|
|||||||||||
|
|
#53731 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Civic je bio 1.8 ili koji? Moj 1.6 DTEC na 150 km/h troši 6 litara po BC-u, a prosječna po kalkulatoru otkad ga imam je 5,4 litre. Da, plastike i interijer na Civicu su boljka, ali nije mi ni Focus nešto bio. Uzeli smo ga novog i nakon 50k km su se oni fake krom ukrasi počelji ljuštiti do te mjere da se možeš posjeći, a spužva u sjedalima deformirati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#53733 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Lagano dolazi vrijeme za razmišljati o zamjeni auta i osim što nisam siguran što ću, niti nisam siguran da li ću ostat na traktoru ili preć na benzince. Trenutno vozim Mazdu 6, euro4 prvi gen s prvom gen dizel dpf i nekak je gorak okus u ustima ostavio taj dpf jer sami problemi s njime (2 puta se uspio u voznji ocistiti, 3 puta bio na ciscenju). Kilometraza taman marginalna za dizel (15-20k). Svi novi auti ili rabljeni koje ekipa uzima su 99% dizeli, rijetko tko se odluči na benz. Počeo sam razmišljati o benz jer na papiru se čini manje muke s servisima (dpf za početak, osim ako nemam simptom testera prve generacije ). Jel tko prešao na benzinca, jel požalio ili se preporodio? |
|
|
|
|
|
#53734 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam u istoj dilemi kao i ti. Gledam da bi sadašnjeg Qašu zamijenio novom verzijom koja uskoro dolazi. Ne vozim auto puno (<10k km/g) i razlika u cijeni između dizela i benzinca mi je neisplativa u smislu da ću je nadoknaditi kroz vožnju. Jedino što moram naći motor koji će se ponašati kao sadašnji. Volim voziti življe i brže i zato mi je bitan odziv na gas. Sadašnji 1.6dCi 130KS mi je idealan za takvu vožnju. Navodno je onaj benzinac od 160KS puno bolji od 140KS verzije po tom pitanju. Razmišljao sam i o automatiku, ali reviewi sadašnjeg DCT-a baš nisu previše pozitivni.
|
|
|
#53735 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Novi benzinci isto imaju particle filter sto se tice osjecaja, pogledati benzinac koji ima priblizno isto momenta, onda ce i vrijeme privikavanja biti krace ja kad sam gledao novog Focusa, isto sam isprobavao 1.5 dizela (120ks osnovni) i 125 / 150ks benzince, i oba nisu bas odusevila. ipak sam na "traktor"naviknut ![]() |
|
|
|
|
|
#53736 |
|
Premium
|
Bio sam danas na servisu pa sam malo porazgovarao sa prodavačem. Kaže mi da će dlazak u salone kasniti zbog problema sa dobavljačima komponenti, prvenstveno člipova. Preporučio mi je 1.3 i-DGT 160KS motor sa automatikom.
|
|
|
#53737 | |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
A taj što ti je preporučio nema "čipova" ili to sad imaju pa pokušava utopit ?
|
|
|
|
#53738 |
|
Premium
|
Čekam novi model, im još nije stigao i ne zna kad će. Vjerojatno prije kasnog ljeta ili jeseni ništa od njega. EDIT: netko je ovdje pričao o Shell pumpama. Evo malo informacija. https://net.hr/danas/hrvatska/hrvats...i-tu-ne-staju/
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 01.03.2021. u 16:21. |
|
|
|
|
|
#53739 |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
"nova pila" u dvoristu. Civic VII (EP2) 1.6i Sport BAR, 110ks, 150tkm, 2005. Trosi ~6L po BC-u. Nisam jos potrosio pola rezervara da izmjerim s tankanjem pa ne znam koliko tocno trosi. Fino ide, tvrdi ovjes. Zasad zadovoljan ![]() |
|
|
|
|
|
#53740 |
|
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Kolega, molim lepo da se korektno izražavate. Novo auto Sporcka mašina, znalci znaju što je, tek se razradila. Eventualni sinonimi: iznimno rijedak, unikat Sporcki ovjes, max utegnut. Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
|
|
|
#53742 | |
|
N0teb00k n00b
|
Citiraj:
Nego šalu na stranu Mar je gore napisao da je fikusa 1.6 kupio, sad ti hondu 1.6. mene zanima di su ti auti voženi, jer moj fikus 1.6 po bc od kad ga imam sa potrošnjom pleše od 8.5-9L, kao i kod prethodnog vlasnika. Vožnja je 80% Zagreb kuća-poso po slavonskoj, a ovih 20% međugradska po brzoj cesti/magistrali... Ak mi je vruće upalim klimu, al nije da sam zbog nje osjetio više od 0.5L porasta... Nije da divljam, ovisno o tablama na autoputu 120-140, po gradu u principu idem brzinom gužve... Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
|
|
|
|
#53743 |
|
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Taj Ford-ov 1.6 je Yamahin motor koliko se sjecam, robusne konstrukcije. Hoce fino popit benzina, a i ulja. |
|
|
|
|
|
#53745 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
#53746 |
|
N0teb00k n00b
|
Yes, samo u mom (mk2) fikusu se zove Duratec i kao "nadograđen" je. Ne smeta mene činjenica da je žedan, znao sam to prije kupovine kad sam se na benzinca odlučio, ali ono maltene drugima auti proizvode gorivo 😂😂 Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
|
|
|
#53747 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Je, i mene te cifre od 5,5-6 l potrošnje fasciniraju za benzinca. No pitanje je u kakvim uvjetima se voze. Nema šanse da bi u mojim imali takvu potrošnju. A moji uvjeti su Zg, ujutro gužva kad se ide na posao, popodne gužva kad se ide s posla, a ni između toga nisu prazne ceste. I tak 98% vremena. I potrošnja mi je 7,4 na Pug hdi motoru.
|
|
|
#53748 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma to se vlasnici Benzinaca tjese kako im benzinac malo trosi skoro ko dizel .Imao sam i bezinjaru i dizela slicnih omjera Ks/kg i nema sanse da benzinac trosi samo 0,5-1l vise u istim uvjetima iste snage/tezine vozila, jendnostanvo benzinac ladno gutne 2-3-4l vise i to je to. Druga je stvar dali se nekome isplati dizel ili ne jer on kosta vise u startu a osoba mozda ne radi toliko km koliko godisnje bi im se isplatilo platiti razliku u cijeni i brinuti se od nekim dizel specificnim servisnim stvarima.
|
|
|
#53749 |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ekipa sere o potrošnji na veliko jer očito je ispod casti imat auto koji troši iznad 5 po gradu, pogotovo ak je VW dizlo. Al relacije su glavni problem. Kumu profesionalnom divljaku auto troši 10-11 u prosjeku, al živi u manjem mjestu i nema tolko gradske voznje. Meni isti auto, jedina razlika je 4x4, uredno pije 13-15 jer sam većinom u gradu....a ako je kreni stani, bez problema prosjek ide i preko 20 Do sad je rekord bio 27 na relaciji od 7 km u 45 minuta |
|
|
|
|
|
#53750 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mene su iznenadile ove nove mazde. Mislio sam da ce bit stedljivije. CX-3 awd automatic, ciste gradske voznje 10.5 litara. Na otvorenoj cesti 100-120km/h 8.5 litara.
|
|
|
#53751 |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
@darkydark a i ostale koje zanima. Opsirnije koliko su meni moja (moja koja samo samo ja vozio! - da nebi obitelj itd. manipulirali potrosnjom ) auta trosila:E90 320i , 2005.g., 4cil 150 ks - potrosnja ~7.5L/100m: Par puta tjedno do ST, 37km jedan smjer. Od toga je manji dio gradska voznja - Mall of Split pa do Kopilice. Iako to nije cistokrvna gradska voznja... Ostalo je drzavna cesta, s tim da se penjem "uz Klis", a to bih najcesce u 5oj na cca 100-110km/h ili 90km/h 4ta brzina. Te hrpa kratkih relacija "na kavu" i "u ducan". Oboje cca 2-4km od kuce, znaci da se motor i ne stigne ugrijat. Uglavnom sam il nas dvoje u autu. S tim da sam imao potrosnju od 6.5L/100km kad sam se vozio samo drzavnom cestom, bez gradske voznje i bez autoceste i bez odlazaka do ST. Znaci, samo "Dalmatinska Zagora". Honda Civic VI, 1995.g., 1.5 VTEC-E, 4cil, 90ks. Potrosnja 5.7L/100km: Mjerio klasicnom metodom "nalij do cepa, odvozi vise od pola rezervara pa opet do cepa". Drzavna cesta, svaki dan nas troje u autu na posao i natrag. 27km jedan smjer. te isto kao s E90: "Te hrpa kratkih relacija "na kavu" i "u ducan". Oboje cca 2-4km od kuce, znaci da se motor i ne stigne ugrijat. Uglavnom sam il nas dvoje u autu." Honda Civic VII, 2005.g., 1.6 VTEC, 4cil, 110ks. Potrosnja po BC 6L/100km** **jos nisam mjerio s metodom rezervoara, pa ovo ne uzimam kao zdravo za gotovo. Vozio cca 500km s njim do sada. 70% autocesta 120-140km/h , s tim da auto ima samo 5 brzina. znaci 135km/h je na cca 4k o/min. Ostalo drzavna cesta na 80-100km/h Svako auto vozim uglavnom po ogranicenjima +5, +10, +20km/h (ovisno je li grad, drzavna il autocesta). No po zavojitim cestama volim otic do 5k o/min, naravno, kada bi motor bio posteno ugrijan. Nikad turiranje na hladno. Po pricama nema benzinca koji trosi ispod 10L/100km, a ni dizela koji trosi iznad 5L/100km. Po mom vlastitom iskustvu se mogu samo zapitat kako to drugi voze aute? Kako to mijenjaju brzine? Kako stiskaju papucicu gasa? Na gumama jednom mjesecno provjerim tlak te uvijek drzim po uputama proizvodaca +0.2 bar. Set ljetnih, i set zimskih guma kod E90. Bridgestone 205/55R16 91V Turanza T005, nove iz ducana. Zimskih se ne sijecam.. Civic VI nije imao taj luksuz na njemu su Sava S3+ R15, valjda 195/60.Eto vam brojke iz prve ruke, mozete mi vjerovat il ne. No garantiram da su brojke ispravne i nisu lazirane za e-penis bodove online na forumu. Imao sam jednog 1.6D, nije vrijedan spomena, ipak je dizlo , nisam mjerio potrosnju, odokativno bi rekao 4.5L/100km.Pazljivo oko promatraca ce primjetit da su ova tri benzinca sve redom atmosferci. Koliko bi mi trosio benzinac s turbinom i mojim stilom voznje? Tesko rec dok ne odvozim par tisuca km s takvim... Kad citam da hvale ove nove aute da trose "samo 8-9L", sa ~120ks 1.2i motorima, dize mi se kosa na glavi... Ok ako je to 90% gradska voznja, no za mix mi je to nekako previse. i ne, ne posjedujem vise sve navedene aute, samo ova dva civica ![]() Zadnje izmijenjeno od: pci_e3x. 01.03.2021. u 22:18. |
|
|
|
|
|
#53752 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Potrošnju u ZG i ostatku Hrvatske ne možeš mjeriti Meni moj TDI od 150 KS troši 9 u ZG a 7 u Osijeku. Nisam nikad došao ispod 6.7 tako da ne mogu ući u klub dizelaša ispod 5 litara 😆😆 Imam tešku nogu i ne vucem se po cesti i to se osjeti na potrošnji Kad žena vozi zna pokazati i 5 litara. Što se tiče 1.6 Fordova, meni je trošio 9.5 a kolegi sa posla(mijenjali smo svaki tjedan te službene) 7.2 što je isto dokaz da ovisi puno o vozaču. Da se razumijemo ne vozim iznad ograničenja u gradu ali van grada potjeram i volim zaobići , on je najsporiji na cesti , ako izuzmemo bapce... Na autocesti vozi 110... Jbg čovjek tako vozi i uziva što je potrošnja manja😆 Sad imamo službeni talisman grandtour 130 KS dci. Njemu je opet 5.7 a meni 7.2 prosjek za istu dionicu. |
|
|
|
|
|
#53753 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja ni ne znam kolko mi pug troši van grada. Jednom s njim išao do Varaždina i gazio ga i ne sjećam se više koliko je trošio. Svi ostali odlasci van grada su bili s drugim autom. Taj auto se cijelo vrijeme vozi po gradu. Čak mi je i tih 7,4 l bilo malo puno kad usporedim s passatom PD 130 ks koji je trošio isto ili mrvu više a jači je i daleko je teži auto. No čovjek prestane s vremenom to gledat. Kad je pri kraju, odem do benzinske i natočim i bok, kolko god da troši.
|
|
|
#53754 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ponekad mi zasuzi oko kad vidim ove cifre ispod 7 litara potrošnje.. 12 l po državnim cestama (50-100 na sat vožnja, ali s minimalno kreni/stani) 14-15 l autocesta na 130-160 (ovisno o znakovima i gustoći prometa)ž 14-18 l po Zg, ovisno o gužvi i relaciji Atmosferac 3.3 l s 1800kg praznim vozilom Kao što rekoh, nekad mi zasuzi oko.. Al onda se sjetim da imam plin ![]() |
|
|
|
|
|
#53756 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Boardkompu vjerujem nesto manje nego bivsoj U zadnjih 30t km mi laze na prosjeku oko 0,5 l, a u zadnjih 2-3t km (zima i to sve) me laze oko 1 l.Gledajuci realnu potrosnju, 136ks HDI po Puli i okolici mi trosi oko 7 l. U Zgu je islo oko 8+, ali nisam vozio dovoljno dugo za tocniji podatak. U Osijeku nisam primjetio razliku naspram Pule. Ispod 6 ide po magistralama, a oko 6-6.5 po autocestama do 130 km/h. Mozda bi se dalo usparati koji dec, ali ne vozim se ispod 1800 okretaja.
|
|
|
|
#53757 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kako vi uspijete toliko potrošiti i kako to vozite ![]() Meni Fokus za sad piše 6.9 i to je bilo dosta vožnje po gradu, na otvorenoj cesti bi vjerojatno išao i na 6. Naravno, Šibenik je daleko manji grad i ne vozim se baš u gužvi te kroz grad imam možda 3-4 semafora sveukupno, a i često idem obilaznicom. Što se tiče potrošnje - to je sve isto bilo benzin ili diesel, bitna je snaga motora i gabarit vozila koje se pogoni. Razlika je max 1l. To te na kraju na 10-15k km godišnje ispadne cca 1000kn više za gorivo, ali u startu uštediš masu na cijeni auta, a ako kupuješ polovno teško da ćeš naći dizela s malo kilometara. Također, benzinac radi ljepše, manje vibrira i manje je osjetljiv na gradsku vožnju, a kad dođe vrijeme servisa i popravaka benzinac je daleko jeftiniji i manje se stvari ima pokvariti. Plus benzinac je cca 100kg lakši pa je i okretniji i ugodniji za voziti. Ja sam isto mislija prije da su ti dizeli neki perpetuum mobile, a ono B-Max 73ks, potrošnja 6.7L, Auris 1.4D 7.7L itd... Pogotovo sad kad su benzin i nafta iste cijene.
|
|
|
#53758 |
|
N0teb00k n00b
|
Ok, gledam danas, za put od 7km u jednom smjeru 22 minute to je prosječna brzina oko 20kmh sa kreni stani milijun puta, put nazad 29 minuta... Ne znam koji benzinac u tom režimu ima ispod 8-9L. Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
|
|
|
#53759 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
1.9 TDI PD u ZG (od kad koristim aplikaciju) uz napomenu da zbog radnog vremena ne vozim po gužvi jer ujutro kad idem na posao krenem već oko 6,15 da na miru popijem kavu kad dođem na posao, auti na cesti u to doba dana su šareni (nisu samo srebreni, sivi i crni ) pa se svakaj vidi, vozači se ne tele (ne telim se ni ja jer je neka prosječna brzina po BC oko 50 km/h), a vraćam se doma kad poslijepodnevne gužve već prođu tako da tih oko 6l nije nemoguće i po ZG.![]() PS. Ako je bitno, točim isključivo na Luk Oilu i u 90% slučajeva na istom agregatu (ovo jedno punjenje je bilo na INI i motor je tako nemirno radio da sam nakon par dana mislio ispumpati gorivo). Zadnje izmijenjeno od: bertone. 01.03.2021. u 23:57. |
|
|
|
|
|
#53760 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Imam focusa,isti model,isto godište,ali 1.4 motor,auto je super,strašno čvrst,siguran,visok naspram drugih kompakta i sl auta,čak sam negdje pročital da je sve na njemu masivnije napravljeno nego inače,težak je 1333kg,tu dolazimo do glavne 2 mane,trom da je to strašno,i popije fino,nikako ispod 8,5l postici,mozda da je samo autoput i sl ali mi je posao sasvim nešto drugo pa ono. Uglavnom zahvalan i kvalitetan auto.
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|