|
|||||||||||
|
|
#50881 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kolike su šanse da će najesen, kada udari recesija, cijene auta dodatno pasti (već sad su prilično povoljne)? Gledam onaj X1 sDrive18d Advantage kod Tomića i čini mi se ok kupnja za 269k kn (isti model, ali sa ručnim mjenjačem i nešto manje opreme košta 10k kn manje). Iz vaših iskustava, valja li šta? Znam da ima veliki minus zbog lošeg servisa u Tomiću (valjda je riječki bolji od ZG), ali srećom Kopar nije daleko. Tražim si nešto da zamijenim 6g. starog Qašu 1.6dci sa <50k km.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 31.07.2020. u 09:10. |
|
|
|
|
|
#50882 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Jesi zvao Tomića i vidio dal ih ima na stanju? Frend je kupovao nedavno (uzeo Peugoeta 3008), i sve akcije šta su bile i popusti, su bile samo za aute na lageru. A neke autokuće nisu ni smjele naručiti nove aute dok ne rasprodaju većinu lagera, a one gdje si mogao naručiti sve čekanja su bila 6 mjeseci i dulje (i kažem, nemaju akcijske cijene). |
|
|
|
|
|
|
#50883 |
|
Premium
|
Nisam se još nigdje raspitao. Međutim, frend mi je skrenuo pažnju na model sa Exclusive M sport paketom koji je bolji opremljeniji i bolje izgleda, a jeftiniji. Jedina razlika je što nema 5g. gratis servisa. S time da bi možda išao na 18i benz motor (3c/4v, 140KS) jer malo vozim. Recenzije su mu dobre.
|
|
|
#50884 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
|
|
|
|
|
|
#50885 |
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
|
|
|
#50886 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
|
|
|
|
#50887 | |||
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Znam da je akcija na modele sa advantage opremom. I ovdje je riječ o lagerskim modelima. Citiraj:
Imaju oni toga na cjeniku dosta no kad pitaš, vele da neke stvari moraju imat na cjeniku kakti zbog carine, porezne a realno ih nemaju. Iskreno, nisam je previše skužio. Što se servisa tiče, nemoj se zamarat s time. Njima je servisni interval 25 k km ili dvije godine. Dakle riječ je o dva servisa. A radiš malo km kao i ja. No preporučio bih ti dizelaša. Znam da malo voziš, no definitivno ćeš ga lakše prodat jednog dana nego benzinca. I velim, ako si zagrizao, zovi ih što prije.
|
|
|
|
#50888 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
5G gratis servis je navlakuša. Servisni interval je 2 godine ili 30 000 km, znači realno ćeš odraditi maksimalno 2 servisa Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#50890 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Evo koliko znaći kvalitetno održavati auto i paziti ga. Sve sam radim na svojem autu u duplo manjim preporućenim intervalima i to ide i ide... passat 1.6 td. edit: moje mišljenje je da je auto ispravna dok ide 100% sigurno onoliko koliko piše u knjižici cca bar 5-8km. evo i jedan video ako nije bilo https://www.youtube.com/watch?v=1NCt758UQUU Zadnje izmijenjeno od: rokonja. 01.08.2020. u 09:24. |
|
|
|
|
|
#50891 |
|
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
|
|
|
#50892 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
A takvih ima ko šalate, eto moja baba od šest banki kupila jedan za na plac . Pa zna se kako se takovi auti za lovatorčiće kupuj, a kako se kupuju za nas smrtnike 1.6TDI. |
|
|
|
|
|
|
#50894 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Procedura je da ukoliko ne znaš prodavača, to ne radiš. ![]() Šalu na stranu, ali stvarno je bilo dosta prevara sa namiještanjem kilometraže, prodaje ukradenih auta i slično. Po meni, ako uzimaš iz DE, isključivo od pouzdanih salona. Što se tiče procedure, mislim da ti je ista i ako kupuješ od salona i fizičke osobe, s time da vjerojatno sa fizičkom moraš imati ugovor. Svejedno će ti porez naplatiti po kataloškoj vrijednosti u oba slučaja. |
|
|
|
|
|
#50895 |
|
Premium
|
Te kataloške cijene su totalno sulude. Sama ta odluka je suluda obzirom da ako prezentiraš službeni račun auto salona, na osnovu kojeg je prijavljen i plaćen porez u matičnoj državi, logika kaže da bi ti naši trebali priznati taj račun, a ne vrijednost iz kataloga. Nažalost, logika u našoj državi nema prođu.
|
|
|
#50896 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Inače bi krenuli razni "računi".
|
|
|
|
#50897 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Isto ko i kad kod nas kupiš na njuškalu, kupoprodajni ugovor, od odjavi auto, ti izvadiš izvozne table pa za RH. E onda haračenje kod nas, potvrda o sukladnosti od ovlaštenog u RH, pa s tim na tehnički, pa na carinu, pa nazad na tehnički |
|
|
|
|
|
|
#50898 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#50899 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#50900 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Radnička 😂 ![]() Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#50901 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
#50902 |
|
Guest
|
Ovaj s kamionom je cijeli dan imao žutu minutu. |
|
|
|
#50904 |
|
Premium
|
Nisam baš siguran. Meni se čini da da nije bilo HIAB-a, da se ovo ni ne bi dogodilo jer je lik zaboravio spustiti dizalicu do kraja pa je zapeo za strop tunela.
|
|
|
#50906 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#50909 |