Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.05.2003., 12:32   #1
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Driveri

Kratko i jasno. Koji su driveri bolji? Catalist ili Omega.

Zadnje izmijenjeno od: cyberphere. 24.05.2003. u 18:37.
cyberphere je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2003., 13:14   #2
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: Dirveri

Citiraj:
Originally posted by cyberphere
Kratko i jasno. Koji su driveri bolji? Catalist ili Omega.
Ne znam kaj ti znače dirveri??????????????

A ne znam moje je mišljenje da u zadnje vreme omega baš i nema nekog smisla jer ati izdaje drajvere vrlo često i dosta se bugova ispravlja. Ja ću zasad ostat na oficijelnim drajverima kaj ne znači da su omega drajveri loši naprotiv. Ma najbolje ti je isprobat i vidjet kak ti hoda s jednim i s drugim.
No kolko sam vidio na rage forumu nove revizije omege su dosta ljudima napravile sranja nakon instalacije iako je moguće da su sami krivi zbog nepravilne deinstalacije starih dirvera!!!
pinsla je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 24.05.2003., 13:17   #3
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

A jebi ga. Prsti su brži od mozga. Radi se o driverima
Staro 24.05.2003., 14:08   #4
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Izraz "driveri" je pogrešan u ovom kontekstu. Naime, samo ATI piše drivere, a Omega tweaka postavke ili eventualno kombinira npr stari openGL sa novim d3d i slično, a to je ipak daleko od pisanja drivera...

Ja sam jednom probao Omegu, ali mi je slika bila DALEKO lošija u ovom što igram (i performanse bolje, ali neisplativo uz toliko lošiju sliku)
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2003., 16:04   #5
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Citiraj:
Originally posted by segregator
Izraz "driveri" je pogrešan u ovom kontekstu. Naime, samo ATI piše drivere, a Omega tweaka postavke ili eventualno kombinira npr stari openGL sa novim d3d i slično, a to je ipak daleko od pisanja drivera...

Ja sam jednom probao Omegu, ali mi je slika bila DALEKO lošija u ovom što igram (i performanse bolje, ali neisplativo uz toliko lošiju sliku)
Vidiš to nisam znao. Onda ipak Catalist?
Staro 24.05.2003., 16:48   #6
CyberLord
Premium

CyberLord's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Catalyst i ATI kao Detonator i nVidia
Staro 24.05.2003., 17:10   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:

zasto se i za omegu nebi reklo driveri kad to i jesu driveri.....
to o cem ti pricas bi stajalo kad bi omega bila samo skup tweakova koje mozes staviti tek nakon sto instaliras ati-eve drivere....ovako su i omega driveri, driveri kojima su postavke promjenjene da bi se dobilo na performansama ali ali ipak driveri
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2003., 20:28   #8
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Ja sam uvijek imao ibrnutu situaciju, Omega su koliko je meni poznato za bolju sliku i izgled na štetu performansi. Dakle bolja slika, lošije performanse. Ne znam kako je sa drugima ali ... Jelc?

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2003., 23:08   #9
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:

Mislim da pričaš napamet jer slika sa omega drajverima zasigurno nije lošija. Još nisam sreo nekog ko se na to žalio. No mislim da nije previše ni bolja.
A kaj se tiče onog slažem se da su omegini drajveri samo malo tvikani atijevi oficijelni drjaveri ali ponekad nekome te sitnice život znače. Po meni su najnoviji oficijelni drajveri najbolji i najsigurniji izbor.
Staro 25.05.2003., 01:47   #10
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Mislim da pričaš napamet jer slika sa omega drajverima zasigurno nije lošija.
Jebiga, krivo vidim cjenike, krivo vidim slike...

To što ti pričaš ja sam ČITAO na netu, ovo što ja pričam ja sam VIDIO. Sad, što je igra koju igram pomalo egzotična, bože moj... al izgledalo je kao da sam sa 1024x768x32 prešao na 640x480x16, šteta što nisam sshote uzeo (iako bi valjda i tak sumnjiv bio) .
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.05.2003., 11:05   #11
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:

To što ti pričaš ja sam ČITAO na netu, ovo što ja pričam ja sam VIDIO. Sad, što je igra koju igram pomalo egzotična, bože moj... al izgledalo je kao da sam sa 1024x768x32 prešao na 640x480x16, šteta što nisam sshote uzeo (iako bi valjda i tak sumnjiv bio) .
omega pri instalaciji nudi izbor - performanse ili kvaliteta....
kom se nesvidja ono sto dobije s jednim nek bira drugo
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2003., 13:04   #12
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Zadnji koje sam ja probao su bili 3.1,i s njima su UT2003 i UnrealII išli puno glađe,jebiga-to su driveri koji su više optimizirani za igranje,a ne za ganjanje 3DMarka...

Meni je slika bila izvrsna,igre su išle fino...

TV-out mi je delao bolje uz veći izbor rezolucija.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2003., 13:52   #13
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:

Daj prestani srat! Isprobao sam više verzije drajvera kako omeginih tako i atijevih oficijelnih nego kaj si ti čuo da postoje!!
I nikad nije slika s omeginim drajverima bila lošija. Kaj se tiče te neke tvoje igre možda je trebalo potvikat samo neke settinge pa bi sve bilo bolje. A čak i da je kao što ti kažeš to nije razlog da se zbog jedne igre proglasi kak omega drajveri imaju lošiju sliku.
Staro 03.06.2003., 23:08   #14
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003

dakle ljudi moj primjer 9700pro stavio omega drivere koji se inace temelje na catalyst 3.4 driverima i dobio bolje performanse... i to stvarno osjetljivo bolje

NAPOMENA: mozda ljudi nisu citali txt - ATI CONTROL PANEL SE MORA UNINSTALIRAT PRIJE STAVLJANJA OMEGA DRIVERA
to ja ka vitalno da ne dode do konflikta etc..
Staro 03.06.2003., 23:25   #15
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by ßellerophon

dakle ljudi moj primjer 9700pro stavio omega drivere koji se inace temelje na catalyst 3.4 driverima i dobio bolje performanse... i to stvarno osjetljivo bolje

NAPOMENA: mozda ljudi nisu citali txt - ATI CONTROL PANEL SE MORA UNINSTALIRAT PRIJE STAVLJANJA OMEGA DRIVERA
to ja ka vitalno da ne dode do konflikta etc..
Kod svake promjene drivera treba deinstalirati i stare drivere i CP i očistiti registry...
Staro 04.06.2003., 18:18   #16
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Kod svake promjene drivera treba deinstalirati i stare drivere i CP i očistiti registry...

to je svakako najpravilnije -samo je omega na svom situ napisao da to u ovom slucaju nije potrebno jer su isti filovi koji se se prebrisat
uglavnom tako sam ja postupio i everything is a.O.K
Staro 04.06.2003., 22:11   #17
widowmaker
m e m b e r
Moj komp

widowmaker's Avatar

također na mobiliti radeon se ne mogu instalirati catalist driveri dok omega ide bez muke
Staro 06.06.2003., 07:57   #18
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Daj prestani srat! Isprobao sam više verzije drajvera kako omeginih tako i atijevih oficijelnih nego kaj si ti čuo da postoje!!
I nikad nije slika s omeginim drajverima bila lošija. Kaj se tiče te neke tvoje igre možda je trebalo potvikat samo neke settinge pa bi sve bilo bolje. A čak i da je kao što ti kažeš to nije razlog da se zbog jedne igre proglasi kak omega drajveri imaju lošiju sliku.
Čuj, ako je tebi problem vidjeti nešto na cjeniku što je tamo, ja ti zbilja ne bi povjeravao testiranje KVALITETE SLIKE u bilo čemu, NHF.

A pošto sam dosad imao Ati Rage PRO, 16MB Rage 128, 32MB Rage128PRO, radeon 64MB VIVO, i sad Sapphire9100/128MB, dopustit ćeš da i ja znam ponešto o ATI karticama.
Staro 06.06.2003., 19:21   #19
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Čuj, ako je tebi problem vidjeti nešto na cjeniku što je tamo, ja ti zbilja ne bi povjeravao testiranje KVALITETE SLIKE u bilo čemu, NHF.

A pošto sam dosad imao Ati Rage PRO, 16MB Rage 128, 32MB Rage128PRO, radeon 64MB VIVO, i sad Sapphire9100/128MB, dopustit ćeš da i ja znam ponešto o ATI karticama.
Ma ja bih ti sad odogovorio al će me onda opet optužit da se samo prepucavam a moguće i zatvorit ovaj thread.
To ti je tak kad se neki ljudi vole igrati kvazi policajaca.
A kaj se tiče onoga mislim da je došlo između nas do malog nesporazuma i nikaj više. Vrlo vjerojatno si bio u pravu u vezi te dotične igre a vjerujem i da znaš puno i imaš iskustva s atijevim karticama.
Staro 07.06.2003., 22:34   #20
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

Frka pinsla, a?Vidiš da je čovjek isprobao dosta kartica i onda isprike? Šala, šala.

Evo , da se svi osjećaju dobro:

Svi ste vi najpametniji na svijetu, imate bolji vid od robota i najnaprednije tehnike, čujete zujanje muhe na 100 km, možete osjetiti da netko peče picu u australiji.

Ma vi ste THE BEST!

Kirk: "Spock, you want to know something? Everybody's Human."
Spock: "I find that remark... insulting."
LordNitro je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2003., 23:47   #21
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by nitro
Frka pinsla, a?Vidiš da je čovjek isprobao dosta kartica i onda isprike? Šala, šala.

Evo , da se svi osjećaju dobro:

Svi ste vi najpametniji na svijetu, imate bolji vid od robota i najnaprednije tehnike, čujete zujanje muhe na 100 km, možete osjetiti da netko peče picu u australiji.

Ma vi ste THE BEST!
Svaka čast
Staro 08.06.2003., 10:17   #22
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Originally posted by nitro
Ma isprobao ja zbilja poprilično toga, od ne-ATI mi najviše u pamćenju ostala Savage 2000 (igrao sam u to vrijeme puno UT, i kartica je generalno suxala, ali UT pod metal driverima je bio fenomenalan), a od još starijih Tseng Labs ET6100, šteta što nije izašla 6300-tka (btw, glede nekih ranijih rasprava o resursima, u toj firmi je radilo 25 inžinjera, a imali su neke genijalne ideje za to doba)
Staro 08.06.2003., 13:31   #23
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
to je svakako najpravilnije -samo je omega na svom situ napisao da to u ovom slucaju nije potrebno jer su isti filovi koji se se prebrisat
uglavnom tako sam ja postupio i everything is a.O.K
A čuj...to je samo par minuta posla...a smeće u registryu je ipak-smeće...kako god okrenuo.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno