Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.01.2026., 11:36   #12661
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Igrom slučaja imam i susjeda koji tvrdi da može čuti razliku između pojačala A i AB klase. Klasu D komentira kao da mu nakon 4 hladna gemišta ponudiš čašu tople vode.

Paaaaaa...sad....riskirat cu da me se malo pokaki ali mislim da ako pricamo o Class AB vs Class D treba uzeti u obzir naravno i cijenovni razred pojacala. Class A nemogu komentirati jer nikad nisam isprobao (bar ne doma na duze vrijeme) ali izmedu NAD 3020 v2 (D), Wiim Amp (D) s jedne strane te Marantza PM6007 (AB), Yamahe A-S501 (AB) i NAD 316BEEV2 - u kombinaciji sa starim Grundig Box 450 Professional pa kasnije Dali Oberon 1+sub kombinacijom defitivno preferiram Class AB pojacala. Jednostavno imam osjecaj da dozvoljavaju siri spektar zvuka i da zvucnici prodisu punim plucima uz manje napora i na nizoj razini glasnoce. Imao sam kroz godine cuti razne kombinacije u shopovima i kako se dize cijena ja u kratkorocnom slusanju (1-2 sata) sa raznim zvucnicima iskreno nisam neku vecu razliku u zvuku mogao cuti izmedu Class AB i Class D pojacala iz iste cijenovne kategorije i od istog proizvodaca. Chifi Class D pojacala koja se nadu po 100 Eura nebih u isti kos stavljao iako mogu za jeftiniji desktop setup zvucat sasvim pristojno.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2026., 13:05   #12662
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Paaaaaa...sad....riskirat cu da me se malo pokaki ali mislim da ako pricamo o Class AB vs Class D treba uzeti u obzir naravno i cijenovni razred pojacala. Class A nemogu komentirati jer nikad nisam isprobao (bar ne doma na duze vrijeme) ali izmedu NAD 3020 v2 (D), Wiim Amp (D) s jedne strane te Marantza PM6007 (AB), Yamahe A-S501 (AB) i NAD 316BEEV2 - u kombinaciji sa starim Grundig Box 450 Professional pa kasnije Dali Oberon 1+sub kombinacijom defitivno preferiram Class AB pojacala. Jednostavno imam osjecaj da dozvoljavaju siri spektar zvuka i da zvucnici prodisu punim plucima uz manje napora i na nizoj razini glasnoce. Imao sam kroz godine cuti razne kombinacije u shopovima i kako se dize cijena ja u kratkorocnom slusanju (1-2 sata) sa raznim zvucnicima iskreno nisam neku vecu razliku u zvuku mogao cuti izmedu Class AB i Class D pojacala iz iste cijenovne kategorije i od istog proizvodaca. Chifi Class D pojacala koja se nadu po 100 Eura nebih u isti kos stavljao iako mogu za jeftiniji desktop setup zvucat sasvim pristojno.

Naravno da se neće uspoređivati najjeftinije jedne klase sa najskupljim druge.
Nemoguće ih je razlikovati i bitnije je da je pojačalo dobro izvedeno. Sva 3 mogu zvučati izvrsno. Samo što su neki uvjereni ako je A klasa da je to odmah i najbolje.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2026., 17:05   #12663
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Throttle Pregled postova
Dakle, pročitao sam cijeli tvoj post. I dođem do zadnje kvotane rečenice... Idem se pošarati sa flomasterom po faci
Gdje je problem?
Čovjek očito zna koliko imam para, ali unatoč tome nije dao savjet šta da kupim, pa sam ga pitao.
Šteta da ima 6. čulo za tuđe pare, ali ne i za koji zvučnik preporučiti

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Edifier je možda i najbolji omjer uloženo/dobiveno. Još na početku sage sam rekao da pogleda njihovu ponudu, ali to je brzo zameteno s ovim skupim čudesima

Već na samom početku mu zvučnik stoji drito uz zid. Sve što traži

Noted.
Preskočio ih jer ih reviewi smatraju "jeftinjacima", a onda riskiram da me i ovdje kritiziraju da sam kupio jeftinjake.

Citiraj:
I trebala je biti. Ni sam neznas kaj hoces, ne definiras nista sto se tice budeta kak spada, u jednom postu spominjes zvucnike za 300 a drugome 3000 Eura...onak WTF???
No shit Sherlock?
Pa nisam ja robot već ljudsko biće, možda ti je ta činjenica promakla?
Pazi ovo, ulazim u svijet o kojem nemam pojma, dolazim na forum pitati mišljenje i postavljam neki početni arbitraran budžet jer nemam pojma koliko bi novi sistem uopće mogao koštati, pa me se onda kritizira da sam odabrao pre skupi, pa nađem jeftini, pa me se kritizira da sam odabrao pre jeftini, i onda slijedi vozikanje lijevo-desno u kojem sam ja, po tebi, kriv...onak WTF ?

To je kao da ti dođeš kupiti prvi auto u neki salon i nemaš pojma o tome, a evo ja ću sada glumiti ekipu ovdje (djelatnici salona) u tom salonu:

tomek: dober dan, ja bih kupil kvaliteten auto da mi traje barem 20 godina do, kajaznam, €20.000 i da obavezno ima ljetne Continental gume.
djelatnici salona: naš vam je savjet da kupite ovog 4x4 džipa sa Sava zimskim gumama. On sve može.
tomek: ali ja ne želim džipa i ne stane mi u garažu, treba mi nešto manje...i hoću sa Continental gumama.
djelatnici salona: sem uzmite ovog vamo (pokažu prstom na auto od €40.000), on vam je odličan i ima Sava zimske gume
tomek: to mi se čini nekak pre skupo kaj ne? no kaj mislite o ovom ovdje (pokaže na auto od €17.000 sa Continental gumama)
djelatnici: (umiru od smijeha i upiru prstom u tomeka) dajte gospon ne bute valjda štedjeli na autu?
tomek: Ok, onda kaj mislite o ovom (pokaže prstom na auto od €50.000)
djelatnici: LOL RETARDU JESI TI NORMALAN, KOJI ĆE TI BOG AUTO OD €50.000, haloo ???
ostali djelatnici u pozadini: joj kak si je glupi, još smo mu fino rekli da si zme onog 4x4 džipa sa Sava gumama a on se pravi važan ovdje...
randomly ulijeće pijani djelatnik (na zvečevo pelinkovcu): nnnn....ššštiiiii ono...čujjj kaj smo mi ovdje ovi lijevo a ti desno ono šććć (pada na pod)
.
.
.
To je moje dosadašnje iskustvo ovdje.

Citiraj:
Hoces nekaj ultra super duper da te drzi cijeli zivot i tupis krive prioritete (izgled i efekte na streameru na primjer...i nemoj mi reci da ga uzimas radi DAC komponente jer je DAC u tom Eversolu jeftikaner kao i ono sto vec imas kojeg integrirani DAC u bilo kojem modernom recieveru/pojacalu pojede za dorucak). Pola savjeta koji ti se daju bacas za uho.
Netočno, dosta savjeta nisam ignorirao i zato su neki kandidati zvučnika sada na shopping listi, ali slobodno ti nastavi bacati drvlje i kamenje ako ti je tako lakše.

Citiraj:
Lazes sebe i ostale oko toga sto zapravo zelis zato se ni nemozes odluciti. Ili cijelo vrijeme samo trolas sve i na kraju ces kupit neki light show koji nema veze sa HIFI-em. Al gle ak te to veseli go for it i to je ok jer je tvoj sustav i tvoja lova - al nemoj onda pricat HIFI bajke i sam sebe zavaravat. Ova saga je trebala biti nakon 3 posta zavrsena al ne...Neo - skockaj se i upitaj sam sebe sto zapravo zelis.
Pričaš gluposti, nikog ne lažem nego sam samo zbunjen sa svime, a to šta želim sam već rekao u početku, no neću ti ponavljati s obzirom da si počeo trollati i napadati bez razloga.
Ironično za nekog tko mrzi kad netko drugi trolla.

Citiraj:
To mu ne stane u prostoriju.
...

Citiraj:
Yep ( na to sam mu aludirao kad sam spomenuo svoje Creative na Desktopu za 50 Eura ) . Al kolega bi nesto sto ce imat dok je ziv i mora biti prebolesno dobro i kaj ti ja znam a ni sam nezna kaj hoce i svi savjeti ga jos vise zbunjuju a pol od tih savjeta koje dobije od iskusnijih kolega baci za uho i opet stavlja prioritete na krivo mjesto.
Eureka!

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Tu si dobio toliko dobrih savjeta, samo sto ti zbog svog audio neznanja i neiskustva ne znas napraviti sto treba. I AI te vodi, sto je potpuno krivo jer, odnosno AI je neupotrebljiv za audio jer ona samo uspoređuje specke koje nikad nemaju veze sa realnom stvari.

Ponavljam ti 4. put, nadji neke solidne studijske monitore od 6-7", koji ti upadaju u budget i koji ti se sviđaju.

Nebitan je brand, snaga, specke, recenzije, AI, gluposti, uzimi one koje su ti ljepsi, svaki monitori od cca 1000e ce ionako biti overkil za tvoje uši.

Donesi ih doma, spoji i slusaj, poigraj se sa smjestajem i uzivaj u preporodu u odnosu na Panasonic boom box.

Kad ti se nakon 2 mjeseca slegnu dojmovi, onda ces vidjet u kome smjeru trebas ici dalje. (steramer/sub/dac).

Jel ovo sto sam napisao tako tesko?
Nije teško, i hvala na normalnom postu.
Sada tražim upravo tako nešto.

Citiraj:
Hmm...zanimljivo, hvala na prijedlogu.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Mene sam struh kaj će bit ak ne bude zadovoljan zvukom što god da kupi...
Svašta je moguće kad kupuješ na neviđeno tj. nečujeno.
Mislim da je istina šta su već rekli ovdje, a to je da će mi bilo koji novi bolji zvučnici biti avion u odnosu na boombox...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2026., 17:19   #12664
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

FFS daj vec jemput nekaj kupi i postaj kaj i fotke i kak si zadovoljan ne litanije koje nitko nema volje citat.
Staro 31.01.2026., 17:41   #12665
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Fotke, da vidimo kako zvuče?

@Neo, stvarno skrati malo replike Nhf, al' u tvojoj anegdoti/igrokazu tomek je problem jer inzistira na Continental gumama...

Sent from my 9469X using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro 31.01.2026., 18:10   #12666
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Preskočio ih jer ih reviewi smatraju "jeftinjacima", a onda riskiram da me i ovdje kritiziraju da sam kupio jeftinjake.
Ne kužim. Što si točno gledao?

Raspon modela i cijena je od 20€ do 1000€ za Airpulse A300 Pro
https://www.amazon.de/-/en/EDIFIER-A...53&sr=8-1&th=1

A ovo za "kritiziranje"

Na mojima piše "audiophile" i "Hi-Res" audio, sad koštaju 289€ i točno me boli uvo što će netko reć da su jeftini.
Ja sam haj-res audijofil i točka

13 cm su mi odvojeni od zida, spojeni na TV i ne smijem ih odvrnuti više od 20% jer će stvari popadati s polica na suprotnoj strani dnevne sobe.
https://www.amazon.de/-/en/Edifier-S...61&sr=8-1&th=1
Prije toga sam imao Q-Acoustics 3020 i pojačalo. Ovo je ispalo daleko praktičnije i bolje. Na 3020 mi je falilo basa, a nisam imao u planu dodavati subwoofer.

Da sada kupujem, uzeo bih bez puno razmišljanja ove, čisto jer mi se boja i uzorak kutije bolje uklapa s ostatkom namještaja.
https://www.amazon.de/-/en/EDIFIER-A...8BX91KSG&psc=1

Sve opcije koje su ti dosad dali su odlične. Daj nekoj ženskoj u familiji 10 tih preporuka da vidi sliku i nek ti izabere koji su joj najljepši. Kraj priče.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 31.01.2026. u 18:17.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2026., 18:52   #12667
Throttle
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
...Ako ćemo iskreno, više ćeš dobiti da spojiš zvučnike kao u manualu ali na B terminal jer je na gotovo svim pojačalima A terminal iznad B terminala odnosno A terminal ima cca 15-20 mm duže vodove od PCB ploče do terminala nego B terminal.
Moja poanta je bila da i ako spojiš na integriranom pojačalu zvučnike u biwire na A i B terminale, opet ćeš oba terminala spojiti u paralelu kad uključiš oba para na pojačalu.

Ostavi kako je i uživaj u glazbi. Biwire nema smisla ako nemaš pretpojačalo i dva pojačala snage.

lp
Hmmm... zanimljivo. Malo sam nevjerni Toma da se može primjetiti razlika zbog 1-2 cm duljih vodova A terminala do PCB ali mogu probati.
Ok, neću ništa kemijati oko bi-wiringa ako nema smisla bez navedene dodatne opreme.
Hvala.

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Mani se ćorava posla dok nisi spalio nešto

Kako ti je već rečeno, A izlaz na pojačavalu je recimo za visoke, B za niske. Kao da imaš četiri zvučnika iako su zapravo dva u istom kućištu. Naravno da makneš tu spojnicu na zvučnicima al' će ih pojačalo i tako opet spojiti u paralelu. Jer nemaš dva pojačala u kućištu.
Na nekom kvantnom nivou ima razlike (zato i jesam lupetao o kvantnoj fizici) al' u našem makro (nema veze sa prostitucijom) svijetu je nečujno ma koliko velike i svilene uši imao i tko god ih ti dirao

Da imaš dva pojačala, onda bi imalo malo više smisla al' i dalje vrlo malo vjerojatno da bi bilo čujno.

Btw, aktivni monitori, pogotovo bolji, imaju odvojena pojačala za visoke i niske. Ima to razloga, recimo damping tj. utjecaj povratne veze od velikog elektrodinamičkog zvučnika na pojačalo... A ima i ekonomski razlog.

Btw, u audiofiliji, psihoakustika igra ključnu ulogu. Zato se audiofili kunu da čuju razliku. Ako spojiš u bi-wiring, možda i ti budeš čuo. Ili budeš čuo puff i vidio bijeli dim

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
Ok, roger that. Manuti ću se ćoravog posla i izabora novog Pape zbog bijelog dima u sobi
Hvala i tebi na pomoći i objašnjenju kao i hintu da se ovo makro ne misli na prostituciju hehehehe

Citiraj:
Sve opcije koje su ti dosad dali su odlične. Daj nekoj ženskoj u familiji 10 tih preporuka da vidi sliku i nek ti izabere koji su joj najljepši. Kraj priče.
+1

Zadnje izmijenjeno od: Throttle. 31.01.2026. u 19:15.
Throttle je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2026., 19:14   #12668
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Ako ne budeš čuo, nisi dostojan ove teme :D

Probaj i podići kabele sa poda specijalni m podizačima za audio kabele. Btw, to stvarno postoji ;)

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 31.01.2026., 19:28   #12669
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Fotke, da vidimo kako zvuče?

@Neo, stvarno skrati malo replike Nhf, al' u tvojoj anegdoti/igrokazu tomek je problem jer inzistira na Continental gumama...

Sent from my 9469X using Tapatalk
Koji je sad problem s replikama? Multiquotam svakog tako da sve stane u jedan post i pišem na svoj način.
Kako da sad znam koliko smijem pisati ?
Šta se tiče igrokaza, zašto je tomek problem jer želi Continental gume? On to želi i gotovo, kraj priče.

Citiraj:
Ne kužim. Što si točno gledao?

Raspon modela i cijena je od 20€ do 1000€ za Airpulse A300 Pro
https://www.amazon.de/-/en/EDIFIER-A...53&sr=8-1&th=1

A ovo za "kritiziranje"

Na mojima piše "audiophile" i "Hi-Res" audio, sad koštaju 289€ i točno me boli uvo što će netko reć da su jeftini.
Ja sam haj-res audijofil i točka

13 cm su mi odvojeni od zida, spojeni na TV i ne smijem ih odvrnuti više od 20% jer će stvari popadati s polica na suprotnoj strani dnevne sobe.
https://www.amazon.de/-/en/Edifier-S...61&sr=8-1&th=1
Prije toga sam imao Q-Acoustics 3020 i pojačalo. Ovo je ispalo daleko praktičnije i bolje. Na 3020 mi je falilo basa, a nisam imao u planu dodavati subwoofer.

Da sada kupujem, uzeo bih bez puno razmišljanja ove, čisto jer mi se boja i uzorak kutije bolje uklapa s ostatkom namještaja.
https://www.amazon.de/-/en/EDIFIER-A...8BX91KSG&psc=1

Ne znam više šta sam gledao, previše toga sam pogledao.
Tvoji prijedlozi su neloši, samo svi ovi zvučnici imaju ručno podešavanje volume-a i daljinski, pa ne znam koliko to ima smisla stavljati u kombinaciju sa nekim DAC-om koji je preamp i sa njega kontroliram volume.
Također mi u toj situaciji nije jasno, npr. ako DAC kontrolira volume, kako onda postaviti volume knobove na tim zvučnicima?
Staro 31.01.2026., 19:30   #12670
Throttle
Premium
Moj komp

Možda čujem ako prvo izvadim žuto iz ušiju. Sve ali sve samo da budem dostojan ove teme
Šta mi vrijedi podići kabele lifterima ako ne stavim zaštitno/akustičnu podlogu :P
Sonic Gold Acoustic Underlay
https://www.flooringsupplies.co.uk/c...or-accessories
Staro 31.01.2026., 19:59   #12671
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Ako ne budeš čuo, nisi dostojan ove teme

Probaj i podići kabele sa poda specijalni m podizačima za audio kabele. Btw, to stvarno postoji

Ima tih stalaka za kablove i po 100€ po komadu, treba ti bar 6-8 komada.
Ima čak i stalaka za kablove od strujne letve...vi se zafrkavate a niste ni probali i ne znate koliko to proširi pozornicu.

Citiraj:
Šta se tiče igrokaza, zašto je tomek problem jer želi Continental gume? On to želi i gotovo, kraj priče.

Zato što je continental najbolji i on ti ne želi da se otkližeš po sobi dok sviraš zračnu gitaru.
Staro 31.01.2026., 20:31   #12672
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Koji je sad problem s replikama? Multiquotam svakog tako da sve stane u jedan post i pišem na svoj način.

Kako da sad znam koliko smijem pisati ?

Pa nekakav common sense. Možeš pisati koliko želiš al' posljedično većina neće pročitati.

"Tomek" je problem jer traži a ne želi slušati savjete i zapeo je za "continental gume". Ako je to kraj priče, nek' tomek kupiti što želi. Može kupiti i bicikl i staviti continental gume Ako je tomek sretan, što je najbitnije, nek' se ne obazire na podsmijeh drugih.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 31.01.2026., 20:32   #12673
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Halo...mozda vozim francuski kramp al svejedeno gore stavljam Michelin ili Dunlop Cek malo koja je ono ovo tema...a da Neo jeboga daj kupuj vec jemput te hebene zvucnike i ne gubi vrijeme na sporednim i totalno nebitnim stvarima!

P.S.- da ako ti je budet 3000 Eura onda zvucnici za 300 Eura zvuce lose i u usporedbi jesu "smece" jel. A sad > iduci post neka ti bude "evo ekipa da skratim svima muke kupio xyz - izgleda ok i zvuci mi super" - i svi cemo biti sretni iz vise razloga naravno.

P.P.S- naj mi vredati biciklina
Staro 31.01.2026., 20:33   #12674
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Danas sam spojio jedan mali sistem sa 2 zone u kući koja je još gradilište

Naknadno sam uletio u projekt pa me dočekala situacija sa instalacijom za 3 zvučnika u interijeru i jednim vani. Za prvu ruku sam sve spojio u mono jer je takva instalacija ali nagovaram čovjeka da dodamo 2 zvučnika u stereo kraj tv-a kao treću zonu. On je oduševljen i ovim kako svira jer ne zna za bolje, a stvarno gruva čisto i zvuči kao da je kuća zvučnik. Sistem je zapravo za background muziku, nije HiFi ali čovjeka veseli, svira CMC sa tv-a 😁
Budžet mu je bio do 2K€, ovo je ispalo nešto manje

Oprema Audac:
- Pojačalo MFA208 sa 3 CIRA8 ugradna zvučnika
- Pojačalo COM104 sa jednim ATEO6 zvučnikom

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 31.01.2026., 20:42   #12675
Throttle
Premium
Moj komp

Citiraj:
Ima tih stalaka za kablove i po 100€ po komadu, treba ti bar 6-8 komada.
Ima čak i stalaka za kablove od strujne letve...vi se zafrkavate a niste ni probali i ne znate koliko to proširi pozornicu.

Zato što je continental najbolji i on ti ne želi da se otkližeš po sobi dok sviraš zračnu gitaru.
Pih! 100 ojra po komadu?! Umjesto tih fancy liftera za kablovinje neki po sobi postavljaju krovne nosače gromobranskog voda za ravne krovove. Čitali su po internetima da su bolji plastični od betonskih jer na betonskim su visoki tonovi oštri ko žilet i naporno je slušati nakon 20 min.

Ljolj za Conti i otklizavanju dok svira zračni đitru.
Staro 31.01.2026., 20:43   #12676
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Halo...mozda vozim francuski kramp al svejedeno gore stavljam Michelin ili Dunlop Cek malo koja je ono ovo tema...a da Neo jeboga daj kupuj vec jemput te hebene zvucnike i ne gubi vrijeme na sporednim i totalno nebitnim stvarima!

P.S.- da ako ti je budet 3000 Eura onda zvucnici za 300 Eura zvuce lose i u usporedbi jesu "smece" jel. A sad > iduci post neka ti bude "evo ekipa da skratim svima muke kupio xyz - izgleda ok i zvuci mi super" - i svi cemo biti sretni iz vise razloga naravno.

P.P.S- naj mi vredati biciklina
Pa evo sveo sam izbor na 2 kombinacije, ali čemu da pišem više išta ovdje kad će se i u tome naći neki problem.
Staro 31.01.2026., 21:07   #12677
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Da pojasnim prispodobu sa biciklom

Nije uopće problem u continental gumama. Problem je ako se na jeftini ali dobar bicikl montiraju super skupe gume koje koriste recimo profesionalci.

To smo komentirali, preskup streamer uparen sa puno jeftinijim zvučnicima. Trebalo bi biti obrnuto, zapravo u istom rangu.

Al' opet, ako tomeka veseli, tko smo mi da mu sudimo

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 31.01.2026., 21:12   #12678
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Pa evo sveo sam izbor na 2 kombinacije, ali čemu da pišem više išta ovdje kad će se i u tome naći neki problem.

Neo-ST, da li ovo ST znači da si iz Splita?
Evo ja dolazim u ponedjeljak u Split cca 400 km od tebe pred kuću i vozim te u trgovinu. Hoću se uvjeriti da si kupio to što namjeravaš. Nisi ništa dužan, daj samo smanji to, razvlačiš tu kupovinu ko žvaku na suncu.

Dam se kladit da imaš novčanik od krtičje kože....smije van ali ne po danjem svijetlu.

Gdje je onaj flomaster da se i ja pošaram po faci
Staro 31.01.2026., 21:44   #12679
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
To smo komentirali, preskup streamer uparen sa puno jeftinijim zvučnicima.
Uparivao sam ga i sa skupljim, pa ni tada nije valjalo.

Citiraj:
i nemoj mi reci da ga uzimas radi DAC komponente jer je DAC u tom Eversolu jeftikaner kao i ono sto vec imas kojeg integrirani DAC u bilo kojem modernom recieveru/pojacalu pojede za dorucak).
Aj se dogovorite...

Citiraj:
Neo-ST, da li ovo ST znači da si iz Splita?
Evo ja dolazim u ponedjeljak u Split cca 400 km od tebe pred kuću i vozim te u trgovinu. Hoću se uvjeriti da si kupio to što namjeravaš. Nisi ništa dužan, daj samo smanji to, razvlačiš tu kupovinu ko žvaku na suncu.
Ne buš se usrećil, u ST nema ni jedan ozbiljni HIFI dućan.
Jedino da ja dođem u ZG, ali onda častiš gemištekom i pelinom (ali samo zvečevo).
Staro 31.01.2026., 21:59   #12680
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Uparivao sam ga i sa skupljim, pa ni tada nije valjalo.

Jer se ne kupuju zvucnici od 3000 Eura za Desktop. E Neo moj Neo sta cemo mi s tobom, nikako na zelenu granu. Ako imas budet recimo 1000 Eura potrosi ga na aktivne zvucnike a ak ti bas streaming treba uzmes Wiim Mini i imas sve kaj trebas. Hoces manje dat za zvucnike? Eno oni Edifieri idu za kikiriki i cevape a zvuce sasvim solidno za tu cijenu. I opet za male novce uparis sa Wiim Mini-em i imas streaming sa sta ti god srce hoce. Osim Chromecast. Za to trebas Wiim Pro. I to je to. EOD. Kad dajes za zvucnike 2000 Eura ili vise ( NE ZA JEBENI DESKTOP !!! ) - e onda uzmes Evesolo da imas nesto da bude leepo a ne samo funkcionalno. A ako te briga za sve to i hoces samo mrcinu sa pocetka price - uzmes nekaj rabljeno kao onaj sustav za 400 Eura i nema ti ravna. Eto - jedan post sve sroceno. Ti si na redu (ne piskaranje po forumu opet vec soping u ponedjeljak - i onda piskaranje po forumu i dojmove ...uz slike obvezno ).

P.S. slike nesmiju biti generirane od strane AI-a
Staro 31.01.2026., 22:04   #12681
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Slike?! Valjda video da čujemo i vidimo kako zvuče

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 31.01.2026., 22:21   #12682
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Jer se ne kupuju zvucnici od 3000 Eura za Desktop. E Neo moj Neo sta cemo mi s tobom, nikako na zelenu granu. Ako imas budet recimo 1000 Eura potrosi ga na aktivne zvucnike a ak ti bas streaming treba uzmes Wiim Mini i imas sve kaj trebas. Hoces manje dat za zvucnike? Eno oni Edifieri idu za kikiriki i cevape a zvuce sasvim solidno za tu cijenu. I opet za male novce uparis sa Wiim Mini-em i imas streaming sa sta ti god srce hoce. Osim Chromecast. Za to trebas Wiim Pro. I to je to. EOD.
Prvo i prvo, nema potrebe da se dereš, čujem te dobro i ovako.
Drugo, u nijednoj kombinaciji zvučnici nisu bili €3000 već €2000 (Epos ES-7N, na koje je calypso dobio epileptični napadaj).
Treće, opet ti guraš taj Wiim... nećuuu jebeniii Wiimmm.
Četvrto:

Citiraj:
Kad dajes za zvucnike 2000 Eura ili vise - e onda uzmes Evesolo da imas nesto da bude leepo a ne samo funkcionalno.
WTF? Pa jesam to pokušao, pa opet nije valjalo?
Šta ima veze da je za desktop, ne kužim tu logiku. Za desktop se ne uzimaju zvučnici od €2000...jer ?
Mislim, sad ih svejedno neću kupiti jer sam snizio kriterije, ali me zanima kako funkcionira ta logika odnosa cijene/lokacije zvučnika koji se kupuju.

Citiraj:
A ako te briga za sve to i hoces samo mrcinu sa pocetka price - uzmes nekaj rabljeno kao onaj sustav za 400 Eura i nema ti ravna. Eto - jedan post sve sroceno.
Nemam pojma o kojem sustavu pričaš + zazirem od kupovanja rabljenog. Tko zna kako je to korišteno i tko je sve čačkao po tome. Fuj.

Citiraj:
Ti si na redu (ne piskaranje po forumu opet vec soping u ponedjeljak - i onda piskaranje po forumu i dojmove ...uz slike obvezno ).

P.S. slike nesmiju biti generirane od strane AI-a

LAcy, jel ovo previše ili ?
Ti me upozori žutim kartonom kad pređem prihvatljiv character count.

Citiraj:
Slike?! Valjda video da čujemo i vidimo kako zvuče
Niste zaslužili, samo vrijeđate i napadate.
Budete dobili 64kbps mp3 uvrh glave.
Staro 31.01.2026., 22:27   #12683
Throttle
Premium
Moj komp

Calypso aj vraćaj se na forum. Neo u ponedjeljak ide u šoping i saga oko kupovine je, nadamo se, gotova.
A mi te više ne budemo prcali za stolicu. Pinky swear.
Staro 31.01.2026., 22:35   #12684
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Prvo i prvo, nema potrebe da se dereš, čujem te dobro i ovako.
Drugo, u nijednoj kombinaciji zvučnici nisu bili €3000 već €2000 (Epos ES-7N, na koje je calypso dobio epileptični napadaj).
Treće, opet ti guraš taj Wiim... nećuuu jebeniii Wiimmm.

Podsjetnik. Zvucnici sa subom 2500 Eura - ispravak netocnog navoda. Ma ne derem se ja samo malo glasnije pisem posto vidim da slabo cujes (jos jedan razlog da ne pretjerujes sa setupom). A zasto neeeeeeces jeeeeeeebeeeeeniiiiiiiiii Wiiiiiiiiiiiiimmmmm? Daj mi jedan valjan razlog osim ekrana i alu prednice da potrosis 500 Eura vise na uredaj koji je funkcijama losiji dok bi istovremeno dao 300-600 Eura za zvucnike (sto je iskreno za ovo sto si naumio i vise nego dovoljno). Ne kupujes za dnevnu sobu i velik setup nego jebeni desktop. DESKTOP. Da ponovimo: DESKTOP.
Staro 31.01.2026., 22:37   #12685
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Ajde svi malo smirite emocije

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 31.01.2026., 22:38   #12686
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Jbte na kompu imam neke Genius zvučnike i meni ok.
Staro 31.01.2026., 22:41   #12687
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Jbte na kompu imam neke Genius zvučnike i meni ok.

E vidis ovo ti uopce nije lose. Stari Genius zvucnici su bili jeftini a svirali su predobro barem drveni.

https://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvu...oglas-42043618
https://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvu...oglas-49514286

https://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvu...oglas-43551872

Ak hoces nekaj za male pare > za 50 Eura nemozes bolje proci.
Staro 31.01.2026., 22:52   #12688
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Čovjek 20 dana već “kupuje HiFi”

Vidio i čuo uživo - 0 komada

Sve što se moglo preporučiti se preporučilo.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2026., 22:53   #12689
Throttle
Premium
Moj komp

Citiraj:
Nemam pojma o kojem sustavu pričaš + zazirem od kupovanja rabljenog. Tko zna kako je to korišteno i tko je sve čačkao po tome. Fuj.

Niste zaslužili, samo vrijeđate i napadate.
Budete dobili 64kbps mp3 uvrh glave.
Mislim da nema razloga da zazireš od rabljenog hifi. Pobogu, pa hifi se čuva i pazi bolje nego ženu! Vjerujem da velika većina tako radi. A ako ti se gadi tko je dirao dezinficiraš maramicom i bok.
Ovdje izuzimam npr. rabljenu opremu iz kafića, klubova i sl. To je već vjerojatno frljeno i prolijevano. Ali ovo od doma ne vidim problem.
Ti nećeš i to je isto ok.

Ok, kad nam snimiš tih 64kbps predlažem da svi odemo na kolektivnu pijanku proslaviti ovu sagu svih saga Tolkienu spavaš li mirno?
Staro 31.01.2026., 22:57   #12690
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Podsjetnik. Zvucnici sa subom 2500 Eura - ispravak netocnog navoda.
Jel se to kod tebe "ispričavam se" kaže "ispravak netočnog navoda" ?

Citiraj:
A zasto neeeeeeces jeeeeeeebeeeeeniiiiiiiiii Wiiiiiiiiiiiiimmmmm? Daj mi jedan valjan razlog osim ekrana i alu prednice da potrosis 500 Eura vise na uredaj koji je funkcijama losiji
U kojim je to funkcijama Eversolo lošiji?
Hardverski je bolji, a koliko vidim softverski su li-la.
Znači pričamo o Eversolo DMP-A6 Gen2 vs. Wiim Ultra.

Citiraj:
dok bi istovremeno dao 300-600 Eura za zvucnike (sto je iskreno za ovo sto si naumio i vise nego dovoljno). Ne kupujes za dnevnu sobu i velik setup nego jebeni desktop. DESKTOP. Da ponovimo: DESKTOP.
I dalje nisi objasnio logiku ne kupovanja skupljih monitora za desktop...

Citiraj:
Ajde svi malo smirite emocije
Emocije su dio ljudi, nismo AI
Uostalom da ja ne zabavljam ljude u subotu navečer, možda bi se drogirali negdje ili nešto...

Citiraj:
Ok, kad nam snimiš tih 64kbps predlažem da svi odemo na kolektivnu pijanku proslaviti ovu sagu svih saga Tolkienu spavaš li mirno?
Može, idemo kod Juana na pelin (zvečevo).
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno