|
![]() |
#1951 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako ne zeznu prvi red dalje je pjesma s time. Ide brže i urednije, zid ispadne vrlo ravan, nema naknadnog žbukanja samo da ga se zaravna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1952 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
sve mi dodje da probam i ja zazidati tako. mogao bih probati supu tako dignut ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1954 |
aka Edo, aka Syncros
|
Weinberger daje svoje ljepilo uz Profi cigle, Porotherm 25 profi recimo. Samo treba usporediti cijenu kod njih i u dućanima bez toga, pa šta se isplati više... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1956 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
I naravno da to nije ona obična žuta purpjena, niti ljudi zidaju običnu ciglu pur pjenom. Napisao sam tj linkao, radi se o winerbergerovim blokovima, dizajniranima sa utorima baš za takvo zidanje tom pjenom namjenjenom za spajati te blokove. Kad kupiš paletu cigle, uz nju ide količina pjene potrebna za sazidati istu.
![]() |
![]() |
#1957 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Skepsa je skroz razumljiva i mene je bilo blesavo kad sam vidio...ali zid je ravan, nema fuge od morta koje su loš izolator, jako uredno zidanje, jako brzo i jako čvrsto. Cigla se reže fleksericom točno na milimetar tamo gdje treba, nema mješalice...ma druga dimenzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1959 |
aka Edo, aka Syncros
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1960 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ja poludim kad vidim da rezu fleksom, jer zapraše sve oko sebe. ima i poseban nož za sabljarku koji je samo za ciglu. al definitivno je najlakše i najravnije rezat s cirkularom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1961 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
![]() |
#1965 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Susjedi su raspoloženi za etažiranje, ali ovi to nisu odradili jer ipak prodaju 1m2 za samo 10k€. ![]() Kakvih sve junaka ima, podsjetio me na onog sa PS Vitom ultra mega kolekšn edišn. Inače pogledajte mu i ostale oglase, sve za siću i sa jako puno uloženog truda kopiranja piratskih igara... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1966 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Kako mi je rekao agent, prave/stvarne prilike nikad ne dospiju do oglasa. Ima kod mene biser, traži za niš posebnu kuću, na nikakvoj lokaciji, 3x više od redovnih cijena. Veli rado sentimentalnih vrijednosti, ofkors. Pa sretno im bilo, nek dobe i više od traženog.
![]() |
#1967 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() Poslao sam mu jednom poruku iz zajebancije jer je tad prodavao isto neku izmišljenu Platinum Blue verziju Vite i pitao ga kakva je to točno verzija pa mi je rekao “tko je ozbiljan kupac znat će kakva je verzija” ![]()
![]() |
![]() |
#1968 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako netko razmišlja o kupnji stana u zgradi na Bolničkoj u Vrapću… Radi se o onoj velikoj bijeloj zgradi koju je gradio Mešić 2020. a pored nje se gradi još jedna. Starosjedioci u kvartu tu zgradu zovu “Titanic” jer izgleda kao da se brod prevelik za vizuru kvarta zabio u Bolničku cestu. Zgrada je isfušarena. Četiri godine nakon gradnje još uvijek ima hrpa neriješenih reklamacija. Popis je predugačak. Jednom su čak morali ponovno raditi cijeli novi balkon ljudima. Možda nekome informacija bude korisna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1970 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I onda ti službeno predlože Zakon prema kojem je m2 POS-a 1.195 EUR, a ostali 800 EUR/m2. I kada lik prokomentira da to nema smisla jer to nije realna cijena + kod POS-a cijena zemljišta se ne računa jer ju RH ili JLS poklanja, oni kažu da je tako procijenio Institut građevinarstva. Kakva smijurija.
![]() |
#1972 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Bio je jedan junak koji je prodavao na Manušu 27 m2 za nekih 230 000 eura. Ja sam još bio skroman kad sam tražio 300 000 za 75 m2 na istoj lokaciji . Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1973 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
A tko je prokomentirao da to nije realna cijena? I čije interese on zastupa? Kolika je marža u cijeni kvadrata od svih koji sudjeluju u izgradnji nekretnine? To što smo navikli nam mafija koja se sastoji od bankara, političara, građevinara, prekupaca materijala, birokrata, arhitekata, komunalaca, inspektora i ostalih guli kožu to ne znači da quotani brojevi nisu realni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1974 | |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
živim u tom dijelu, da svašta se priča, taman se pored radi još jedna ogromna zgradurina, koma će to izgledati. evo počela ekipa lagano prodavati, taman ima pogled na gradilište 5m udaljeno.Sad trpi to dve godine -.- https://www.njuskalo.hr/nekretnine/s...oglas-44792932 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1975 |
#erase startup-config
|
STAN: kupovina, krediti, APN...
Da, to je ta. Priča je i da je ta zgrada trebala imati dva kata manje jer je imala takvu dozvolu pa su naknadno izmuljali da etažiraju još dva kata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1976 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#1977 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, nažalost je tako i u ostalim kvartovima, Trešnjevka je favelizirana preko svake mjere. Nabacuju se betonjare bez ikakvog plana i smisla, jedna pored druge. Bez ikakvog dodatnog sadržaja, ovaj grad nažalost sve manje postaje mjesto za život a sve više nakupina betona u koji ćemo ljude nabacat kao stoku. Kakvi sve "investitori" grade, to je strašno. Žalosno zapravo, ali grad je točno onakav kakvi su ljudi u njemu, što se može. Citiraj:
![]() Glavni problem je što je nekretnina kod nas prvenstveno mjesto gdje će se skloniti višak novca (legalno zarađenog ili onog drugog) a ne mjesto za stanovanje. Što to radi životima onih koji pokušavaju sebi osigurati mjesto za život ne treba posebno objašnjavati. Zadnje izmijenjeno od: Exy. 03.09.2024. u 09:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1978 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Neka odu u Nepal. Mene inače malčice reklo bi se neugodno iznenadilo kada sam išao pitati za svoju stambenu kreditnu sposobnost (nemam odobren minus, nemam kreditne kartice, nikada jednu lipu nisam posudio do banke) i dobio da mogu na 27 godina (jep, ne mogu više ni na 30) dignut fantastičnih 45k€. Za to ne mogu kupiti garažu, ali mogu mislim cca dvije grobnice. Samo gore stavim neki šator i to je to. ![]() Ide li 3% poreza i na grobno mjesto? ![]() Ma i ovaj porez koji sada izmišljaju će vj sjebat sve normalne i ''male'' ljude, ali zato su stranci pokupovali cijelu obalu i ne plaćaju ništa. Da ne pričamo o tome da vj i zarađuju iznajmljujući ljeti svoje Hr nekretnine. Easy money. ![]() EDIT: Disclaimer, imam svoju nekretninu...na svu sreću. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 03.09.2024. u 13:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1979 |
#erase startup-config
|
Ukrajinac kupi 10 stanova u Splitu i okolici preko agencije i renta ih preko AirBnB. Nikad nije vidio ni goste ni stanove. Državi plaća paušal. Zakon se nije mijenjao jer puno moćnih radi isto to kao i njihovi prijatelji, kumovi, rodbina, stranački kolege… Sad su dobili malo jaču konkurenciju iz EU i šire s (puno) više kapitala pa sada treba mijenjati zakone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1980 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Iako mi je pun k poreza na ovo i poreza na ono mislim da je ovo dobra stvar i svi ti hdzovci, lopovi i ovi što peru novce kupovinom stanova će sad malo dobiti po džepu.
![]() |
Uređivanje | |
|
|