Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.08.2024., 10:04   #1951
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Par ljudi mi je rekla da koriste pjenu umjesto žbuke i da ih ispadne i brže i jeftinije.
Jedan je čak napravio mali zidić s pjenom pa ga išao razbijati da vidi koliko je čvrst. Nije pukao na spoju cigle i pjene nego se cigla razmrvila. Dakle, ni čvrstoća nije upitna.
Ako ne zeznu prvi red dalje je pjesma s time. Ide brže i urednije, zid ispadne vrlo ravan, nema naknadnog žbukanja samo da ga se zaravna.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2024., 12:36   #1952
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
sve mi dodje da probam i ja zazidati tako. mogao bih probati supu tako dignut

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2024., 13:24   #1953
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Samo pur pjena mora biti malo "bolja", slična onoj za ljepljenje crijepova.
Možda i obična slaboexpandirajuća bi bila dobra.
Staro 04.08.2024., 20:32   #1954
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Weinberger daje svoje ljepilo uz Profi cigle, Porotherm 25 profi recimo.
Samo treba usporediti cijenu kod njih i u dućanima bez toga, pa šta se isplati više...
Staro 05.08.2024., 08:42   #1955
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nekako mi se čini da to nije obična pur pjena....pa nju i vremenski uvjeti ubijaju...
To je nešto što vj samo izgleda kao pur pjena.
Staro 05.08.2024., 13:07   #1956
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Nekako mi se čini da to nije obična pur pjena....pa nju i vremenski uvjeti ubijaju...
To je nešto što vj samo izgleda kao pur pjena.
Sastav je različit, naravno, imao sam i jedno i drugo u ruci prije isporuke.
I naravno da to nije ona obična žuta purpjena, niti ljudi zidaju običnu ciglu pur pjenom. Napisao sam tj linkao, radi se o winerbergerovim blokovima, dizajniranima sa utorima baš za takvo zidanje tom pjenom namjenjenom za spajati te blokove.
Kad kupiš paletu cigle, uz nju ide količina pjene potrebna za sazidati istu.
Staro 05.08.2024., 13:19   #1957
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Skepsa je skroz razumljiva i mene je bilo blesavo kad sam vidio...ali zid je ravan, nema fuge od morta koje su loš izolator, jako uredno zidanje, jako brzo i jako čvrsto. Cigla se reže fleksericom točno na milimetar tamo gdje treba, nema mješalice...ma druga dimenzija.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2024., 16:27   #1958
sokre10
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Zna netko omjer cijene ovog čuda i "obične" cigle?
sokre10 je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2024., 18:44   #1959
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:
Autor sokre10 Pregled postova
Zna netko omjer cijene ovog čuda i "obične" cigle?
Odi na BMD ili Gavran prom ili gdje god imaju građevinski materijal i usporedi cijene. Samo gledaj da budu iste dimenzije...
Staro 05.08.2024., 21:43   #1960
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Skepsa je skroz razumljiva i mene je bilo blesavo kad sam vidio...ali zid je ravan, nema fuge od morta koje su loš izolator, jako uredno zidanje, jako brzo i jako čvrsto. Cigla se reže fleksericom točno na milimetar tamo gdje treba, nema mješalice...ma druga dimenzija.
ja poludim kad vidim da rezu fleksom, jer zapraše sve oko sebe. ima i poseban nož za sabljarku koji je samo za ciglu. al definitivno je najlakše i najravnije rezat s cirkularom.
domina je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2024., 17:51   #1961
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Staro 31.08.2024., 17:57   #1962
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Pa otplatit će sam sebe za 8.5g ili manje kako bude rasla najamnina.
Prilika itekakva.
Staro 31.08.2024., 18:04   #1963
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Nije etažiran lol
Staro 31.08.2024., 18:57   #1964
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Pa vidiš da su svi susjedi raspoloženi za etažiranje, ne vidim problem
Staro 31.08.2024., 19:10   #1965
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Susjedi su raspoloženi za etažiranje, ali ovi to nisu odradili jer ipak prodaju 1m2 za samo 10k€.

Kakvih sve junaka ima, podsjetio me na onog sa PS Vitom ultra mega kolekšn edišn.

Inače pogledajte mu i ostale oglase, sve za siću i sa jako puno uloženog truda kopiranja piratskih igara...
Staro 31.08.2024., 20:19   #1966
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Kako mi je rekao agent, prave/stvarne prilike nikad ne dospiju do oglasa.

Ima kod mene biser, traži za niš posebnu kuću, na nikakvoj lokaciji, 3x više od redovnih cijena.
Veli rado sentimentalnih vrijednosti, ofkors.

Pa sretno im bilo, nek dobe i više od traženog.
Staro 01.09.2024., 15:54   #1967
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Kakvih sve junaka ima, podsjetio me na onog sa PS Vitom ultra mega kolekšn edišn.

Inače pogledajte mu i ostale oglase, sve za siću i sa jako puno uloženog truda kopiranja piratskih igara...
Odmah sam znao da se radi o Cromadi

Poslao sam mu jednom poruku iz zajebancije jer je tad prodavao isto neku izmišljenu Platinum Blue verziju Vite i pitao ga kakva je to točno verzija pa mi je rekao “tko je ozbiljan kupac znat će kakva je verzija”
Staro 02.09.2024., 16:46   #1968
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ako netko razmišlja o kupnji stana u zgradi na Bolničkoj u Vrapću…

Radi se o onoj velikoj bijeloj zgradi koju je gradio Mešić 2020. a pored nje se gradi još jedna. Starosjedioci u kvartu tu zgradu zovu “Titanic” jer izgleda kao da se brod prevelik za vizuru kvarta zabio u Bolničku cestu.

Zgrada je isfušarena. Četiri godine nakon gradnje još uvijek ima hrpa neriješenih reklamacija. Popis je predugačak. Jednom su čak morali ponovno raditi cijeli novi balkon ljudima.

Možda nekome informacija bude korisna.
Staro 02.09.2024., 18:49   #1969
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Budu li te novogradnje inače OK po ZG? Tu kod nas ne treba isticati da je nešto sfušareno jer to šta rade je lakrdija. Počev od APNa koji je ništa nego klasična pljačka.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 19:07   #1970
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
I onda ti službeno predlože Zakon prema kojem je m2 POS-a 1.195 EUR, a ostali 800 EUR/m2. I kada lik prokomentira da to nema smisla jer to nije realna cijena + kod POS-a cijena zemljišta se ne računa jer ju RH ili JLS poklanja, oni kažu da je tako procijenio Institut građevinarstva. Kakva smijurija.
Staro 02.09.2024., 19:35   #1971
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Ma treba sve cijene staviti u zakon. To je prava stvar.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 20:22   #1972
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
LOL

Bio je jedan junak koji je prodavao na Manušu 27 m2 za nekih 230 000 eura.
Ja sam još bio skroman kad sam tražio 300 000 za 75 m2 na istoj lokaciji .

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 21:07   #1973
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
I onda ti službeno predlože Zakon prema kojem je m2 POS-a 1.195 EUR, a ostali 800 EUR/m2. I kada lik prokomentira da to nema smisla jer to nije realna cijena + kod POS-a cijena zemljišta se ne računa jer ju RH ili JLS poklanja, oni kažu da je tako procijenio Institut građevinarstva. Kakva smijurija.

A tko je prokomentirao da to nije realna cijena? I čije interese on zastupa?

Kolika je marža u cijeni kvadrata od svih koji sudjeluju u izgradnji nekretnine?

To što smo navikli nam mafija koja se sastoji od bankara, političara, građevinara, prekupaca materijala, birokrata, arhitekata, komunalaca, inspektora i ostalih guli kožu to ne znači da quotani brojevi nisu realni.
Staro 02.09.2024., 22:43   #1974
KrunoSTc
Owner

KrunoSTc's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ako netko razmišlja o kupnji stana u zgradi na Bolničkoj u Vrapću…

Radi se o onoj velikoj bijeloj zgradi koju je gradio Mešić 2020. a pored nje se gradi još jedna. Starosjedioci u kvartu tu zgradu zovu “Titanic” jer izgleda kao da se brod prevelik za vizuru kvarta zabio u Bolničku cestu.

Zgrada je isfušarena. Četiri godine nakon gradnje još uvijek ima hrpa neriješenih reklamacija. Popis je predugačak. Jednom su čak morali ponovno raditi cijeli novi balkon ljudima.

Možda nekome informacija bude korisna.

živim u tom dijelu, da svašta se priča, taman se pored radi još jedna ogromna zgradurina, koma će to izgledati.

evo počela ekipa lagano prodavati, taman ima pogled na gradilište 5m udaljeno.Sad trpi to dve godine -.-

https://www.njuskalo.hr/nekretnine/s...oglas-44792932
KrunoSTc je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 08:14   #1975
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

STAN: kupovina, krediti, APN...

Da, to je ta.

Priča je i da je ta zgrada trebala imati dva kata manje jer je imala takvu dozvolu pa su naknadno izmuljali da etažiraju još dva kata.
Staro 03.09.2024., 08:44   #1976
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Da, to je ta.

Priča je i da je ta zgrada trebala imati dva kata manje jer je imala takvu dozvolu pa su naknadno izmuljali da etažiraju još dva kata.

znam predstavnika stanara tamo, na sudu su od prvog dana, vise parnica
sva sreca da je zenska uporna, jer inace bilo 3x gore...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 08:56   #1977
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Da, nažalost je tako i u ostalim kvartovima, Trešnjevka je favelizirana preko svake mjere. Nabacuju se betonjare bez ikakvog plana i smisla, jedna pored druge. Bez ikakvog dodatnog sadržaja, ovaj grad nažalost sve manje postaje mjesto za život a sve više nakupina betona u koji ćemo ljude nabacat kao stoku. Kakvi sve "investitori" grade, to je strašno. Žalosno zapravo, ali grad je točno onakav kakvi su ljudi u njemu, što se može.

Citiraj:
A tko je prokomentirao da to nije realna cijena? I čije interese on zastupa?

Kolika je marža u cijeni kvadrata od svih koji sudjeluju u izgradnji nekretnine?

To što smo navikli nam mafija koja se sastoji od bankara, političara, građevinara, prekupaca materijala, birokrata, arhitekata, komunalaca, inspektora i ostalih guli kožu to ne znači da quotani brojevi nisu realni.
Ne možeš propisivati cijene tako, tj. možeš ali će to imati mnoge neželjene posljedice
Glavni problem je što je nekretnina kod nas prvenstveno mjesto gdje će se skloniti višak novca (legalno zarađenog ili onog drugog) a ne mjesto za stanovanje. Što to radi životima onih koji pokušavaju sebi osigurati mjesto za život ne treba posebno objašnjavati.

Zadnje izmijenjeno od: Exy. 03.09.2024. u 09:02.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 13:51   #1978
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Da, nažalost je tako i u ostalim kvartovima, Trešnjevka je favelizirana preko svake mjere. Nabacuju se betonjare bez ikakvog plana i smisla, jedna pored druge. Bez ikakvog dodatnog sadržaja, ovaj grad nažalost sve manje postaje mjesto za život a sve više nakupina betona u koji ćemo ljude nabacat kao stoku. Kakvi sve "investitori" grade, to je strašno. Žalosno zapravo, ali grad je točno onakav kakvi su ljudi u njemu, što se može.

Ne možeš propisivati cijene tako, tj. možeš ali će to imati mnoge neželjene posljedice
Glavni problem je što je nekretnina kod nas prvenstveno mjesto gdje će se skloniti višak novca (legalno zarađenog ili onog drugog) a ne mjesto za stanovanje. Što to radi životima onih koji pokušavaju sebi osigurati mjesto za život ne treba posebno objašnjavati.
Njih ko jebe što nisu sposobni zaraditi, ukrasti ili izmisliti novce.
Neka odu u Nepal.

Mene inače malčice reklo bi se neugodno iznenadilo kada sam išao pitati za svoju stambenu kreditnu sposobnost (nemam odobren minus, nemam kreditne kartice, nikada jednu lipu nisam posudio do banke) i dobio da mogu na 27 godina (jep, ne mogu više ni na 30) dignut fantastičnih 45k€.
Za to ne mogu kupiti garažu, ali mogu mislim cca dvije grobnice. Samo gore stavim neki šator i to je to.
Ide li 3% poreza i na grobno mjesto?

Ma i ovaj porez koji sada izmišljaju će vj sjebat sve normalne i ''male'' ljude, ali zato su stranci pokupovali cijelu obalu i ne plaćaju ništa. Da ne pričamo o tome da vj i zarađuju iznajmljujući ljeti svoje Hr nekretnine.

Easy money.

EDIT: Disclaimer, imam svoju nekretninu...na svu sreću.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 03.09.2024. u 13:56.
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 10:55   #1979
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Ukrajinac kupi 10 stanova u Splitu i okolici preko agencije i renta ih preko AirBnB. Nikad nije vidio ni goste ni stanove. Državi plaća paušal.

Zakon se nije mijenjao jer puno moćnih radi isto to kao i njihovi prijatelji, kumovi, rodbina, stranački kolege…

Sad su dobili malo jaču konkurenciju iz EU i šire s (puno) više kapitala pa sada treba mijenjati zakone.
Staro 04.09.2024., 11:16   #1980
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Iako mi je pun k poreza na ovo i poreza na ono mislim da je ovo dobra stvar i svi ti hdzovci, lopovi i ovi što peru novce kupovinom stanova će sad malo dobiti po džepu.

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na