PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   modem..init string..dial tone..problemi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37191)

Denzil 09.04.2006. 12:45

modem..init string..dial tone..problemi

mmm, imam neke komplikacije sa spajanjem na net prek klasicnog dial-upa tj. prek modema.
Sve je uredno instalirano, driveri s CDa (neki no name shit modem, jucer kupljen u ve-milu) no nakon sto pokrenem dial-up, osim sot se ne cuje dial tone, on okrene broj i jednostavno samo bipa periodicki da bi nakon pol minute javio Error 678 (remote computer did not responde).

e sad, ja sam vec zaboravio kak je to islo jer se nisam godinama igro s modemima..no ja se sjecam 2 initialization stringa:
AT&FX3=5
AT&T=0

s ovim prvim dobijem ovo sto sam opisao...a ako stavim drugi string onda "modem did not respond" error..dakle jos gore : evil :

nisam nis konkretno po settingima od modema prckao niti od connectiona..
uglavnom ne znam kaj sad..

BrunoZG 09.04.2006. 13:01

ATX3 preskace dial tone

jesi makno kvacicu wait for dial tone i u modem properties i u dial up connection?(Uglavnom je ovo dovoljno)

Denzil 09.04.2006. 13:31

evo sredio sam stvari..bio je problem za zicama a ne softverski..
to je tak kad pitas "jel linija sigurno radi?" i dobijes odgovor "da" umjesto da sam sve napravis i provjeris!

svejedno hvala na odgovoru Bruno :beer:

domy_os 09.04.2006. 20:32

Evo da se i ja ubacim: kuća pored kuće, u oba postoji tel. linija, telefon radi, ali na net možeš samo iz jedne kuće. Radi se o dial-upu, naravno. Testirano je s istim kompom. Kad treba birat broj, jednostavno se ne čuje onaj "tu-tu" nego kao da kabal uopće nije uštekan. U čemu je problem?

BrunoZG 09.04.2006. 21:33

Ak je isti komp i dobro setiran,a radi na jednoj linije mora i na drugoj.

Ak se ne čuje tu tu, onda bi moglo bita da kabel i nije ustekan ili nije u pravoj rupi. Po meni to jedino moguće.jel bio i isti kabel ? Da nije u prekidu telefonski kabel od modema do utičnice?

domy_os 09.04.2006. 21:59

Na isti kabal gdje je komp prikačen isprobao sam i telefon koji radi bez problema i nema nikakvih šumova u slušalici. Isti komp, iste postavke konekcije, modema,...

BrunoZG 09.04.2006. 22:57

Totalno nema logike. Ispucah sve opcije koje su mi na pamet pale.

domy_os 10.04.2006. 07:08

Ni meni nema logike... Jednostavno ne radi.

Cataphract 10.04.2006. 07:41

zovi t-hrvatski-telekom i skači im po glavi dok ti ne kažu da si kupiš ISDN ili MaxADSL.

znači - nekih 3 minute. :D

Denzil 10.04.2006. 07:44

Ha ha, cini se da NIKAD modemi nece radit kak spada i iz prve..uvijek ce nesto biti problem :)
ja se sjecam kolko sam ja bio odusevljen kad sam dobio DSL: doso HTovac, postavio splitter (necu komentirati kako), dao mi USB modem i provjerio na svom laptopu dal sve radi. Ja upalio komp, ustekao USB modem, ovaj registriro novi hardware-ja ubacio CD s driverima i to je to. Napravio connection i u roku od 30sec sam bio na netu. Besprijekorno. Sa modemom to nisam nikad dozivio. A fala bogu jedno 50 sam ih instalirao u "njihovo doba"..

Cataphract 10.04.2006. 11:15

ti hateovci što postavljaju dsl škvadri su totalni likovi iz bajke. frendici složili wireless tako da joj se pola kvarta moglo nakačit, frendu složili tako da mu nije proradilo 2 tjedna. kada su meni slagali dsl doma nakurili su staru da me zove i pita za administratorsku lozinku jer se nisu uspjeli logirati s blank passwordom. :clap: zamisli ti likove - pale mi komp dok me nema i hoće se logirat ko administrator da mi instaliraju drivere. : suicide

mirkoB 11.04.2006. 13:51

Domy, vjerojatno te zeza linija. Možda na toj liniji ima više telefonskih aparata prikačenih pa modem ne dobije dovoljno struje da "digne slušalicu". Provjeri napone s voltmetrom na obije linije. Na onoj problematičnoj, ištekaj sve telefone prije nego što probaš modem. A i današnji modemi su fušeraj - isto k'o i diskete i ostala legacy tehnologija - na njima se štedi, osobito na onom analognom dijelu koji je odgovoran da modem pošteno digne slušalicu.
Ako ništa ne pomogne, zovi HT-ovce da izmjere liniju - šum, preslušavanje, prigušenje i sve ostale elektrotehničke điđe-miđe. I probaj liniju s nekim starijim modemom :)

domy_os 11.04.2006. 14:12

Na liniju za vrijeme isprobavanja nije bilo ništa spojeno osim kompa. Isprobao sam tri modema i neće nikako. O DSL-u nema govora.

mirkoB 13.04.2006. 14:08

Hmm. Linija - 100%
PCM? Vjerojatno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:33.