Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2026., 11:20   #86011
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
1.0 benzinac?
Neznam jel 1.0 ali je ovaj "novi" tri cilindra tako da nije sigurno puno veci volumen .
Staro 13.01.2026., 11:27   #86012
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Da recimo imam para i ukusa, zivio bih u Samoboru, imao bih jedna wannabe nemacko-ceska kola da selo vidi blagostanje i naravno jednog japanca da se mogu voziti ko gospon covek
I francuza jednog da se vidi da se ima i za treći auto!
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 11:29   #86013
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
I francuza jednog da se vidi da se ima i za treći auto!
Auuuu, to bi onda stvarno bilo pisanje po sirotinji a to mi jednostavno ne dopusta personality
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 11:56   #86014
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Moj je iz famozne Tahara tvornice.
Onaj level fanatizma i predanosti gdje se naklone svakom proizvedenom autu ako je vjerovati tome što se priča. Kako da ne bude pouzdan onda

https://www.reddit.com/r/Lexus/comme...r_as_everyone/

Hagerty je pokrio proizvodni proces u tvornici

Ne znam, ljudi ih dižu u nebo zbog kvalitete auta koje od tamo izađu.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 13.01.2026. u 12:06.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 11:59   #86015
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Da recimo imam para i ukusa, zivio bih u Samoboru, imao bih jedna wannabe nemacko-ceska kola da selo vidi blagostanje i naravno jednog japanca da se mogu voziti ko gospon covek
Ok, kuzim da je ovo na racun naseg najdrazeg Samoborceka, ali onako iskreno - zar bi stvarno uzeo ceskog svabu pored koreanca? Nije valjda da ti se koreanac pokazao los?
Ja sada intezivno trazim neki SUV i iako mi srce govori da hocu nesto veliko i mocno tipa X5/X6/Q7, eventualno Volvo XC90, ponekad ukljucim mozak pa gledam i Santa Fe/Sorento. Iskreno, pored to dvoje ja Kodiaq nikada pogledao ne bih.
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 12:04   #86016
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Nemoj nam reć da ti je Santa Fe lijep odozada?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 12:12   #86017
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Ovaj najnoviji? Ono treba zabraniti!
Staro 13.01.2026., 12:43   #86018
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Ok, kuzim da je ovo na racun naseg najdrazeg Samoborceka, ali onako iskreno - zar bi stvarno uzeo ceskog svabu pored koreanca? Nije valjda da ti se koreanac pokazao los?
Ja sada intezivno trazim neki SUV i iako mi srce govori da hocu nesto veliko i mocno tipa X5/X6/Q7, eventualno Volvo XC90, ponekad ukljucim mozak pa gledam i Santa Fe/Sorento. Iskreno, pored to dvoje ja Kodiaq nikada pogledao ne bih.
Ma skuzio sam da sam napisao jedno 5-6 postova u kojem sam zanemario naseg precjednika Hamdiju pa sam morao malo prcnuti
Nema sanse da bih ikada uzeo nekog europljana a kamoli pripadnika Vaga umjesto japanca/koreanca. Za sada hunjadi ispunjava sve moje moje kriterije a posebno onaj najbitniji, toci i vozi. Jos uvijek sam odusevljen kako glatko i ljepo se vozi. I ono sto je isto bitno nema nikakvih musica, izolacija odlicna, sve je na nivou i to za manje para od europske konkurencije a serijski ima 5 godina garancije, bez nekih uvjeta tipa prvih 2-3 godine proizodjac a onda dealer.
Moram priznati, imao sam neke zadrske/predrasude prije kupnje. Isto tako ti preporucam da napravis neku testnu voznju sa Santa Fe/Sorento i da se uvjeris da li ti to pase/da li ti se svidja. U najgorem slucaju ces izgubiti sat vremena ali ces vidjeti iz prve ruke jel ti je to to ili ne.

Sto se tice kodiaqa pisao sam par puta o razocarenju sa doticnim.
A ovo za X5/X6/Q7 ja jednostavno ne vidim smisao za takve aute. Novi su preskupi i opet ne zelim placati 700-800 eura promjene ulja, rabljeni su lutrija i opet nalazit gigu iz supe da mi ih servisira mi nema smisla. IMHO jedino bih u tom rangu uzeo lexusa jer to je valjda jos jedini brand koji valja, iako ti se naravno moze dogoditi (male su sanse ali ipak) da kupis macka u vreci. Ali velim to je samo moje misljenje......

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 13.01.2026. u 12:57.
Staro 13.01.2026., 12:54   #86019
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Napravili smo ja i zena vec testnu voznju sa Santa Fe i odusevili se kako je dobar auto. Nema tu sta dalje pricati. Ostaje mi samo jos onaj faktor da cu se kad tad pokajati sto nisam kupio auto za kojim cu se dva puta okrenuti svaki put kad ga parkiram
Staro 13.01.2026., 13:15   #86020
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Hehe, da, kuzim apsolutno. I ja isto volim imati taj wow efekt da se okrenem dva puta. Ko za peh je taj novi santa koliko god bio odlican auto toliko je i ruzan iako mislim da bi se covjek naviknuo na sve.
Staro 13.01.2026., 13:41   #86021
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Ne, na ono se ne mogu naviknuti nikako.
Uglavnom, gledam predzadnju generaciju Santa Fe-a i to dizela jer se ne usudim uzeti hibrida polovnog. Kia Sorento zadnja generacija isto dolazi u obzir, ali mi je ona unutra malo pre futuristicna.
Staro 13.01.2026., 13:49   #86022
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Hehe, da, kuzim apsolutno. I ja isto volim imati taj wow efekt da se okrenem dva puta. Ko za peh je taj novi santa koliko god bio odlican auto toliko je i ruzan iako mislim da bi se covjek naviknuo na sve.
Ha da moras se vise puta okrenuti. Isto ko kad rigas. Moras vise puta gurnuti prste u grlo.
Staro 13.01.2026., 13:51   #86023
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Ha da moras se vise puta okrenuti. Isto ko kad rigas. Moras vise puta gurnuti prste u grlo.
S obzirom na francuza i ocerupanu kokos, jasno mi je da ti ide na riganje
#nedajSeFrendeHamdija
Staro 13.01.2026., 14:19   #86024
Juan
Premium

Juan's Avatar

Edit.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 14:20   #86025
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Pa nije Santa fe 2018-2024 po onoj nekoj ranije stavljenoj statistici, auto skoro bez kvara?
Ta linija baš dobro izgleda.

Zadnje izmijenjeno od: lowrider. 13.01.2026. u 16:28.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 14:21   #86026
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
IMHO jedino bih u tom rangu uzeo lexusa jer to je valjda jos jedini brand koji valja, iako ti se naravno moze dogoditi (male su sanse ali ipak) da kupis macka u vreci. Ali velim to je samo moje misljenje......

Kum je gledao Lexusa, SUV, i kaže da svi su neki hibridi sa nešto malo konja kad se uzme u obzir težina samog vozila.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 14:22   #86027
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Nemoj nam reć da ti je Santa Fe lijep odozada?

Meni je fora, podsjeća na T3, a to mi stvarno je jedan od najljepših kombija pogotovo u californija izvedbi.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 14:25   #86028
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
S obzirom na francuza i ocerupanu kokos, jasno mi je da ti ide na riganje
#nedajSeFrendeHamdija
Gle to okretanje moje fore na mene je lame. Znam da te islamski beč omekšao ali ... Potrudi se malo. Nemoj biti ko hyundai dizajneri.
Staro 13.01.2026., 14:41   #86029
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Elektromotor ima dovoljno momenta da pokrene i cisternu, a ne Lexus SUV.
Staro 13.01.2026., 14:47   #86030
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Kum je gledao Lexusa, SUV, i kaže da svi su neki hibridi sa nešto malo konja kad se uzme u obzir težina samog vozila.
Ja sam isto gledao ES300h, preskupo i presporo za moj ukus. To je auto za cca 50k eura, a ne 70k eura.
Kad ima 1s sporije ubrzanje od mog benzinca od 200ks, to stvarno nije vrijedno 70k eura, steta sto nemaju jaci motor na nasem trzistu. Plus veliki minus unutra su mi oni rogovi na dash kabini, bas je prst u oko.
Staro 13.01.2026., 14:58   #86031
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Evo ja prodao svoje opelče

Par tjedana samo preprodavači i par pacijenata, i onda odjednom 2 ozbiljna kupca, samo je bilo pitanje koji će prije doći iskeširati i odvest se s autom.

Daleko od toga da je bila navala, ali na kraju je otišla solidno brzo.
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 16:07   #86032
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Opa, bravo, cestitam, jesi happy kao vozaci Alfi? 2 puta, prvi put kad si ga kupio a drugi put kad si ga prodao?

Citiraj:
Gle to okretanje moje fore na mene je lame. Znam da te islamski beč omekšao ali ... Potrudi se malo. Nemoj biti ko hyundai dizajneri.
Moze, posteno. Morao sam nekako ugurati ta dva dragulja
Staro 13.01.2026., 16:13   #86033
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Opa, bravo, cestitam, jesi happy kao vozaci Alfi? 2 puta, prvi put kad si ga kupio a drugi put kad si ga prodao?

Zafrkanciju na stranu, isto sam se vezao za tu insigniju i nije mi bilo skroz svejedno sad kad sam ju zadnji put vidio kako odlazi.

To mi je prvi auto koji me apsolutno ni jednom nije razočarao i imala mi je ono nešto...jebat ga, veže se čovjek

Ovaj VW SUV mi paše za obiteljski život, i sve 5, ali brat bratu 0 emocije.
Mislim da kad ga budem prodavao će mi biti isti osjećaj kao da prodajem veš mašinu.
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 16:42   #86034
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Meni je fora, podsjeća na T3, a to mi stvarno je jedan od najljepših kombija pogotovo u californija izvedbi.
Meni je taj kramp top, napokon ne izgledaju kao economyboxevi tipa ix35. Prva pomisao mi je isto bila da izgledaju kao T3

Fora su mi i oni retro iOniq, šteta kaj nisu unutra 2.0 dizeli, prodavali bi se ko da su đabe
Staro 13.01.2026., 17:49   #86035
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Ja sam isto gledao ES300h, preskupo i presporo za moj ukus. To je auto za cca 50k eura, a ne 70k eura.
Kad ima 1s sporije ubrzanje od mog benzinca od 200ks, to stvarno nije vrijedno 70k eura, steta sto nemaju jaci motor na nasem trzistu. Plus veliki minus unutra su mi oni rogovi na dash kabini, bas je prst u oko.
Eh, ako te pali ubrzanje i max brzina, ne znam zašto si gledao Lexusa uopće.

Igraju na dugotrajnost i pouzdanost. Velika kubikaža, bez turbine, malo konja, spora ubrzanja i ekonomičnost. Skroz oldskul

ES300h sam prvo gledao, pa probao i konkurenciju za usporedbu. Svaka čast, ali BMW 5/Audi A6/Mercedes C/E su igračke prema ovome ako ti je bitna tišina, udobnost i ako želiš imati auto dugoročno uz niske troškova održavanja. Plus, ako ti je svejedno kakav je infotainment.

Imam teoriju da ga namjerno naprave zakurac, da se ohladiš od korištenja i fokusiraš na cestu

Usput, rogovi su mi zakon. Ako hoćeš prebaciti u sport mode (neš ti sport moda na takvom autu), nema traženja tipki oko mjenjača, pred prstima ti je dok držiš ruke na volanu. Nažalost, na mojem ih nema.

Prestar sam da se utrkujem okolo s djecom u nabrijanim autima. Trenutno mi paše Lexus filozofija.

I te njihove brojke na modelima su isto blesave.
300h (2.5 + struja) je pandan 3.0 benzincu
450h (3.5 V6 + struja) - 4.5
600h (5.0 V8 + struja) - 6.0

Naravno da performansama ne mogu prismrditi tim autima, ali eto.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 18:25   #86036
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Eh, ako te pali ubrzanje i max brzina, ne znam zašto si gledao Lexusa uopće.

Igraju na dugotrajnost i pouzdanost. Velika kubikaža, bez turbine, malo konja, spora ubrzanja i ekonomičnost. Skroz oldskul

ES300h sam prvo gledao, pa probao i konkurenciju za usporedbu. Svaka čast, ali BMW 5/Audi A6/Mercedes C/E su igračke prema ovome ako ti je bitna tišina, udobnost i ako želiš imati auto dugoročno uz niske troškova održavanja. Plus, ako ti je svejedno kakav je infotainment.

Imam teoriju da ga namjerno naprave zakurac, da se ohladiš od korištenja i fokusiraš na cestu

Usput, rogovi su mi zakon. Ako hoćeš prebaciti u sport mode (neš ti sport moda na takvom autu), nema traženja tipki oko mjenjača, pred prstima ti je dok držiš ruke na volanu. Nažalost, na mojem ih nema.

Prestar sam da se utrkujem okolo s djecom u nabrijanim autima. Trenutno mi paše Lexus filozofija.

I te njihove brojke na modelima su isto blesave.
300h (2.5 + struja) je pandan 3.0 benzincu
450h (3.5 V6 + struja) - 4.5
600h (5.0 V8 + struja) - 6.0

Naravno da performansama ne mogu prismrditi tim autima, ali eto.
Kao i sa informatikom, pokusavam bar poduplati sve specifikacije, kod auta to nije realno, ali pokusavam ne kupiti auto sa slabijim performansama.

Ako mogu birati izmedu 2.5+ struja i ES350, prije bi uzeo 350 bez obzira na potrosnju, ionako je hibrid najgora opcija od svega ponudenog. Porezne ustede su zanemarive kad krenu kvarovi.

Ja vozim Honde, ali kako nema vise nasljednika Accorda, tako sam se sjetio Lexusa, tog ES300h voze kao taxi u arapskim zemljama i lijepo se s njim voziti, samo nazalost je sporiji od mog 2.4 benzinca.
Sad je ionako to rijeseno, presao sam na tamnu stranu, kroz koji dan stize novi BMW.
Staro 13.01.2026., 20:28   #86037
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Kad smo kod Lexusa, LC500 izgleda skroz zanimljivo

https://www.youtube.com/watch?v=T2vtqVMMt78
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 20:51   #86038
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova

Pa santa fe i sorento su klasa iznad kodiaqa/tayrona.

Meni da nije bio preskup bi uzeo definitivno santa fe, auto je brutalan meni, i izvana i iznutra, volim te kockaste. Frend ima sorento novi i to izgleda predobro, kak velis futuristički, ali dozirano. Ja sam uzeo tayron za 40k€, to mi je bio plafon što se tiče cijene i jako sam zadovoljan. Baš pravi obiteljski auto.

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2026., 21:56   #86039
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Sad je ionako to rijeseno, presao sam na tamnu stranu, kroz koji dan stize novi BMW.
Štas’ uzO?
Staro 13.01.2026., 22:00   #86040
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Štas’ uzO?
@bono duplu tamnu
Neka sam napise ��