|
|||||||||||
|
|
#5881 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Vidim da ovdje ima znalaca pa bih molio za pomoć. Kroz neko vrijeme bih trebao zamijeniti blagavaonski stol a usput sređujem i jednu prostoriju za druženje pa ću isto trebati stol. Noge ću napraviti sam od metala (po dizajnu od supruge 🤣 međutim ne znam kakve ploče uzeti. Dok sam radio stolić za dnevni boravak uzeo sam u Elgradu prekrasnu crno-sivu matiranu ploču koja se inače koristi za kuhinjske radne ploče, širina cca 58cm i debljina 3,5cm. Izrezali su mi na mjeru, kantirali i konačan rezultat je baš ono što smo željeli. Za blagavaonu bih trebao ploču cca 160-180 x 90-100. Što preporučujete, koji materijal uzeti? Drvo mi se baš ne uklapa u prostor pošto je sve sivo-crno-bijela kombinacija tako da trebam nešto iz Elgrada ili Iverpana da dolazi u tim dimenzijama. Debljina bi isto bila poželjna 3-5cm zbog masivnijeg izgleda. Također može preporuke za dimenziju stola za koji bi se moglo smjestiti 10-12 (u vrlo rijetkim prilikama 15) ljudi. Stol bi se nalazio u prostoriji cca 4x4m. Hvala ![]() Poslano sa mog ELI-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#5882 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam za stol stavio kompakt ploču. Ista kakvu sam koristio za ploču u kuhinji samo su mi izrezali na traženu dimenziju, rub izrezali na "pačji kljun" kak zovu u Elgradu. Jedino kaj se debljina tebi ne uklapa, kompakt je tanki no unatoč tome čvrst je. Možda razmislit o kompaktu. |
|
|
|
|
|
#5883 | |
|
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#5884 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Imaš baš ploče za stolove, režu se na metre, širine su 90cm, i s obje strane su zaobljene,38mm debljina, rezani dio se kantira sa ABS trakom ili običnom koju zapeglaš. Iverpan ima takve ploče
|
|
|
#5885 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Opcija je i da si sam kantiraš prema željama i potrebama, ali ima tu sigurno pametniji koji će ti kazati koliko se to isplati. Znam da se može kupiti traka i da treba pegla i to je to što ja o tome znam ![]()
|
|
|
|
#5886 | ||
|
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Citiraj:
Problem s kuhinjskim pločama je da su s jedne strane zaobljene (prednja strana) a druga strana je ravna koja sjeda do zida pa nije skroz ok rješenje za stol. Jedino ako postoji mogućnost da odrežu taj zaobljeni dio pa kantiraju... Citiraj:
![]() Poslano sa mog ELI-NX9 koristeći Tapatalk |
||
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|