PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   TV KARTICA (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=35625)

Hamm 13.03.2006. 18:52

TV KARTICA

EVo ovako ubo sam TV karticu od Setha...ali imam par problema...tupav sam i ne znam sto da radim...ja bi htio obicnu antenu spojiti na TV karticu...i dali moram spajati graficku karticu s tv karticom ili je to ok

i da...sto se tice zvuka...na kartici imam onaj tri pinski konektro koji je u maunalu prikazan da ide u zvucnu karticu...ja imam integriranu,,di da onda pikenm taj tri pinski konektor...hvala :)

Buger 13.03.2006. 19:14

uzmi manual od maticne, i vidi di ti pise audio, te jumpere iskombiniraj, a taj kabel od tv kartice mozes ukopcati u cd-in(tako sam ja)

Hamm 13.03.2006. 19:21

e bravo..to cu i ja :)

a sada..nadam se da mogu obicnu antenu piknuti..jer ak nemogu..onda je to bila investicija za nista :(

Vuco 13.03.2006. 20:26

antenu ustekas u TV tuner i nis vise...ne treba nikakvo spajanje grafe i tunera...

A kabel za audio iz tunera ustekas u maticnu, ili kako je vec receno u CD_IN ili AUX ili tak nes slicno, i onda u programu od tunera, narihtas di si spojio, tako da dobijes zvuk i da mos zvuk snimati...samo pazi da ti nije mute-an ili stisan do kraja ili tak nes...

EDIT: Ako mozes, a ne znam zasto ne bi mogao, i spojit antenskim kablom Video rekorder i tuner, pustis kazetu u videu, i u programu za gledanje nadjes frekvenciju/kanal od Videa i onda mos si snimiti najdraze epizode Čak Norisa koje si tako dugo cuvao na VHS-u na komp, pa onda na DVD il neki drugi medij :D ;)

Hamm 13.03.2006. 20:37

weee...ne fakat ima tko čak norisa na kompu?

Hamm 13.03.2006. 21:02

e da kolko dode obicna antena?..na onu malu sobnu mislim :)

Jelc 13.03.2006. 21:12

Citiraj:

Autor Hamm

Ako misliš imati onu sobnu antenu-i nije ti neki posao.
SVE Tv-kartice su dosta osjetljive na jačinu signala, ako nemaš dobar signal, nema ni dobre slike.
Najbolje je na vanjsku antenu ili kabelsku.

Hamm 13.03.2006. 21:13

a jebi ga nemrem sprovesti vanjsku..a kabelsku cu tek dobti..i kad je dobijem..imam samo jedan izlaz..i ne znam kako da razdvojim "signal"...

pava 13.03.2006. 21:16

Citiraj:

Autor Hamm

stotinjak kuna ali mislim da s njom neces nista ulovit ili ce ti slika biti ocajna,
ja imam leadtek dv 2000 i imam dvije vanjske antene na skretnici i jedva lovim otv a Z1 jos nisam vidio na kompu, dok na telki sa tim antenama imam 14 programa lovim bas sve slovence srbe bosance...
e sad, neznam dali je to tako sa svakom tv-kartom ili je samo moja u banani.

Vuco 13.03.2006. 21:19

Jelc ima pravo, sobna antena nije nikakvo rjesenje, slika je nikakva. Bolje se spojit razdjelnikom na vanjsku antenu ili kabelsku ovisi kaj imas.

Ja sam ti platil to ovak:
antenski kabel 7 ili 8 metara + 2 zavrsetka (neznam kak se to zove, uglavnom, to stavis na zavrsetak kabela,, sad mislim da su kod mene zavrsetci razliciti, jedan ima rupu u sredini, a drugi kao neki pin u sredini) = to ti dodje oko 20kn

Ja sam ti to kupio u Electronic centru (to ti je u stanica od cibone prema placu i onda se malo vratis natrag po toj strani ceste; ili odi pjeske od cibone po desnoj strani po mislim da se zove tratinska ulica)

EDIT: Ja imam Leadtek TV2000 Expert i na sobnoj anteni je slika 0 bodova

Jelc 13.03.2006. 21:21

Citiraj:

Autor Hamm
a jebi ga nemrem sprovesti vanjsku..a kabelsku cu tek dobti..i kad je dobijem..imam samo jedan izlaz..i ne znam kako da razdvojim "signal"...

Ma lako za razdvojiti signal, imaš u svakom boljem dućanu splitter(razdjelnik) sa pojačalom...

Hamm 13.03.2006. 21:25

vucko ne kuzim kaj si ti htio reci...khm..i da konstrukcija mog stana je sjebana..ako cu ici unutar stana..trebat ce mi 20m kabla..a ako cu ici s vanjske strane preko balkona trebat ce mi oko 6m...tako nekaj..

vucko ti si s tim žicama hvatao signal ili?

jelc..koko dode taj spliter?

Jelc 13.03.2006. 21:29

Ma kakve veze kakav ti je stan-kad će ti postavljati kabelsku moraju ti staviti kutiju negdje, sve do kutije i ona je na njihov trošak.
Reci samo majstoru da hoćeš i splitter.
Naplatit će ti nekaj za njega i bog...

Ili ga sam kupi-ne znam kolike su cijene trenutno.

Hamm 13.03.2006. 21:31

Citiraj:

Autor Jelc
Ma kakve veze kakav ti je stan-kad će ti postavljati kabelsku moraju ti staviti kutiju negdje, sve do kutije i ona je na njihov trošak.
Reci samo majstoru da hoćeš i splitter.
Naplatit će ti nekaj za njega i bog...

Ili ga sam kupi-ne znam kolike su cijene trenutno.

kutija ce biti na faking hodniku od zgrade...tak da nam nece morati busiti zidove itd...a kak da ja sada provucem kabel iz stana do faking hodnika u zgradi?

Jelc 13.03.2006. 21:35

Citiraj:

Autor Hamm
kutija ce biti na faking hodniku od zgrade...tak da nam nece morati busiti zidove itd...a kak da ja sada provucem kabel iz stana do faking hodnika u zgradi?

Bez brige-budu ti oni izbušili škulju (najvjerovatnije negdje iznad ulaznih vrata), provukli i stavili priključnu "kutiju"
U hodnik najvjerovatnije jer štede na kablovinju.

Koliko znam-svuda tako rade.

Hamm 13.03.2006. 21:42

khm kod mene nece..jer je nova zgrada i ima shemu da su prikljucne kutije vec tu..i u hodniku su..samo se trebaju prikljuciti na nas :)

ako nist pricekat cu da uvedu cabel internet...i onda cu se i ja prikvaciti :)

Jelc 13.03.2006. 22:11

Citiraj:

Autor Hamm
prikljucne kutije vec tu..i u hodniku su

A-ha, onda trebaš samo splitter/pojačalo i kablovinje.
Splitter možeš kupiti u svakoj trgovini audio/video...

Kako ćeš povući hrpu kablovinja po stanu-to se sam veseli:D

Hamm 13.03.2006. 22:13

cijena splittera?

i cijena kabla nebireko da je vise od 5kn jedan metar :)

Vuco 13.03.2006. 22:30

splitter sam ja platio 12,5kn, obicni, valjda je isti za kabelsku. ima i neki plasticni po 10kn

Ja sam ti to spomenuo jer vjeruj mi, sa sobnom antenom nes nis hvatat, pogotovo ako ti je nova zgrada i dobri zidovi...

a kabel, velim ti, 20kn 7 metara + zavrsetci. Znaci, manje od 3 kn po metru (neznam kolko dodje onaj koji je sticen od groma tj. koji je za po vani)

Velim ti, pokusao sam sa sobnom i jedva sam hvatao samo HRT 1, ostalo banana.

I sad sam se spojil na vanjsku antenu koja mi je na tavanu (a prikljucak imam u dnevnoj sobi, sam spojio splitter i spojio na njega normalno TV i 7 metarskim kabelom spojio i TV tuner) i slika mi je ok, HRT1 i 2 su super, RTL i nova izbliza sve vidi da je malo losija, al kad gledas izdaleka je normalno. OTV mi malo steka a Z1 ima malo smetnji al je zvuk u redu.

Gubitaka ima uvijek kod splittera al se ne primjete kod mene uopce jer mi je i na TV-u malo losiji OTV i Z1....

Hamm 13.03.2006. 22:36

cool...mislim da cu te poslusati :)

Jelc 13.03.2006. 22:41

12,5kn-nekak mi je to prejeftino, kaj nisu prije bili oko 10€ (više-manje)???

axe counter 13.03.2006. 22:55

hamm prvo zdravpo :) sto se tice sobne nista od toga (iz osobnog iskustva) a sto se tice "provlacenja" kabela tu sam profeŠnal :) :) postao nakon 3 kompa, mreze i htpca sve naravno u razlicitim sobama a da ne spominjem zvucnike za kuc. kino joooj...
Moje rjesenje:
-kod mene je kombinacija parket laminat tako da imam lajsne :) stoga lijepo uzmes siroki srafciger-dlijeto i lagano sve dignes a zatim imas dovoljno mjesta tu staviti kabel (kod mene ih ima i preko 6)
-problem su VRATA ai ide i to samo je malo zeznuto princip je ISTI

suma-sumarum ako sve napravis dobro kabeli ce biti invisible :)
p.s cjena je oko 2 KN :)

axe counter 13.03.2006. 22:57

+ moze i bez splitera he he he (nije ga bilo pa samo "NE ZIVO" spajao zice) uglavnom radi ali ne preporucam ;)

Hamm 13.03.2006. 23:00

to je ok...ali...kako vrata zaobici?

kaj da ih turpijam?

axe counter 13.03.2006. 23:13

ja sam skinuo lajsnu i provukao izmednju zida i stoka

axe counter 13.03.2006. 23:14

a s obzirom da imas samo 1 kabel nije problem - kod mene je mrezni, antena, 2x zvucnici

Vuco 13.03.2006. 23:17

Citiraj:

Autor axe counter
+ moze i bez splitera he he he (nije ga bilo pa samo "NE ZIVO" spajao zice) uglavnom radi ali ne preporucam ;)

Bojim se da bi na zivo bilo dosta gubitaka u signalu...al ko ce znat ;)

Citiraj:

12,5kn-nekak mi je to prejeftino, kaj nisu prije bili oko 10€ (više-manje)???
Neznam, obican antenski razdjelnik, T, ovaj metalni je 12.5kn a plasticni 10kn

Electronic centar u tratinskoj....

Hamm 13.03.2006. 23:19

khm..mislim da ce ovo biti pothvat..to cu napraviti na ljeto kada cu imati vremena bušiti i stavljati lajsne :)

axe counter 13.03.2006. 23:24

a mozes bez problema za 1 subotu nije prob...meni vec postalo rutina he he he
-koliki je stan ??? ja sam imao cirka samo mreznog 25 m za provlacit po stanu

Hamm 13.03.2006. 23:28

pa imao bi..ovako...kroz vrata od sobe..do njih imam kojih metar i pol...onda do ulaznih vrata..do njih imam nekih 4m...i onda do kutije imam oko 10-11m....

a ne znam kako da probijem zid...a i jebat ce mi stari kevu kada mu kazem da cu to radit :(

di cu novi stan ici busiti :D :D

nema sanse da ce dati...damn...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:32.