?

OC-an stroj?

reboot 15.12.2006. 12:16

nije clockan, radi se o laptopu, nemam bas potrebu njega clockat...a windowsi su relativno nedavno reinstalirani, negdje u 8. mjesecu.

izgleda da je problem samo u windows exploreru....evo i sad kad pisem ovu poruku:
http://i12.tinypic.com/4cdmbu1.png

jedino sto je vidljivo sumnjivo je ovo sto sam iskopao iz log-a Spybot S&D:

14.12.2006 0:25:53 Encountered and terminated Win32.Agent.ig in C:\WINDOWS\system32\userinit.exe!
14.12.2006 0:56:17 Encountered and terminated Win32.Agent.ig in C:\WINDOWS\system32\userinit.exe!
14.12.2006 14:55:22 Encountered and terminated Win32.Agent.ig in C:\WINDOWS\system32\userinit.exe!
15.12.2006 11:32:02 Encountered and terminated Win32.Agent.ig in C:\WINDOWS\system32\userinit.exe!

hijack this nije nasao nikakav problem, niti je a squared free nasao ikakvog trojana...

Vuco 15.12.2006. 13:51

Jesi možda radio išta sa Windows instalacijom, tipa sa nLite-om micao neke stvari?

reboot 15.12.2006. 14:19

samo sam koristio win update. imam legalne windowse na laptopu.

Vuco 15.12.2006. 14:26

Uf, čim si spomenup win update, jedno 80-90% sam siguran da su oni napravili taj kuršlus.

Moja preporuka je isključivanje tog win update-a i imati instalaciju XP-a sa Service packom 1 ili 2 (nekima je bolji 1, nekima 2).Firewall + AV i malo paziti kod surfanja i problema neće biti...

reboot 15.12.2006. 14:40

Citiraj:

Autor Vuco (Post 594124)
Uf, čim si spomenup win update, jedno 80-90% sam siguran da su oni napravili taj kuršlus.

Moja preporuka je isključivanje tog win update-a i imati instalaciju XP-a sa Service packom 1 ili 2 (nekima je bolji 1, nekima 2).Firewall + AV i malo paziti kod surfanja i problema neće biti...

: hitthewa to sam si mogao i misliti...zapravo sve je pocelo nizbrdo s tim win updateom kad mi je nasao "noviju i bolju verziju" drajvera....

dobio sam fantasticnu verziju
http://i14.tinypic.com/4fw5ov6.png

s bogatim opcijama
http://i11.tinypic.com/34ywkrb.png
:grrr:

ha nista, idem probat deinstalirati te hot fixove, odrolat mozda koji drajver na prijasnju verziju...ak ne pomogne, reinstalacija : bonker2

enivej, thx na pomoci :beer:
a MS update suckz : baad :

UPDATE: evo cak mogu i pristupiti direktorijima preko desni klik na my computer i explore : bonker :
al ako kliknem na my computer ili my documents nece...

mirkoB 16.12.2006. 22:47

Imaš system restore, radi se automatski checkpoint prije svakog updatea. Samo vratiš stanje na ono prije prvog update-a i to je to.
Pazi ako imaš podatke izvan user profila - ostati ćeš bez njih.

Ladybug 17.12.2006. 03:00

Potpuno identičan je problem imala i Bug! Isto double klik je crashao cijele Winse, i nije se uopće moglo otvarati MyComputer, osim na opciji Explore, a i tada na jedvite jade. Nažalost, rješenje je bilo formatiranje C-a, ali mi je u međuvremenu pomogao Total Commander. Nadam se da ti ipak nebuš morao formatirati ali i da ćeš probati s Total Commanderom ... :)

reboot 17.12.2006. 10:45

Citiraj:

Autor mirkoB (Post 595512)
Imaš system restore, radi se automatski checkpoint prije svakog updatea. Samo vratiš stanje na ono prije prvog update-a i to je to.

ne koristim system restore, a niti mogu deinstalirati hotfixeve. drivere sam vratio preko CDa koji sam dobio s kompom, a ovaj problem cu rjesiti reinstalacijom.

reboot 17.12.2006. 10:46

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 595666)
Potpuno identičan je problem imala i Bug! Isto double klik je crashao cijele Winse, i nije se uopće moglo otvarati MyComputer, osim na opciji Explore, a i tada na jedvite jade. Nažalost, rješenje je bilo formatiranje C-a, ali mi je u međuvremenu pomogao Total Commander. Nadam se da ti ipak nebuš morao formatirati ali i da ćeš probati s Total Commanderom ... :)

:) total comander je instaliran cim se javio problem i s njim radi. btw. ja mogu ici po direktorijima i preko start-run-browse.
mislim da ce i moje rjesenje biti format C. hvala na pomoci ;)

mirkoB 17.12.2006. 15:01

System Restore koriste
a) početnici
b) power useri koji se nemaju vremena za.ebavati i istraživati što je i kako je. Bar ne svaki put.

Uključi ga i stavi na 5%. Uštedjeti će ti reinstalaciju slijedeći put.

beroland 19.12.2006. 21:02

Citiraj:

Autor mirkoB (Post 595512)

U kom smislu misiš - podaci izvan user profilea?

mirkoB 19.12.2006. 22:28

Profil sačinjavaju podfolderi i fajlovi u Documents and Settings\username.
Ako smjestiš podatke van toga i vraćaš sistem u stanje (na točku) prije smještanja podataka, obrisati će i njih, ukoliko je na tom disku/particiji uključen monitoring.
Npr. instaliraš stroj. Instaliraš sve drivere i sve radi OK. Napraviš jedan ručni restore point i nazoveš ga "Driveri instalirani OK"
Zatim u rootu napraviš folder "aplikacije_install" i tu smjestiš instalacijske fajlove od programa. Instaliraš i programe i nešto pođe po zlu. Kažeš, vratiti ću se na RP "Driveri instalirani OK".
I voila - nema više instaliranih programa, ali nema ni foldera "aplikacije_install". A instalacijske medije si u međuvremenu, jelte, vratio prijatelju.

System Restore je osjetljiv na tip podataka - monitorira i vraća/briše .exe .dll i slične fajlove, dok .doc .jpg i slične ne dira.

Evo jednog dobrog MS linka: Sve što sam želio znati o System Restoreu i još malo više

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:59.