Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.08.2022., 16:25   #62671
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Kvalitetan remap sredi potrošnju i moment, meni najbtnije. Što se tiče "da li utječe na rad motora" , ne utječe ali ako imas slabiju turbinu nego na motoru koji tvornicki ima vise KS, patit ce i eventualno imat problema. Plus ako imas automatski mijenjac koji ne podnosi vise momenta , ocekuj probleme. Također ako ti poluosovina nije bas tip top, osjetit ces vibracije na njoj pa ces morat mijenjat za novu.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2022., 16:32   #62672
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
To kužim i jasno mi je. Zato pitam za identične motore. Konkretno volvo D4 AWD prije redizajna je isti kao i D5, a ima 190ks dok je D5 na 235ks. Oba su 2.4l, jednaki zapravo. Sad dok se radi remap ako se otključa na 235ks i malo upegla šaltanje itd. mi se čini dobra stvar. Isto je i s BMW ovim motorima.

Pogledajte na fejsu drivers wish, oni to rade i piše baš mjerenje KS i okretnog momenta prije i nakon remapa:
https://www.facebook.com/DriversWish

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2022., 17:25   #62673
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Pitaj poštenog tjunera. Thp i Sedox su potvrdili u slučaju 2.0 hdi da model 150 i 180 su isti. Automatika trpi puno više tak da nije problem, ali se raspitaj za tvoj konkretan.
Moja pretpostavka je da je u mom slučaju samo radi CO2 i poreza, ništa drugo mi ne pada na pamet. Zato me i uvoz ispao full malo, za razliku od konkurencije.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2022., 17:39   #62674
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Volio bih da uspostave neki paneuropski sistem naplate cestarine pa da od Iloka do Goteborga mogu proci bez zaustavljanja za plaćanje cestarine, keljenja vinjeta po šoferšajbi i sl. Stavim si na račun ENC-a par 100 EU pa neka skidaju.
U IT već godinama imaju fast ENC gdje oni propiče kroz njega sa 100 km/h tako da onaj na Demerju izgleda smiješno u odnosu na njih.
Staro 21.08.2022., 17:41   #62675
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
To je vrlo korisna opcija, pogotovo kad uzmemo u obzir činjenicu da valjda 70% vozača u ZG (nisu bolji ni drugdje) podvožnjak na Miramarskoj (desni kolnički trak u smjeru sjevera) jedva pogode proći sa 20 km/h, tako da će im samo malo širi prolaz na naplatnima biti dobrodošlo osvježenje
Ne bi trebalo biti traka, kućica i rampi kao dosad. Jednostavno se voziš i prolaziš po autocesti. Tipa, kao u Austriji. Senzori bi bili valja namontirani na neke stupove kao za znakove iznad autoceste, a ako ti ne očita slučajno tvoj uređaj onda očita drugi sustav registraciju.

@Coconut: išao sam malo gledat kaj to imaju Talijani jer nisam baš nešto bio kod njih, taj Telepass koji imaju oni je zajednički sustav koji možeš koristiti za vožnju kroz Italiju, Francusku, Španjolsku i Portugal. Al ne kužim baš, placa se ili nekakva mjesečna pretplata, plus za mjesece kad koristiš kod tog nekog modela i nije mi to baš jasno, ne čini mi se kao da je nešto povoljnije, jedini benefit bi onda bila brzina.

A s ENC-om kod nas ja ipak uštedim, išao sam dosad već samo do Posedarja 4 puta, to je 960kn, a svaki put kad na ENC uplatim ja dobijem 21% više ili koliko. A da pokucam o plastiku, ovaj ENC jedno 3-4 godine već drži.

Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 21.08.2022. u 19:45.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2022., 19:58   #62676
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
To kužim i jasno mi je. Zato pitam za identične motore. Konkretno volvo D4 AWD prije redizajna je isti kao i D5, a ima 190ks dok je D5 na 235ks. Oba su 2.4l, jednaki zapravo. Sad dok se radi remap ako se otključa na 235ks i malo upegla šaltanje itd. mi se čini dobra stvar. Isto je i s BMW ovim motorima.

Pogledajte na fejsu drivers wish, oni to rade i piše baš mjerenje KS i okretnog momenta prije i nakon remapa:
https://www.facebook.com/DriversWish
Sa Volvoforuma:

"PowerPulse aside, most significant difference is a larger VNT primary turbocharger on the D5 vs. a fixed-vane smaller primary turbo on D4 - resulting in more power and better efficiency throughout the range, quicker spoolup at low rpm, a more efficient EGR treatment etc. PowerPulse just adds pep to an already stronger setup."

Vidljivo je da je turbina jača na D5 plus ima PowerPulse koji bolje raspolaže turbo snagom. Možeš napraviti remap, ali ćeš više opterećivati turbinu. Pitanje je koliko ta slabija turbina može izdržati prije reparacije. Ako si spreman uložiti u reparaciju AKO jednom rikne, što ne mora značiti, go for it.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2022., 20:10   #62677
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Aha znači ipak nisu isti, tenks!

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2022., 10:52   #62678
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Ima li tko iskustva sa 1.6 thp 200ks psa motorom? Zanimaju me neke vece mane, pouzdanost.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 22.08.2022., 11:45   #62679
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ima frend DS-a s tom katastrofom od motora. Evo, konačno nakon 15000kn je motor složen cccc...
Trošio ulje, izgorjeli ventili itd
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2022., 11:51   #62680
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Staro 22.08.2022., 12:13   #62681
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Ne znam što reći, vidjeh i jedan takav motor iz minija na stolu.
Ista stvar, velika potrošnja ulja, zgoren jedan ventil
Staro 22.08.2022., 12:24   #62682
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Steta. Taj ds4 mi izgleda dosta zabavno.

Staro 22.08.2022., 12:50   #62683
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ekipa...trebam preporuku za kupnju benzinca/hibrida...zasad nista ozbiljno ali se igram pomisli da zamjenim Megane dok jos nesto mogu dobi za njega - klasican karavan donje srednje klase tipa Corolla/Golf. Planiram rabljeno nekaj sa cca 100.000km uzet i iskreno nisam pametan sto. Bitne su mi samo 3 stavke: pouzdanost, cijene dijelova/servisa i udobnost. Dide mi nisu bitne, sve sta mi treba je klima i parkirni senzori. Cijena...sto manje to bolje al recimo da sam voljan do 20k Eura ici. Gledao sam nesto malo iznad - Medu C Klassu T model 200 al me odbija ona plastika unutra i malo me prpa ako nekaj prdne da me ne zvizne po novcaniku posto ipak je to Mecka a ne Golf. Astra mi se recimo cini ok al sam citao vec horor price oko teme pouzdanosti. Golf 7 mozda sa 1.5 Tsi ako su rijesili sve bolje bi mozda bio najbolja opcija. Corolla Hybrid mi je malo preskupa...Peugeot 308 1.2? Nisam pametan
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2022., 12:55   #62684
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ako trazis te tri stavke-> nemas sto traziti dalje od japanaca

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2022., 13:17   #62685
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Japanac ili Korejac, npr. Hyundai i40.
Staro 22.08.2022., 14:04   #62686
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Octavija 3 combi - style oprema - 1.5 TSI
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2022., 14:13   #62687
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Da ostaneš unutar dosadašnje marke

https://www.njuskalo.hr/auti/nissan-...oglas-38073606

Ili

https://www.njuskalo.hr/auti/suzuki-...oglas-37484642

Hyundai Kona bi još zadovoljio kriterije ak nije premali
Staro 22.08.2022., 14:33   #62688
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Octavija 3 combi - style oprema - 1.5 TSI
Na njuški 0 komada.
Staro 22.08.2022., 14:40   #62689
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Pa dobro ne kupuje DANAS auto. Pošalješ upit u dasweltauto ili neostar pa pričekaš. Ili bože moj uzmeš auto u DE.
Staro 22.08.2022., 14:42   #62690
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Na njuški 0 komada.

Ma mobile.de

Na njuškalu ako se i pojavi, nema opreme ništa ili je bila taxi lađa

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Da ostaneš unutar dosadašnje marke

https://www.njuskalo.hr/auti/nissan-...oglas-38073606

Ili

https://www.njuskalo.hr/auti/suzuki-...oglas-37484642

Hyundai Kona bi još zadovoljio kriterije ak nije premali

Kona je kronično mala, a sad ima karavana Neće se nikada navići na mali gepek.
Staro 22.08.2022., 14:44   #62691
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Qašo 1.2 nema snage kad ga natovariš ili na uzbrdici jer je to slab motor za grdosiju od 1.6t. A ni bunker nije nešto. Dizlo 1.6 dCi 130KS bi bio daleko bolja kombinacija. Čak i 1.5 dCi sa istom konjažaom kao taj 1.2 DGT bio bi bolji zbog većeg momenta.

Ako tegli puno stvari sa sobom, karavan je bolja opcija od SUV-a.
Staro 22.08.2022., 14:54   #62692
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

I dizlo 1.5 nije loš u njemu.

Pa nije valjda lud da kupi mlinca 1.0/1.2 za takav auto. To je za male gradske autiće, a ne za velike/veće automobile.
Staro 22.08.2022., 15:02   #62693
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Hvala na prijedlozima Ma da i tu gore uzmem je opcija. Sto se snage tice - dok ne moram sve van tjerat na uzbrdici kad je auto pun ko na starom Kadettu kad smo isli u gorice - dovoljno :P Tu kad sam na Autobahnu ne vozim vise od 150...tak da mi nista bijesno ne treba...tolko o tome...E sad...Octavija je po prakticnosti nenadjebiva jedino sto mi je malo tvrda...tu bi mozda radije Golfa uzeo jer mi je udobniji (tast ima Octaviju 1.6 TDi a na poslu imamo sluzbeni Golf kombi i Golf mi se cinio ipak malo udobniji)...I kao sto sam naveo - zasad samo razmisljam o tome, Megane (1.5 dci Grandtour; 2010 god) zasad jos dobro ide (kuc o drvo) i udoban je - samo kvaliteta materijala je - recimo ponekad traljava (pogotovo skaj se prije potrga/izlize nego na autima s kojima sam dosad imao doticaja - Toyota, Mazda, VW, Skoda, Opel). E da vidis - Mazda 6 mi se dopala ali jebemu cijene dijelova su na razini njemackih Premium marki. Netko je Koreju spomenuo - Ceed Sportswagon mi je ok bar po izgledu, ali nemam nikakvih iskustava s njima nit znam koga da ih ima. I30 - izvana super - iznutra mi ne lezi po dizajnu cockpita. SUV- nebih....veca potrosnja , veci auto a nista prakticniji.
Staro 22.08.2022., 15:05   #62694
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ma mobile.de
Opet 0 komada.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...&sb=rel&vc=Car
Staro 22.08.2022., 15:16   #62695
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Nisam siguran koliko ti je golf udobniji. Dapače mislim da je tvrđi. Barem je bio golf sedam od kolege, a bog i bogme je i prasat iz 2017 tvrđi od octavije. No ok mislim da su razlike male. Sve je nakon fracuza tvrdo.

Kaj se tiče kia-e sw ima je frenda 1.7 crdi i to radi savršeno dobro bez problema. Kupio ju je rabljenu i kod njih je cca četiri godine. Nikakvih problema za sada.

Mazda je da odlična i ja sam je gledao ali cijene su malkice visoke ali opet i oprema je kud i kamo bolja nego kod francuza ili švaba.
Staro 22.08.2022., 15:26   #62696
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Hvala na prijedlozima Ma da i tu gore uzmem je opcija. Sto se snage tice - dok ne moram sve van tjerat na uzbrdici kad je auto pun ko na starom Kadettu kad smo isli u gorice - dovoljno :P Tu kad sam na Autobahnu ne vozim vise od 150...tak da mi nista bijesno ne treba...tolko o tome...E sad...Octavija je po prakticnosti nenadjebiva jedino sto mi je malo tvrda...tu bi mozda radije Golfa uzeo jer mi je udobniji (tast ima Octaviju 1.6 TDi a na poslu imamo sluzbeni Golf kombi i Golf mi se cinio ipak malo udobniji)...I kao sto sam naveo - zasad samo razmisljam o tome, Megane (1.5 dci Grandtour; 2010 god) zasad jos dobro ide (kuc o drvo) i udoban je - samo kvaliteta materijala je - recimo ponekad traljava (pogotovo skaj se prije potrga/izlize nego na autima s kojima sam dosad imao doticaja - Toyota, Mazda, VW, Skoda, Opel). E da vidis - Mazda 6 mi se dopala ali jebemu cijene dijelova su na razini njemackih Premium marki. Netko je Koreju spomenuo - Ceed Sportswagon mi je ok bar po izgledu, ali nemam nikakvih iskustava s njima nit znam koga da ih ima. I30 - izvana super - iznutra mi ne lezi po dizajnu cockpita. SUV- nebih....veca potrosnja , veci auto a nista prakticniji.

Kakve felge su ti bile na golfu i octaviji?

Mene ubijaju 18ice na Octaviji, al jebes ga, kad dobro izgledaju

Citiraj:

Moraš povećat cijenu, ošlo sve u nebo.
Staro 22.08.2022., 15:28   #62697
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Koliko se sjećam, netko je ovdje spominjao da nemaju svi Golfovi isti ovjes tj. da opremljenjije (čitaj: skuplje) verzije imaju bolji ovjes.
Staro 22.08.2022., 15:30   #62698
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Mene ubijaju 18ice na Octaviji, al jebes ga, kad dobro izgledaju
Ali su barem zato skupe gume.
Staro 22.08.2022., 15:59   #62699
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koliko se sjećam, netko je ovdje spominjao da nemaju svi Golfovi isti ovjes tj. da opremljenjije (čitaj: skuplje) verzije imaju bolji ovjes.
Golf/Octavia na zadnjoj osovini imaju grutu gredu u kombinaciji sa motorima do 150 KS. Samo verzije sa motorima snage veće od 150 KS imaju nezavisno vješanje pozadi.

Izuzetak su 4x4 verzije koje uvijek imaju nezavisno vješanje pozadi.
Staro 22.08.2022., 16:13   #62700
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...&sb=rel&vc=Car

Citiraj:
Kakve felge su ti bile na golfu i octaviji?

17-ice na oba.

Dakle - Peugeot/Renault i dalje udobnost da - pouzdanost banana? Sranje...navikao sam se na razinu udobnosti u Megane-u do razine da mi ga se zao rijesit :P
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno