|
![]() |
#1 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
TV KARTICA
EVo ovako ubo sam TV karticu od Setha...ali imam par problema...tupav sam i ne znam sto da radim...ja bi htio obicnu antenu spojiti na TV karticu...i dali moram spajati graficku karticu s tv karticom ili je to ok i da...sto se tice zvuka...na kartici imam onaj tri pinski konektro koji je u maunalu prikazan da ide u zvucnu karticu...ja imam integriranu,,di da onda pikenm taj tri pinski konektor...hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
uzmi manual od maticne, i vidi di ti pise audio, te jumpere iskombiniraj, a taj kabel od tv kartice mozes ukopcati u cd-in(tako sam ja) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
antenu ustekas u TV tuner i nis vise...ne treba nikakvo spajanje grafe i tunera... A kabel za audio iz tunera ustekas u maticnu, ili kako je vec receno u CD_IN ili AUX ili tak nes slicno, i onda u programu od tunera, narihtas di si spojio, tako da dobijes zvuk i da mos zvuk snimati...samo pazi da ti nije mute-an ili stisan do kraja ili tak nes... EDIT: Ako mozes, a ne znam zasto ne bi mogao, i spojit antenskim kablom Video rekorder i tuner, pustis kazetu u videu, i u programu za gledanje nadjes frekvenciju/kanal od Videa i onda mos si snimiti najdraze epizode Čak Norisa koje si tako dugo cuvao na VHS-u na komp, pa onda na DVD il neki drugi medij ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
SVE Tv-kartice su dosta osjetljive na jačinu signala, ako nemaš dobar signal, nema ni dobre slike. Najbolje je na vanjsku antenu ili kabelsku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
ja imam leadtek dv 2000 i imam dvije vanjske antene na skretnici i jedva lovim otv a Z1 jos nisam vidio na kompu, dok na telki sa tim antenama imam 14 programa lovim bas sve slovence srbe bosance... e sad, neznam dali je to tako sa svakom tv-kartom ili je samo moja u banani. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Jelc ima pravo, sobna antena nije nikakvo rjesenje, slika je nikakva. Bolje se spojit razdjelnikom na vanjsku antenu ili kabelsku ovisi kaj imas. Ja sam ti platil to ovak: antenski kabel 7 ili 8 metara + 2 zavrsetka (neznam kak se to zove, uglavnom, to stavis na zavrsetak kabela,, sad mislim da su kod mene zavrsetci razliciti, jedan ima rupu u sredini, a drugi kao neki pin u sredini) = to ti dodje oko 20kn Ja sam ti to kupio u Electronic centru (to ti je u stanica od cibone prema placu i onda se malo vratis natrag po toj strani ceste; ili odi pjeske od cibone po desnoj strani po mislim da se zove tratinska ulica) EDIT: Ja imam Leadtek TV2000 Expert i na sobnoj anteni je slika 0 bodova
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pod naletima kopita zla
|
vucko ne kuzim kaj si ti htio reci...khm..i da konstrukcija mog stana je sjebana..ako cu ici unutar stana..trebat ce mi 20m kabla..a ako cu ici s vanjske strane preko balkona trebat ce mi oko 6m...tako nekaj.. vucko ti si s tim žicama hvatao signal ili? jelc..koko dode taj spliter? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderators
|
Ma kakve veze kakav ti je stan-kad će ti postavljati kabelsku moraju ti staviti kutiju negdje, sve do kutije i ona je na njihov trošak. Reci samo majstoru da hoćeš i splitter. Naplatit će ti nekaj za njega i bog... Ili ga sam kupi-ne znam kolike su cijene trenutno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
kutija ce biti na faking hodniku od zgrade...tak da nam nece morati busiti zidove itd...a kak da ja sada provucem kabel iz stana do faking hodnika u zgradi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
U hodnik najvjerovatnije jer štede na kablovinju. Koliko znam-svuda tako rade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pod naletima kopita zla
|
khm kod mene nece..jer je nova zgrada i ima shemu da su prikljucne kutije vec tu..i u hodniku su..samo se trebaju prikljuciti na nas ![]() ako nist pricekat cu da uvedu cabel internet...i onda cu se i ja prikvaciti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Splitter možeš kupiti u svakoj trgovini audio/video... Kako ćeš povući hrpu kablovinja po stanu-to se sam veseli ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
splitter sam ja platio 12,5kn, obicni, valjda je isti za kabelsku. ima i neki plasticni po 10kn Ja sam ti to spomenuo jer vjeruj mi, sa sobnom antenom nes nis hvatat, pogotovo ako ti je nova zgrada i dobri zidovi... a kabel, velim ti, 20kn 7 metara + zavrsetci. Znaci, manje od 3 kn po metru (neznam kolko dodje onaj koji je sticen od groma tj. koji je za po vani) Velim ti, pokusao sam sa sobnom i jedva sam hvatao samo HRT 1, ostalo banana. I sad sam se spojil na vanjsku antenu koja mi je na tavanu (a prikljucak imam u dnevnoj sobi, sam spojio splitter i spojio na njega normalno TV i 7 metarskim kabelom spojio i TV tuner) i slika mi je ok, HRT1 i 2 su super, RTL i nova izbliza sve vidi da je malo losija, al kad gledas izdaleka je normalno. OTV mi malo steka a Z1 ima malo smetnji al je zvuk u redu. Gubitaka ima uvijek kod splittera al se ne primjete kod mene uopce jer mi je i na TV-u malo losiji OTV i Z1....
![]() |
#21 |
Super Moderators
|
12,5kn-nekak mi je to prejeftino, kaj nisu prije bili oko 10€ (više-manje)??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
hamm prvo zdravpo ![]() ![]() ![]() Moje rjesenje: -kod mene je kombinacija parket laminat tako da imam lajsne ![]() -problem su VRATA ai ide i to samo je malo zeznuto princip je ISTI suma-sumarum ako sve napravis dobro kabeli ce biti invisible ![]() p.s cjena je oko 2 KN ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
+ moze i bez splitera he he he (nije ga bilo pa samo "NE ZIVO" spajao zice) uglavnom radi ali ne preporucam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
ja sam skinuo lajsnu i provukao izmednju zida i stoka |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
a s obzirom da imas samo 1 kabel nije problem - kod mene je mrezni, antena, 2x zvucnici |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Electronic centar u tratinskoj....
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
a mozes bez problema za 1 subotu nije prob...meni vec postalo rutina he he he -koliki je stan ??? ja sam imao cirka samo mreznog 25 m za provlacit po stanu |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pod naletima kopita zla
|
pa imao bi..ovako...kroz vrata od sobe..do njih imam kojih metar i pol...onda do ulaznih vrata..do njih imam nekih 4m...i onda do kutije imam oko 10-11m.... a ne znam kako da probijem zid...a i jebat ce mi stari kevu kada mu kazem da cu to radit ![]() di cu novi stan ici busiti ![]() ![]() nema sanse da ce dati...damn... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|