|
|||||||||||
|
|
#84781 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Zato ti kažem da taj tvoj krumpirvagen od škode u bazičnoj, spartanskoj (škrtoj) opremi nemreš ni u snu uspoređivat sa Insignijom B u godištu od 2017 do 2020. Tadašnji Opelovi dizel motori 1.6 i 2.0 nisu ništa lošiji od VW. Isto VW 1.5TSI vs GM 1.5 Turbo ni tu nije VW nadmoćan. Jedino Automatici, DSG vs pravi automatik od GMa, tu je dugotrajnost na Opelovoj strani. ![]()
|
|
|
|
#84782 | |
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
Octavia je auto koja ce 5 puta prevrtiti insigniu na temelju pouzdanosti, interijera koji se nece potrgati i same robusnosti. premium kenju pusti za premium segment koji takoreci vise ni ne postoji osim cjenovno jer su se materijali srozali na sramotne razine. a sto se tice nivoa opreme, zena koja vozi 2023.g Octaviu kao poslovni auto je dobila zamjenski Q3. znaci taj Q3 je zesce smece po interijeru i kvaliteti materijala za taj nivo opreme-novca. iako sam u proslosti imao Audia, njihova precjenjene vozilice kojima se veliki/jaki motori raspadnu prije 100 000km da ga moraju komplet mjenjati necu vise nikad imati.
|
|
|
|
#84783 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
2019 vs 2018. Ne o tamo nekoj iz 2023 ili Astri iz 1995. Ta Octavija je plastikaner, a Insignija je sklepana od finih materijala. Da ne ispadne da sam ja neki Opelaš imam Škodu Octaviju iz 2003 u full opremi, remap na 180hp. Imam i Škodu Rapidku. Imao sam Fabiu. Na poslu sam vozio sve Octavije 1998 do ove zadnje i to minimalno 5tkm. Imao jedinicu i duju GTIa, tri Lancie Delte, dve čađare i 1.6 HF Turbo, unića turbo i.e, punta, Audia 100. A jedno 3 godine sam u fušu radio u autoservisu. Nije da sam pametan, ali neki k. znam o automa i ne mlatim bez veze. Tak da se ta dva auta ne mogu mjeriti. Insignija je uvjek bila u firmi za nekog šefa ili u vojsci za nekog generala, a octavija je radni auto za trgovačkog putnika i policiju. https://youtu.be/TOZSMX_X-ok?si=Mg2ka9zYKBp13jp3
|
|
|
|
#84784 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Mislim sa je to više do opremljenosti/modela, u biti kako se kojem proizvođaču digne milokliz pa napravi nešto. Jedan od primjera je Citroen c5 exlcusive 2012 i c4 exclusive 2012. C4 ima sjedala kozu alkantaru kao novu na 250000om i prednji dio ,cockpit , a c5 ima isto to raspadnuto vec na 130000km. Isti brand , sjedala izgledaju isto osim sto je u c5 vece. Plastike iznutra c5 govno, c4 osrednje govno ali ipak bolje i manje izraubano. Jedan je kostao 300000kn a drugi 190000kn. Isto godiste Passat koza raspadnuta 120000 na strani vozača, plastike bolje od c4 osim nekih dugmica. Ford mondeo 2011 svi dugmici izlizani, plastike ok osim tih dugmica,sjedalo vozaca na 240000 kao novo, tkanina obicna. |
|
|
|
|
|
#84785 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Činjenica je da se ovdje NIKAD neće 100% pučanstva složiti da je neki auto bolji od drugoga jer se sve svodi previše čimbenika. Oprema, iskustvo, osobna preferencija, kvaliteta izrade, snaga, izdržljivost, godište, očuvanost, cijena itd. Čovjek kaže da mu je Insigna bolji auto od Oktavije, neću se složiti niti ne složiti, ali ja znam da bi radije kupio napucanu Octavi nego napucanu Insigniu. Da li bi kupio onu Scount Octaviu? Ne bi. Ali isto tako ne bi kupio nikakvu Insigniu. Opel je opel, ne želim se cijepiti protiv tetansusa da se mogu u autu voziti sigurno. Ali opet, to je moje mišljenje. Vrlo vjerojatno neopravdano i netočno, ali zato ima izbora na tržištu. Ne gubim ništa što neću Insigniu, auta ima. Činjenica je da Opelu pada cijena dosta, činjenica je da ako si složiš filter na nekim globalnim tražilicama Opeli prednjače, činjenica je da ih ima previše i da se ne prodaju toliko koliko švabi. To ne govorim iz glave, jedan od dobrih obiteljskih frendova ima salon s rabljenim autima već 20+ godina, može to potvrditi. Uvijek će prije prodati švabu nego Opela. Na kraju dana, kupujemo SEBI za svoje novce, i ako na bilo koji način opravdavamo kupljeno, to je najvažnije. Ja neću nikada hvaliti nešto s čim nisam bio zadovoljan mada to bilo moje. Kia Rio je prva. Kupio novu, veće smeće nisam mogao kupiti. Jebiga, 2012. nisam imao love. To se moglo novo kupiti. Trebali smo novo. Ima ljudi kojima je dobra i hvale ju, kod mene neće nikada. Isto tako, prezadovoljan sam sportlineom, za cca 2 godine ću tražiti noviji auto. Hoću li ju opet kupiti? Vjerojatno ne, jer mi je preskupa. Ali da li bi ju kupio, naravno. E sad, ono što kolega iznad piše. Superb s osnovnom opremom ne bi ni pogledao. |
|
|
|
|
|
#84786 |
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
meni je iskreno insignia bila isti vrag ko i octavia, nis posebno. dosta auta za povoljne novce za razliku od drugih skupljih proizvodjaca. punac je imao tu insigniu, zadovoljan ali ponovo nista posebno. ali mi se cini da onda treba usporedjivati insigniu sa superbom ako cemo tako gledati po "direktorskim" autima, iako po velicini octavia ima vise mjesta u bunkeru i za putnike. meni niti insignia, niti octavia nisu bolji..meni je smjesno toliko podcjenjivacko razmisljanje iz ranga opela, dok sam to prije dozivljavao od vlasnika BMW-a ili Merđe ![]()
|
|
|
#84787 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
ima li koga da vozi v8 v10 ili v/w12 ovdje? ova prepucavanja izmedju opela cara hrdjavosti i ostalih su lame.. direktorske limuzine koje voze ljudi 30-35g u hr su isto fucking lame.. nadomjestaj seks sposobnosti ili drugih football manager atributa Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 08.11.2025. u 21:22. |
|
|
|
|
|
#84788 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#84790 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
na parkingu cajkaškog kluba budu samo čađare, tipa golf, te pokoiji bmw i alfe, te slični entuzijasti.. jok, pazim 3 kuce svog i dvije od susjeda uz Peribulum seriju.. i čitam kako se svađaju oko hrđavosti.. sutra se radi 10 sati, treba sna za to.. daleka obala, vuco i metallica ftw đe je neki lexus ili nešto kao u svima voljenoj engleskoj? smejem se a plače mi se https://www.youtube.com/watch?v=6PoS...&start_radio=1 Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 08.11.2025. u 23:18. |
|
|
|
|
|
#84791 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Na temu ovih samoubojica iz Ozlja https://www.reddit.com/r/hrvatska/co...a_nastavak_na/ |
|
|
|
|
|
|
#84792 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vidim da ovi novi Audiji više nemaju kromirane krugove na front grillu niti imena modela iza nego su u crnoj boji pa se ni ne vide. Umjesto da ih istaknu, oni ih skrivaju. Totalno bzvz i bez pameti.
|
|
|
#84794 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
A svi imaju neke promjene u zadnje vrijeme pa moraju i oni nešto izmišljati 😁 Sad je fora imati samo ime Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#84796 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Po meni izgleda 3 puta bolje crno nego kromirano. Black Optic, da. |
|
|
|
|
|
|
#84798 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
😂
|
|
|
|
#84799 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Imaju RoadForce balansirku i naprave posao kak spada. Bio kod njih već 3-4 puta |
|
|
|
|
|
|
#84800 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja idem kod njega, samo moras cekati cca mjesec dana na red. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#84802 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
|
|
|
#84803 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Bijeli je pa puno bolje izgleda nego da je neke druge boje. Inače jako mali i loš izbor boja imaju za novog A5. Sent from my Pixel 9 Pro XL using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#84807 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ne znam da li se ovo ikome desilo, ali na mom x3 je navigacija prosto popiydila. Prati moje kretanje, ali prvo mi je prikazivala da sam u BiH, pa onda Slovenija, sad sam već u Austriji... Čini mi se da kompas ne štima. Probao sam resetirati infotainment komplet, isto se događa. Imate li kakvu ideju što je pametno, a da ne idem u Tomić na deračinu od par tisuća €?
|
|
|
#84808 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() GPS tracking ti je enejblan, ne? Imao si možda kakav update zadnjih par dana? Može i to biti problem. |
|
|
|
|
|
|
#84809 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Meni je antena ok, kada gledam preko mobilne aplikacije gdje se auto nalazi - daje točne koordinate i ne zeza. Čitam da hoće biti do softvera, da moram otpojiti akumulator na sat vremena i da onda postoji mogućnost da će se riješiti samo od sebe. Ili da ažuriram firmware iDrivea (ili ti infotainmenta). Kako god, poprilično iritirajuće.
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|