|
|||||||||||
|
|
#2431 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kod mene Bosch serija 6 ovo ljeto napunila 11g. Platična podnica, samo navodim za ekipu koja tvrdi da to ne valja. Popis kvarova i održavanja: - gumica oko vrata, par €, ebay - gumice na spoju cijevi "gornje ruke" i stražnje stijenke - nema posebno, zamijenjena cijela ruka, 50€ amazon. Da ukućani ne nabijaju gornju ladicu ko "nadrogirani rakuni" možda bi i to potrajalo dulje ![]() Nedavno je bacila neku grešku, po kodu je kao zaštopan odvod, očišćen filter dolje i tjeramo dalje. Pere min. 1x/dnevno, nekad i dvaput. Meni najbolji feature kod Boscha - javno dostupan popis dijelova sa šiframa i exploded dijagrami. Idealno za DIY, pogledaš i naručiš dijelove sam. Domaće firme koje se bave dijelovima da ne spominjem - preskupi, skrivaju podatke. Jednima sam poslao upit samo sa preslikom naljepnice gdje se vidi model mašine - vratili mi popis dijelova, ali su šifre bile napisane naopako - od zadnje znamenke prema prvoj. Valjda da ne bi išao dalje tražiti. Cijene naravno duplo nego da naručim sam izvana ![]() Tekući problemi: - gumica oko poklopca pretinca za detergent slabo zatvara pa neki puta tekući detergenti iscure prije vremena. Tu Bosch naravno ne daje zamjenski dio samo gumicu, nego treba cijeli mehanizam kupiti što nije baš isplativo. Tableta/prašak i tjeramo dalje. |
|
|
|
|
|
#2432 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Previše kvarova za 11 godina. Kod mene neka osnovna Gorenje stara 20 i nešto godina, promijenio samo jedan grijač, a kondenzator koji se bio zapalio sam eliminirao. I dalje pere dobro iako mi se po zvuku čini da bi pumpa uskoro mogla prdnuti. Ima plastično sito i krivi se od visoke temperature, zato bolje izbjegavati plastiku.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Premium
|
Za današnje uređaje to je još dobar rezultat. Prije Boschice imali smo neku Whirlpool čini mi se, prala je duplo kraće, ali 60°C je bio min program. Krepala pumpa nakon 7-8godina, popravak neisplativ. Ono što iritira je da su u sva 3 slučaja otišle male gumice koje koštaju valja 0.1€ u nabavi, ali ih Bosh ne želi prodavati pojedinačno. Nijedan od tih kvarova nije zaustavio mašinu, radila je i dalje, samo ili je curkalo okolo ili je slabiji tlak vode na gornjem dijelu. IMHO brtve = redovno održavanje, potrošni materijal. Na Boschu je podnica plastična i sva sita i ništa se ne krivi od temp. Računaj da je na starim mašinama default program obično 65 °C ili više. Na mojoj je 50/Eco default i traje 3h+. Mogu forsirati skraćenje i onda je upola, ali pumpa duplo jače pumpa vodu. Isto tako jedini dodatni upotrebljivi program je 70 °C za lonce, ostali svi su ili 45 ili auto 40-50. Znači do 70 koliko je max nema krivljenja plastike. Na koliko ti pere Gorenje da su se plastike sfrkale? |
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
|
|
|
|
|
|
#2435 |
|
EMP moderator
|
Ne bih znao, zagubio sam upute, na netu ih ne vidim, ali termo kamerom sam snimao elektroniku i najveća temperatura od 66°C je bila kod ulaza u pumpu, znači da bi moglo biti 70-ak °C max. Nije neka velika deformacija, ali dovoljno da sitnice prođu ispod. Sad kako ložim je malo stavim na peć i ispravi se, ali nakon x pranja se opet deformira.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Datum registracije: Dec 2006
|
Nije bijela tehnika, ali slično, a ne vidim temu. Trebao bih preporuku za neki Airfryer. Jedna ladica, 4 ili 6 litara... Neka srednja/viša klasa. Tefal ne dolazi u obzir jer je u 2 godine koliko je bilo jamstvo, 3 puta bila na servisu po mj. dana. A koristimo ju max 3-4 puta mjesečno
|
|
|
#2439 |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
|
|
|
#2440 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://amzn.eu/d/cubxTw5 Na kraju sam uzeo za nju i grill plocu i dodatnu resetku. U velikoj kosari najcesce radimo nesto za sebe (zena i ja), u maloj kosari su ili prilozi ili nesto za malu (ne jede sol pa joj kuhamo odvojeno). Najdrazi feature mi je double decker ![]() https://imgur.com/a/q4844iM
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Da li ostaju ostaci hrane. Ne opere nešto šta se primilo. Ili čaše ostaju musave, nemaju sjaj.
|
|
|
|
#2442 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
zamolit ću preporuku indukcijske ploče (ugradbene), za čim manje love. oko 200njak eura su tu beko, candy, vox, gorenje, vivax i slični, i svi nude 5 god jamstva. teško mi je očekivati da će trajati i toliko al ajde. biti će u apartmanu, pa će se realno koristiti 2 mjeseca godišnje, ovi koji dođu u sezoni ni ne kuhaju. ![]() |
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Premium
|
nisam uspio na beko stranici nać servise u istri, iako po gugletu očito postoje. candy je navodno kupio hisense i ugasio taj brand, pa ovo šta se prodaje su zapravo stare zalihe. ne mijenja na stvari ako su preuzeli na sebe servisni dio, iako mislim da tu neće bit neke sreće. nisam pametan. gorenje i končar uređaji su nam već svi bili na jamstvu. ispada da nema veze brand, bitno da ima čim duže jamstvo, jer će krepat kakogod. |
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#2450 |
|
Premium
|
onda stvarno je svejedno. uzet ću beko u pevexu. tnx |
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Premium
|
@jp_rv Ako ideš u Pevex, raspitaj se kod njih, za neke uređaje/brandove oni imaju čak i svoj servis. A za sve uzimaju uređaje pa po potrebi šalju dalje na servis ili rade zamjenu ili povrat love, ovisno o situaciji. |
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Ej, tražim novi friđ al nez koji valjaju. Problem je što je layout kuhinje fakat za kurac pa je max širina i dubina ~60cm. Visinski nije neš bitno ali manje od 185cm definitivno, 170-175 idealno. I žena hoće da je bijeli, al mislim da bu tolerirala stainless steel/srebrni ako su fakat bolji. I da, nez koliko je kontradiktorno, ali no frost + da može bit sladoled unutra bez da se otopi TY&LP <3
|
|
|
#2453 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Liebherr ako bas zelis kvalitetu. Sve ostalo > gledaj da ima bar 5 godina gare. |
|
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() ali prikup ćemo odraditi tamo, stari se muva po istri pa će pokupit. uzeli smo beko na kraju. jbg. nije neki izbor. a odgovor za kolegu niže koji traži friđž, gledaj čim duža gara i da NE radi na butan tj ovaj novi plin. mislim da je oznaka r290. lokalni serviseri to ne popravljaju kad iscuri, tako da nakon jamstva - bacaš. meni je crko u jamstvu nakon 4 godine i dobio sam novi, odnosno drugi model. moguće da nije svugdje tako, ali u istri je. |
|
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Hisense je vlasnik gorenja |
|
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pozdrav. Gledam vešmašinu dubine 44-46cm, obavezno 1400okr. Imamo LG starost 8 god.kao nova, ali nismo zadovoljni, osnovni (6kg) model, 1000okr. nemalo puta zna u noći stati pa ju moramo ugasit i ponovno upalit, s tim da pere oko 3.5-4h.. E sad, baš smo bili u harvey normanu i tip mi je rekel da tražimo perilice sa postavkama gdje se može podesit vrijeme pranja, po njegovom objašnjenju, za ekonomično pranje, ona vremenski duže pere.. Dao je preporuku za ovu perilicu. https://www.aeg.hr/laundry/laundry/w...hine/l6se47de/ Ak imate kakve preporuku, slobodno napišite. |
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Mi smo imali series 7000, ali kombinirana sa sušilicom. Skroz zadovoljni. Možeš namjestiti vrijeme pranja kada želiš da ti počne, tipa za 5h kreni prati. Također dosta programa možeš skratiti vrijeme pranja, ako ne želiš da ti pamuk pere 2.5h, ti ga možeš skratiti na nekih 1h, tako nekako. Istina, imali smo problem sa nekom žicom pa nije radilo sušenje, ali to se riješilo u garanciji i ja poslije još jednom kada je garancija otišla, ništa komplicirano ugl. Sada je kod punice nakon 7godina i dalje pere. |
|
|
|
|
|
#2458 |
|
EMP moderator
|
Osobno sam počeo izbjegavati te kratke programe, teško operu masne krpe i ostalu odjeću, onda to poslije užegne u ormaru pa sve zasmrdi.
|
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne samo da izbjegavam, nego ih još produžim, stisnem kao da je jače zaprljano. Šta mi vrijedi par litara vode i par centi uštede ako nije dobro oprano. Kao ovi moderni tuševi, štede vodu tako da ograniče protok tko se toga dosjetio... |
|
|
|
|
|
#2460 |
|
EMP moderator
|
Niti dobro oprano, niti dobro isprano, ne znam što je gore, koža sve te kemikalije fino upija... Protok si ograničiš preko regulatora tlaka iako ni to nije neka velika ušteda, možda 10% u mom slučaju, ako gledam stanje bez i nakon postavljanja regulatora tlaka na 2,5 bara.
|
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|