|
|||||||||||
|
|
#81301 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Čemu ti obiteljski stickeri? Kaj misliš da dobiješ s tim? Sigurost? Aha ok evo sad se neću zabiti u tebe? Ne vidim smisao, a niti je nekaj lijepo. Nije napad nego samo pokušavam shvatiti čemu to služi? |
|
|
|
|
|
#81302 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#81303 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma ne ja imam strpljenja za sve. Ne nerviraju me nešto sporiji i umjereniji vozači. Više me nerviraju nadrkanovići gas-kočnica i nabijanje na guzicu.Često vozim sporije kad vozim neke gabaritne stvari koje se vole okrenuti. Tak da...taj sam. ![]() |
|
|
|
|
|
#81304 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Malo da izbacim frustracije... Dogovorim probne vožnje 3 Lexusa ES za ovaj vikend i sad krenem zvati osiguravajuće kuće da mi pošalju ponude. Od 10 kojih sam nazvao, 6 mi je reklo da ne mogu (ne žele) osigurati taj auto. Ostale 4 su mi dale ponude od Ł2900 do Ł4500. Velim da mi usporedi druga dva koja gledam (RC i CT istog godišta, kilometraže i cijene) i za njih je Ł600-800. Pitam zašto, ne znaju, oni samo unose podatke u sustav. Na kraju, nakon preko 3 mjeseca traženja i istraživanja, tek sad nađem da je ES na listi od nekoliko Toyota/Lexus modela koji imaju slabu točku i žrtve su CAN bus napada. Preko prednjeg svjetla uđe u sustav, otvori i odveze auto u roku par minuta... + cijena ide gore prema gradu/kvartu, a London je hotspot za takve stvari. Enivej, sad mi je jasno zašto je ES toliko cjenovno prihvatljiv. Back to the drawing board... Eto, možda pomogne nekome tko gleda u tom smjeru. RAV4, ES, NX i RX su najranjiviji, ali priča se i o UX, RCF i još nekim modelima.
|
|
|
#81306 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
isti problem imaju i alfa stelvio i giulia https://jtd-performance.com/en/produ...-armor-giulia/ |
|
|
|
|
|
#81307 |
|
49%winner
|
Neki dan sam gledao jedan reel: nadzorna kamera snima auto i mislio sam da gledam ekipu koja krade lijevi far. I gledam gledam, ne kuzim sta gledam, odjednom ekipa ulazi u auto i odlazi. Nis mi nije bilo jasno. Sad mi je jasno ![]()
|
|
|
|
#81308 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da se to kod nas neće događati sa Toyotama/Lexusima jer je lopovima ispod časti da kradu Japance. U ovim krajevima su Sv. Trojstvo i Golf su oduvijek bili prioritet kada su krađe u pitanju.
|
|
|
#81311 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Sad za istac, mos si mislilt kako bi me bilo briga da li ce ga ukrast ili ne, ono mislim si da svaki model se moze popaliti u roku minute kako god okrenes. Imas kasko, prst u uvo. Btw, kadet bio na prvom redovnom servisu, ulje, filteri, update windowsa/ecu/ddr4 ( ), trajalo jedino malo duze. 0 ojra, znaci fakat vrijedi flatrate. Hvala na paznji, Zvonko Letica ![]() @Hamdija Jedini sticker koji priznajem je od skode, ako imas koji viska ili znas di se moze nabaviti javi. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 11.06.2025. u 09:50. |
|
|
|
|
|
|
#81312 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ali u bijelom svijetu ti onda kasko naplate masno, pa onda vise nije prst u uho ako kasko kosta ko pol auta... |
|
|
|
|
|
#81313 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Jučer sa ženom odradio Road trip od 600 km. 💪 Autoput do Ogulina. Starom cestom do Žute lokve i do Senja. Stali u Modrušu na kavu. Obišli utvrdu Vratnik i tvrđavu Nehaj. Od Senja Jadranskom magistralom do Karlobaga. U Karlobagu se okupali na plaži Tatinja, kavica. Naravno putem stali da se slika Goli otok. 😂 Opet Jadranskom magistralom do Starigrada. Stali u pizzeriji Fratello. Imaju odličnu pizzu. Nastavili do plaže u Rovanjskoj. I u Maslenici se vratili na autoput za ZG. Krenuli u 07:00 vratili se u 19:40. Ukupno vožnje 7:40 sati, 569 km, potrošnja 7,9 litara benzina. Žena oduševljena vožnjom Jadranskom magistralom i pogledom. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#81316 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ozbiljno, nema toga. Da ne idem u detalje, osiguranje je ovdje legalna pljačka. Jučer sam izvrtio valjda sto različitih auta kroz kalkulatore različitih osiguravatelja. Kvart mi igra najveću ulogu u cijeni. Da živim van grada u kući, bilo bi pola toga. Ovako moram pojest govno i platiti koliko traže. Ako i prihvatim i platim ponudu, mogu mi je otkazati i onda mi ostali vide da mi je osiguranje otkazano pa mi odmah cijena ide gore, bez obzira na to što nisam ni izašao na cestu. Uglavnom, cirkus. Od 15 auta s liste, sad imam 3 za pogledati. Žena je izrazila želju da postoji mogućnost vožnje bicikala na autu (ali ne na krovu). Prema tom uvjetu mi RC300h otpada jer hibridi nemaju mogućnosti ugradnje kuke (a i da ima, to je dodatni set komplikacija s osiguranjem) Ima li tko iskustva s Thule OutWay Hanging nosačem? Paše na CT ali gledam upute kako se to stavlja. Samo ću reci da izgleda daleko od jednostavnog …
|
|
|
|
#81318 |
|
The mighty pirate
|
Bit ću pametniji nakon vikenda. Idem vidjeti ova dva https://www.autotrader.co.uk/car-det...ostcode=E149nd https://www.autotrader.co.uk/car-det...t_cars&fromsra Osiguranje košta otprilike isto, održavanje/servisi su isto tu negdje. Vele bulletproof…
|
|
|
#81319 |
|
Moderator
|
Do prije par postova si hvalio kako su to divni i krasni ljudi. Puni poštovanja i razumijevanja. Susretljivi. Uređena država. Nedo bog da preblizu biciklistu staneš ili ga krivo pogledaš, već si naje.o. A sad odjednom pljačkaši, velike premije osiguranja jer se kradu auti. 😂 Očigledno da nije trava zelenija nego u HR. Prošle godine je u HR ukradeno SAMO 598 motornih vozila (tu ulaze i skuteri), a pronađeno je i vraćeno 495. Jel tako i u toj fino uređenoj državi?
|
|
|
#81321 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#81322 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
|
|
|
#81325 | |||
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali onako totalno subjektivno - ne volim te engleze, to je čudo jedno, sve koje sam upoznao su debili samo takvi. Jest anegdotalno ali tako mi je ispalo. Citiraj:
![]() Ja sam u žešćim kombinacijama i nedoumicama. Došao sam do izbora između 3 auta: - Škoda Kodiaq PHEV - Škoda Superb Combi PHEV - Opel Grandland PHEV Sva 3 identična cijena (nažicanih 50k, 45k s poticajima). Svi imaju više manje identičnu opremu. Osobno preferiram superb combi jer mi je najljepši a i trebao bi mi biti najudobniji za autoput. Kodiaq mi je mislim najsigurnija opcija. Sviđa mi se ta dodatna visina kad moram neki light "off-road" kad idemo na Velebit ili u polje , a i ima uvjerljivo najveći gepek, što neće štetiti kad idemo na put s djetetom i psom.Grandland je najbolja opcija glede dužine jer je "samo" 465cm što stvarno nije loše za parkiranje, naročito tijekom sezone (i još naročitije kad mi vozi žena )...Lud sam više od pogledanih reviewova i vrćenja svega u glavi ![]()
|
|
|
|
#81326 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Zato i imaš brexit i ovo friško u sjevernoj Irskoj. Vjerujem da je na ovaj video xlr mislio Auto ukradu, ostave par dana na hlađenju negdje u podzemnoj garaži, poskidaju trackere, odvezu auto, raskopaju u dijelove i adio. Stvarno, nešto neviđeno na balkanu ![]() Svaki moderni auto ima taj port, samo je pitanje koliko je lako dostupan, a uz sve ove radare i kamere, samo je pitanje na kojem je konektoru pristup računalu auta
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 11.06.2025. u 13:52. |
|
|
|
|
|
|
#81329 |
|
Moderator
|
|
|
|
#81330 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Najbolji mi je video iz Londona gdje je neki tip sa lancem vezao svog Range Rovera za stup od rasvjete da ga ne ukradu ![]() |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|