|
![]() |
#84271 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mercedes već otpušta ljude https://www.seebiz.eu/auto-moto/merc...emnine/316644/ ...što nije ni čudo kada ih direktna konkurencija gazi https://www.vecernji.hr/barkod/foto-...cedesa-1876867
![]() |
#84272 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84273 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Eto, otislo 2800 komada u 5 dana. Privremeno zatvaraju javni poziv za električna vozila. Evo koliko Hrvata se prijavilo!
![]() |
#84274 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
I ostali bi mogli, Nokia efekt: u Volkswagenu: Nedostaje 11 milijardi eura |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84275 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nisu ni zasluzili bolje kad im je korejski poluproizvod aka KK (korejski kadet) nemacki primijum auto godine ![]() ![]() https://www.tportal.hr/autozona/clan...acija-20251017 |
![]() |
![]() |
![]() |
#84276 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jucer sam sjedio u tom Ioniq 9 i osim sto je stvarno ogroman i ne fali mu tehnologije ni kvalitetnih materijala u unutrasnjosti, nisam bas nesto ostao wow. Ne mogu vjerovati da je netko dizajnirao nesto ovako ruzno kao sto su ovaj Ioniq i novi Santa Fe, a jos manje vjerujem da to netko i kupuje. A ja mislio Kodiaq i Superb ruzni. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84277 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
![]() |
![]() |
#84278 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Brmmm, brmmm. 😂😂
![]() |
![]() |
#84279 |
Premium
|
A htio sam, al ne daju kljuc u salonu ![]() Ali mi se Kia (Pro?)Ceed GT svidjela. Lijep autic. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84281 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Superb nije ružan. ![]() Meni se ovo sviđa, a jedino kaj mi se ne sviđa to kaj je automatik. Mislim da mazgi 6 sa 2.5 benz niti nema manualaca. ![]() https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...2647dbd&vc=Car |
![]() |
![]() |
![]() |
#84282 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84283 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Porsche has stopped making profits, and the parent company Volkswagen is not doing any better. Without fresh capital, there will be no money for developing new cars model, as well as for investments in technology and the factory fleet. "Currently, cuts are being made almost everywhere – in marketing, sales, and investments," says one of the VW executives. But this is not enough - several assets are planned to be sold. Among them are the engine manufacturer Everllence (formerly MAN Energy), as well as the subsidiary design company Italdesign and the development company IAV. There is a risk of a domino effect. VW insiders fear that if the company's financial situation continues to deteriorate, rating agencies may downgrade VW's creditworthiness
![]() |
![]() |
#84284 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Sve bude OK, jer Porsche uskoro dobiva svježi kapital za pretakanje iz šupljeg u prazno (1 - 2 - 3). ![]() ![]() Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84285 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Kakva satira vidjet hvalospjeve o SAILUNu i propadanju jedne od osovina eVropske industrije - automobilske. Citiraj:
![]() Zimske Save su bile po nekim takvim tumačenjima "najjače" gume. Pa su bile Nexen Winguard izvanredne gume, a dvije sezone kasnije su "čak" izbacili i još bolji model. Nekim čudom je Nexen sad postao premiJum proizvođač UHP guma, po padajućim izbornicima nekih online shopova. ![]() Može bilo koja zimska guma. ![]() Može bilo koja (zimska) guma indexa U na više. ![]() Citiraj:
Mjerna jedinica "dobro koče" i "drže u zavoju". Iznesena činjenica da je voženo po masnim cestama. ![]() ![]() Daj ti metni fino jedan Alpin ili Sottozero za direktnu usporedbu sad, pa budi realan. ![]()
![]() |
![]() |
#84287 | |
Moderator
|
Citiraj:
Vidimo iz dana u dan koliko su Kinezi ispred Europe. U svemu su nas prestigli. Rade svu elektroniku, vrhunske aute. Koliko se kineskih autokuća otvorilo u HR i EU. Idete po salonima, sjedate u aute, razmišljate o kupovini. Jer to su auti od 25k eura koji realno vrijede 40k eura. Jel netko gledao na kakvim gumama dolaze. Pa na te aute stavljaju kineske top gume koje su kvalitetne i jeftine jer si ne žele dozvoliti bilo kakav prigovor na auto koji su prodali. Kome bilo drago, a kome ne, Kinezi trenutno za manje novca prodaju u EU vrhunske stvari. Pitanje je samo dana kad će mo pokleknuti, a ja već jesam.
![]() |
![]() |
#84289 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84291 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Vjerojatni malo jeftinije, a i dalje puno :) Vidjao sam cifre od 380ak eura za drugi servis gdje se mijenja kociona i filter kabine. Nagadjam da bi prvi mogao biti oko 300+
![]() |
![]() |
#84292 | |
White Rabbit
|
Citiraj:
https://www.carcomplaints.com/news/2...-lawsuit.shtml Kolko sam skuzio ovdje se radi iskljucivo o 2.5T motorima (2.5 SkyactiveG + Turbo) koji su kod nas rijetki ali ako grijesim ispravite me. Po svemu ostalom - 6-ica je jedini auto uz Corollu 2.0 Hybrid (karavanske izvedbe) koji bih privatno kupio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84293 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Onaj lik je napisao za MG ZS Hybrid+ da ga je platio 179 EUR https://net.hr/danas/vijesti/kupio-s...0-9600040c8f8e
![]() |
#84294 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#84295 |
Moderator
|
U ovlaštenom servisu je to puno. Tak izgleda, ali s druge strane i nije. Ipak je to firma koja ima nekog gazdu, tajnicu, računovodstvo, netko mora i kompjutere održavat, ima tu i hladni pogon, amortizacija alata, zgrade, dizalica, grijanje, hlađenje i vjerojatno su oni tu na nekom minimalnom plusu. Zato tko god može i zna kupi si dijelove i napravi si sam mali servis ili kod nekog pouzdanog mehe. Ja sam jučer naručio dijelove za sljedeći servis. Dijelovi su OK cijena. Najveća stavka je 5 lit. ulja 0w20, ali posao će biti cca 100 eura jer treba mjenjat selen blokove. ![]()
![]() |
#84297 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ali daj malo uključi to malo mozga i radije odi kupiti Barum ili nešto takvo. Ne moraš cijediti zadnji cent i slat lovu kinezima. Da ti toliko fali tih par eura, kupovao bi još jeftinije gume od Sailuna, to je činjenica. Zato i podbadam u temi na temu dal vam djeca uče kineski, jer ne budemo imali ništa više u EU ak nastavimo s takvim razmišljanjem i stavom. Iza tog stojim iako nikako ne podržavam rast cijena u zadnjih 5 godina. Isti modeli guma (stara tehnolođija), cijene porasle 20-30%. Okrenuo sam se alternativama bez da sam počeo kupovati LingLong i Sailun. Trošim gume brže od prosjeka, pa isto tako mogu potvrditi da su razlike osjetne, ali ne i ogromne. Svake godine mijenjam bar dva seta guma zbog brojnosti voznog parka. Jedan Nexen primjerice neće na moj auto više nikad. Ali ima ljudi koji i nakon 3-4 sezone još uvijek hvališu gumu. Teško je većini koja kupi gumu jednom u 3+ godine uopće percipirati koje su razlike jer je najveći utjecaj novo vs. staro.
![]() |
![]() |
#84298 |
Premium
|
Sto bi ti preporucio od tih "budget" guma? |
![]() |
![]() |
![]() |
#84299 |
Moderator
|
Ja planiram nakon 2 sezone uzet nove. Jer dat 150 eura za Conti kojeg bi vozio 4 sezone jer za te pare ću ju potrošit do zadnje ripne. 😂 Oko 40k km i vrlo vjerojatno će biti dosta lošije od novog kineza. Znači za 4 godine 4 Contija ili 8 kineza? To što ću ja kupiti ili ne kineske gume neće spasiti europu.
![]() |
#84300 |
Uptime 99.99%
|
Imam Nexen sport, mislim da je treca sezona sad se potrosila, ali i dalje drzi po mokrom bolje nego good year zimska. A sto se tice kineza, nisu oni krivi nego kult net zero i previse regulacije. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
![]() |
Uređivanje | |
|
|