|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
modem..init string..dial tone..problemi
mmm, imam neke komplikacije sa spajanjem na net prek klasicnog dial-upa tj. prek modema. Sve je uredno instalirano, driveri s CDa (neki no name shit modem, jucer kupljen u ve-milu) no nakon sto pokrenem dial-up, osim sot se ne cuje dial tone, on okrene broj i jednostavno samo bipa periodicki da bi nakon pol minute javio Error 678 (remote computer did not responde). e sad, ja sam vec zaboravio kak je to islo jer se nisam godinama igro s modemima..no ja se sjecam 2 initialization stringa: AT&FX3=5 AT&T=0 s ovim prvim dobijem ovo sto sam opisao...a ako stavim drugi string onda "modem did not respond" error..dakle jos gore : evil : nisam nis konkretno po settingima od modema prckao niti od connectiona.. uglavnom ne znam kaj sad..
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
ATX3 preskace dial tone jesi makno kvacicu wait for dial tone i u modem properties i u dial up connection?(Uglavnom je ovo dovoljno)
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Secret Undercover Agent
|
evo sredio sam stvari..bio je problem za zicama a ne softverski.. to je tak kad pitas "jel linija sigurno radi?" i dobijes odgovor "da" umjesto da sam sve napravis i provjeris! svejedno hvala na odgovoru Bruno ![]()
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo da se i ja ubacim: kuća pored kuće, u oba postoji tel. linija, telefon radi, ali na net možeš samo iz jedne kuće. Radi se o dial-upu, naravno. Testirano je s istim kompom. Kad treba birat broj, jednostavno se ne čuje onaj "tu-tu" nego kao da kabal uopće nije uštekan. U čemu je problem?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
Ak je isti komp i dobro setiran,a radi na jednoj linije mora i na drugoj. Ak se ne čuje tu tu, onda bi moglo bita da kabel i nije ustekan ili nije u pravoj rupi. Po meni to jedino moguće.jel bio i isti kabel ? Da nije u prekidu telefonski kabel od modema do utičnice?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Na isti kabal gdje je komp prikačen isprobao sam i telefon koji radi bez problema i nema nikakvih šumova u slušalici. Isti komp, iste postavke konekcije, modema,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
Totalno nema logike. Ispucah sve opcije koje su mi na pamet pale.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Ni meni nema logike... Jednostavno ne radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Secret Undercover Agent
|
Ha ha, cini se da NIKAD modemi nece radit kak spada i iz prve..uvijek ce nesto biti problem ![]() ja se sjecam kolko sam ja bio odusevljen kad sam dobio DSL: doso HTovac, postavio splitter (necu komentirati kako), dao mi USB modem i provjerio na svom laptopu dal sve radi. Ja upalio komp, ustekao USB modem, ovaj registriro novi hardware-ja ubacio CD s driverima i to je to. Napravio connection i u roku od 30sec sam bio na netu. Besprijekorno. Sa modemom to nisam nikad dozivio. A fala bogu jedno 50 sam ih instalirao u "njihovo doba"..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ti hateovci što postavljaju dsl škvadri su totalni likovi iz bajke. frendici složili wireless tako da joj se pola kvarta moglo nakačit, frendu složili tako da mu nije proradilo 2 tjedna. kada su meni slagali dsl doma nakurili su staru da me zove i pita za administratorsku lozinku jer se nisu uspjeli logirati s blank passwordom. :clap: zamisli ti likove - pale mi komp dok me nema i hoće se logirat ko administrator da mi instaliraju drivere. : suicide |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Domy, vjerojatno te zeza linija. Možda na toj liniji ima više telefonskih aparata prikačenih pa modem ne dobije dovoljno struje da "digne slušalicu". Provjeri napone s voltmetrom na obije linije. Na onoj problematičnoj, ištekaj sve telefone prije nego što probaš modem. A i današnji modemi su fušeraj - isto k'o i diskete i ostala legacy tehnologija - na njima se štedi, osobito na onom analognom dijelu koji je odgovoran da modem pošteno digne slušalicu. Ako ništa ne pomogne, zovi HT-ovce da izmjere liniju - šum, preslušavanje, prigušenje i sve ostale elektrotehničke điđe-miđe. I probaj liniju s nekim starijim modemom ![]()
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Na liniju za vrijeme isprobavanja nije bilo ništa spojeno osim kompa. Isprobao sam tri modema i neće nikako. O DSL-u nema govora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Hmm. Linija - 100% PCM? Vjerojatno.
|
|
Oglas