![]() |
Driveri
Kratko i jasno. Koji su driveri bolji? Catalist ili Omega.
|
Re: Dirveri
Citiraj:
A ne znam moje je mišljenje da u zadnje vreme omega baš i nema nekog smisla jer ati izdaje drajvere vrlo često i dosta se bugova ispravlja. Ja ću zasad ostat na oficijelnim drajverima kaj ne znači da su omega drajveri loši naprotiv. Ma najbolje ti je isprobat i vidjet kak ti hoda s jednim i s drugim. No kolko sam vidio na rage forumu nove revizije omege su dosta ljudima napravile sranja nakon instalacije iako je moguće da su sami krivi zbog nepravilne deinstalacije starih dirvera!!!:D |
A jebi ga. Prsti su brži od mozga. Radi se o driverima
|
Izraz "driveri" je pogrešan u ovom kontekstu. Naime, samo ATI piše drivere, a Omega tweaka postavke ili eventualno kombinira npr stari openGL sa novim d3d i slično, a to je ipak daleko od pisanja drivera...
Ja sam jednom probao Omegu, ali mi je slika bila DALEKO lošija u ovom što igram (i performanse bolje, ali neisplativo uz toliko lošiju sliku) |
Citiraj:
|
Catalyst i ATI kao Detonator i nVidia :)
|
Citiraj:
to o cem ti pricas bi stajalo kad bi omega bila samo skup tweakova koje mozes staviti tek nakon sto instaliras ati-eve drivere....ovako su i omega driveri, driveri kojima su postavke promjenjene da bi se dobilo na performansama ali ali ipak driveri |
Citiraj:
|
Citiraj:
A kaj se tiče onog slažem se da su omegini drajveri samo malo tvikani atijevi oficijelni drjaveri ali ponekad nekome te sitnice život znače. Po meni su najnoviji oficijelni drajveri najbolji i najsigurniji izbor. |
Citiraj:
To što ti pričaš ja sam ČITAO na netu, ovo što ja pričam ja sam VIDIO. Sad, što je igra koju igram pomalo egzotična, bože moj... al izgledalo je kao da sam sa 1024x768x32 prešao na 640x480x16, šteta što nisam sshote uzeo (iako bi valjda i tak sumnjiv bio) . :rambo: |
Citiraj:
kom se nesvidja ono sto dobije s jednim nek bira drugo |
Zadnji koje sam ja probao su bili 3.1,i s njima su UT2003 i UnrealII išli puno glađe,jebiga-to su driveri koji su više optimizirani za igranje,a ne za ganjanje 3DMarka...
Meni je slika bila izvrsna,igre su išle fino... TV-out mi je delao bolje uz veći izbor rezolucija. |
Citiraj:
I nikad nije slika s omeginim drajverima bila lošija. Kaj se tiče te neke tvoje igre možda je trebalo potvikat samo neke settinge pa bi sve bilo bolje. A čak i da je kao što ti kažeš to nije razlog da se zbog jedne igre proglasi kak omega drajveri imaju lošiju sliku. |
:D
dakle ljudi moj primjer 9700pro stavio omega drivere koji se inace temelje na catalyst 3.4 driverima i dobio bolje performanse... i to stvarno osjetljivo bolje NAPOMENA: mozda ljudi nisu citali txt - ATI CONTROL PANEL SE MORA UNINSTALIRAT PRIJE STAVLJANJA OMEGA DRIVERA to ja ka vitalno da ne dode do konflikta etc.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
to je svakako najpravilnije -samo je omega na svom situ napisao da to u ovom slucaju nije potrebno jer su isti filovi koji se se prebrisat uglavnom tako sam ja postupio i everything is a.O.K |
također na mobiliti radeon se ne mogu instalirati catalist driveri dok omega ide bez muke
|
Citiraj:
A pošto sam dosad imao Ati Rage PRO, 16MB Rage 128, 32MB Rage128PRO, radeon 64MB VIVO, i sad Sapphire9100/128MB, dopustit ćeš da i ja znam ponešto o ATI karticama. |
Citiraj:
To ti je tak kad se neki ljudi vole igrati kvazi policajaca. A kaj se tiče onoga mislim da je došlo između nas do malog nesporazuma i nikaj više. Vrlo vjerojatno si bio u pravu u vezi te dotične igre a vjerujem i da znaš puno i imaš iskustva s atijevim karticama. |
Frka pinsla, a?Vidiš da je čovjek isprobao dosta kartica i onda isprike?:D :D Šala, šala.
Evo , da se svi osjećaju dobro: Svi ste vi najpametniji na svijetu, imate bolji vid od robota i najnaprednije tehnike, čujete zujanje muhe na 100 km, možete osjetiti da netko peče picu u australiji. Ma vi ste THE BEST!:D :D :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:30. |