|
![]() |
#5791 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5793 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5794 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
S čime mi je najjeftinije i najlakše zidati jedan mali wc u šumi 2x2? Krov bi bio na jednu vodu i stavio bih neka alu vrata da se može zaključati. Vjv ću zvati kakvog majstora ali čisto da sam malo upućen,dal betonski blok,dal cigla,ytong,šta s kutevima da se to ne sruši i da bude statički ok. Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5795 | |
Premium
|
Citiraj:
za kuteve proslicaš kanal, željeznu šipku unutra, šalung i naliješ beton. tak sam radio nadvoj za iznad sobnih vrata |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5797 |
Premium
|
dečki tko zna gdje ima za kupiti ovavih kupaonskih indikatora? svi ovi koje sad vidim su veći i moram mijenjati kutiju u zidu i kopat veći otvor... ovaj proizvodi elektromazterijal Lendava da mi je bar nać "uloške-prekidače" al ni to nisam našao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5798 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Imas limit na dubinu ili sto? Takvih indikatora imaju valjda svi, Vimar, TEM, Gira,... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5799 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Vidi bi li ti možda ovaj pasao: https://www.bauhaus.hr/obicni-prekid...pe-of-delivery https://stubmar.hr/proizvod/modul-ku...ndikator-soft/ univerzalno rješenje za pričvršćivanje na već ugrađene kutije s razmakom pričvršćivanja od 108 do 135 mm ili na kutije veličine 4M |
![]() |
![]() |
![]() |
#5801 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Jel moze to cudo ostetiti tus, kadu, plocice kad je tako jako? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5802 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Varikina ti nece ostetiti fuge ni plocice, ali solna kiselina hoce, pitaj me kako znam ![]() Moja punica, a valjda i 90% yugo penzica, varikinom pere maltene sve. Doduse u omjeru s vodom. Za fuge na akrilnom silikonu ne trebas brinuti
![]() |
![]() |
#5803 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
htio bi da ovaj treći puta bude treća sreća pa da nađem iste mjere... i trebalo bi to kupiti prek web. shopa jer nisam u ZG vidi se da Šmučac zna - da, TEM model je veći i treba veća rupa |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5804 |
AMD Hammer
|
Znam jer sam ih ugradio bar 1000 a neki dan kad sam bio kod lika uklonit grijalicu iz wc-a pa sam otvarao isti takav indikator i izgulio te izolirao žicu prema grijalici i uklonio grijalicu i kabel i mogucnost da kusur kabela u zidu dođe pod napon. Na vijak paše TEM indikator jedino u kutiju u kojoj je bio onaj stari indikator s crnima tipkama šta su često znali spajat na način da se prekida fazu i nulu što je bilo poprilično opasno i tad i sad. Ostalo je sve improvizacija. Preporučujem da to sve počupaš van i staviš kutiju 4m a ako nećeš, u sličnoj situaciji sam bio pa sam ubacio TEM indikator na 4 tiple od 6mm u ćoškove i ispalo je super jer je bilo "mesa" u zidu za bušit al ne buši udarno odmah,kreni s nekom akicom običnom sa svrdlom 6mm pa ako ne ide dublje,nastavi nježno s udarnom da ne unerediš priču. Gud lak. Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5805 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Napomena, radi sa pufasom u nekoj odjeći koja ti je za baciti, jer sam uredno 3-4 majice uništio gdje mi je izgriza boju a doslovno je kapljica pala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5806 | |
Premium
|
Citiraj:
pošto se koristi samo 2 prekidača (žarulja i bojler) sve si mislim uzet modul sa 2 prekidača kako bi uštedio na veličini. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5807 |
AMD Hammer
|
Modul s dva prekidača tj 2M ti je ko da si stavio standardni prekidač s dvije tipke tj. stane u kutiju fi 60 za prrkidač/utičnici a to neće fino izgledat u sadašnjoj rupi od kvazi 3M od starog prekidača. Uštede ima ali fizika yebe. Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5808 | |
Premium
|
Citiraj:
onda 3M - sa praznim mjestom između ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5809 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zašto bi bila rupa, uzmi 2M poklopac za svjetlo, a bojler neka bude 1M.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5810 |
Premium
|
Morat cu si jos malo razmisliti o tome s obzirom da se radi o silikonu koji je izmedju zida i tusa, cini mi se da bi tus mogao stradati....svejedno, thx na infou |
![]() |
![]() |
![]() |
#5811 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja imam probleme s tim walk in tušem i silikonom na pločicama. Stavio sam silikon 2x u godinu dana i uvijek se voda zavuče između njega i pločica i nastanu glivice. Proba sam sa impregnacijom prije i ista stvar, jednostavno se silikon ne lijepi savršeno za pločice i voda uvijek nađe put. Sad sam "pojačao" fugu i iduću korak mi je tanki sloj tekuće gume preko fuga što bi moglo biti najbolje rješenje. Baš zbog ovoga mislim da ću sad kad budem radio renovaciju 2 kupaone u kući ići na niskoprofilne kade sa staklenim vratima jer je najjednostavnije za održavanje i nema vodilica, žlijebova. fugi i gluposti na kojima se kupi šporkica Čak mi je palo na pamet na zidove staviti PVC panele u dezenu kamena ili čega već umjesto pločica.
![]() |
#5812 |
Premium
|
Da, da tako je i kod mene, walk in tus.....jednostavno se voda zavuce i mozes ga fuckati....ili ciscenje i to oprezno sa ovim sredstvima ili skidanje i stavljanje novog silikona svakih godinu, dvije koliko izdrzi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5813 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sebi sam stavio lajsne, bolje od silikona. Poslije tuširanja samo ugrubo pređem krpom i pokupim vidljive tragove vode.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5814 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Ja ne razumijem, ali kod mene već 5 godina original silikon i nikad gljivica. Radi se o walk in tušu sa niskom 5cm kadom i fiksnom staklenom stijenom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5815 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
U kutu tus kabine imam onaj komplet za drzanje sampona koji se sastoji od 2 metalne resetkaste police koje su ubusene u zid, ovako nesto: https://www.bauhaus.hr/regali-za-tus...tra/p/22319296 Uhvatilo se hrđe po tome i htio bi to nekako sanirati. Pokusao bih naci naci identicnu novu da ide na iste rupe, i gadi mi se pomisao na busenje dodatnih rupa u plocicama i ostavljanje ove dvije postojece. U slucaju da ne nadem identicnu, postoji li neko sredstvo kojim se ta hrda moze sanirati? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|