|
|||||||||||
|
|
#86101 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
I ja isto ![]() Uopće me ne privlače noviji modeli, ali niti malo... Zadnje što bi sebi osobno uzeo je F10 jer imam E39 i volim velike limuzine sa zadnjom vučom ,a generalno smatram da je G30 vrh dizajna kad pričamo o novijim modelima - jako dobar spoj modernog i klasike... Mislim da će sve iza toga biti škart, a već se vidi na sadašnjim modelima u kojem smjeru idu ![]() |
|
|
|
|
|
#86102 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Taj Xpeng je i meni ostavio dobar dojam, iako sam ga ja vozio samo kratko. Ali sa full opremom na cestu za 68K je sasvim pristojno. Pa sto ako i za 3-5 god izgubi pola cijene kao sto kazete, svejedno ce izgubiti manje nego novi X5/Q7 koji su 150K, pa kad im padne cijena na 60/70 se zapitas kolko si dao. Iz 70 za Xpeng na 40 ce se jos i izdrzati ![]() |
|
|
|
|
|
|
#86104 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
|
|
|
|
|
#86106 |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Jamstvo na baterije je obično 8 godina i 160-200tkm ovisno o proizvođaču. Tako da kupnja EV-a starog 5 godina nije loša kupnja, ako je interesantna cijena, upravo radi velikog gubitka vrijednosti do tog trenutka. |
|
|
|
|
|
#86108 |
|
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
|
|
|
|
|
|
#86109 | |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
|
|
|
|
#86110 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Imaju vise garancije od bilo kojeg ice auta + cijene baterija jos malo pa ispod 70$/kwh. A to zadnje.mjenjas.na evu, sto ljudi ne shvacaju ![]() Nama su produzili na 250k km na bateriju garanciju.
|
|
|
|
#86111 | ||
|
no fear
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Realno baterija me najmanje brine (LFP) ![]() Na kojem autu su produžili jamstvo na 250.00km ? |
||
|
|
|
|
|
#86112 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Poskupili su struju cca 20% izracunaj ponovno cijenu struje. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#86113 | |
|
no fear
|
Citiraj:
AI podatak cijene el.energije: Niža tarifa (NT) ≈ 0,047 – 0,055 €/kWh (radna energija) → konačno s PDV-om, mrežarinom i OIE ≈ 0,07 – 0,085 €/kWh (najčešće oko 0,078–0,082 €/kWh) Uzeo sam da je cijena sa gubitkom kod punjenja 0,09 €/kWh Ovako ispada. 57.0 kWh (Useable Battery) * 0,09€/kWh = 5,13 € (zaokružio sam na 6 eura) |
|
|
|
|
|
|
#86114 |
|
Uptime 99.99%
|
Meni ispada 0.086197 x 1.13 = 0.097, znaci 10 centa i sad to jos ide od prvog 5% gore.
|
|
|
#86115 | |
|
Vršni visioc
|
Citiraj:
Slazem se. Na bydovima. Lfp. Struja je tocno 8e nocna tarifa puni tank (iako nikad ne docekam 0%) Mjerim vec 2 mjeseca. Imate up to date kalkulator na hep webu. Punio i na dc-u, no onda dodjes na cifre benzinaca. Sto bi cak i prihvatio da moram, jer toliko Nm i tako male potrosnje nema ice auto (,sve sto ustedim sejvam za gume jer sa mojom voznjom to se trosi ko tank meganea na grobniku) Jednini minus pripisujem random 83930 brandova punionica koji svaki ima svoje bugove, svoje appove, cijene.... Nasao sam 2 koje pasu cijenom i autu (brzi handshake) i toga se drzim na dugim putovanjima. Ostalo, trofazna kuci. Fali nam 10g norveske (,daaaa, tesla mreza je iphone ali ja sam anti iphone)Znam samo da sam valjda ostario, jer skok sa nadrkanih benzinaca i tjuniranja 10g sam zamjenio tisinom, jeftinijim gorivom i naj ikad, instant torque-om. Tu nema nazad. Svaki auto koji nije ev imam filing da je pokvaren (em zvuk, em delay gasa i opcenito klakla zvuk) Sjebano je No imati ev u cro kao jedini auto u obitelji je big no. Zasad.
|
|
|
|
#86116 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Da jos malo zapaprim. Xpeng G9 se slaze u Austriji u istoj tvornici kao i Mercedes G-klasa... ![]() |
|
|
|
|
|
#86118 |
|
matori
Datum registracije: Feb 2011
|
|
|
|
|
|
|
#86119 |
|
Suit up!
|
Kolike vi plaće to imate kad kupujete aute od 50k+? Ja imam solidna primanja ali ne pada mi na pamet kupit auto od više od 15ak tisuća jer mi djeluje kao bacanje novaca. Frend ima firmu i odlično zarađuje i uzeo prije 2.5g GLE hibrid dizel koji ga ispao 90k ali naravno da je izmuzao poticaje i odbio pdv ali svejedno kad ga bude prodavao neće dobit 30k. Da imaš 5k eura plaću što je za naše pojmove jako visoko, to ti je godišnja plaća za glupi auto. 2 auta naprave solidnu kuću, je li ti naš balkanski kompleks da se mora vidit auto ili što? Pogotovo u ovoj mikro državi di se nema di ni voziti a kamere i gužve su svugdje.
|
|
|
#86120 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Iste misli mi prolaze kroz glavu. Iako sam trenutno dobro situiran ne pada mi na pamet tolko love dati za auto. Uvijek sam kupovao aute stare cca 10 godina, cca 150k km i sa nijednim nisam imao vecim problema, najskuplje me cak dosad doso Megane sa 8k Eura. S obzirom na inflaciju i cijene dao bi kao sto kazes do 15k al 50k , bez obzira kreda ili jos gore leasing - ne pada mi na pamet. |
|
|
|
|
|
|
#86121 |
|
Uptime 99.99%
|
Godisnja placa bi trebala biti max cijena auta koju si netko moze priustiti. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#86122 |
|
Suit up!
|
Ali to je suludo. Radi se o običnom autu, znači netko tko radi za prosječnu plaću zarađuje 15-20.000e da kupi auto od 20k i daje 15-20 posto plaće idućih 5-7g j gorivo, osiguranje, servisi, gume itd? Plati četvrtinu primanja na obično auto.
|
|
|
#86123 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#86124 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Meni bi kod tako skupog auta bio veći problem pazit da ga ko ne lupi / ne ogrebe / lupi vratima na parkingu itd. nego iskeširat novce... Ovako kad vozim 13 god starog Civica nije me previše briga, a taj mir duše ne možeš kupit ![]() |
|
|
|
|
|
#86125 |
|
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
ja uzimam radije polovni, jer ako kupim novoga bi previse stressirao oko komada lima na parkingu, cak i sa kaskom. da imam kucu s garazom, a ne stan kao vecina ljudi, bi vjerovatno gledao strujice, ali ovako polovni benzinac u rangu gosinje place je moj domet. i onda planiram imati auto dugo vrijeme.... |
|
|
|
|
|
#86127 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
|
Bez problrma. Hrpa poluinformacija kola okolo. Baterije na storage naponu stoje bez problema.
|
|
|
#86128 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Idu i za manje. Polovne Model3 RWD Tesle s LFP baterijom iz 2019/2020 se mogu nac i za 15.000eura Moja statistika za 2025: usteda na gorivu je bila cca 2300e, na struju potroseno cca 800e. Nemam servisa, ukupna usteda je total cca 2000e Kupis Model 3 s LFP baterijom za 15k i ustedis 2000e godisnje. A pritom imas odlican auto pristojne snage koji se vozi kao go-kart. Naravno, ako imas uvjete za punjenje kod kuce. Al evo kaze kolega da za 100k moze napravit kucu pa nek instalira charger i trosak kuce mu se maltene amortizira kroz ustedu na gorivu ![]() |
|
|
|
|
|
#86129 |
|
Uptime 99.99%
|
Na kucu bi trebao staviti solare, 3000 kwh u 6mj se brzo potrosi, a nakon toga je drasticno skuplja struja. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#86130 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Istina, u 2025 je kostalo 10,2 centi nocna tarifa i 19,5 centi dnevna tarifa ![]() |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|