|
|||||||||||
|
|
#39871 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
![]() Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#39872 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
grunf metoda mene znima druga stvar, auto proizvodjaci imaju cijele odjele softverasa, dizajnera, inzinjera koji razvijaju te tehnologije.... kako je moguce da neki kriminalac dodje i razvije "anti" tehnoilogiju za probijanje sustava i sakupljanje kodova sa kljuceva, itd itd? sve to meni nesto smrdi na inside jobove i da je ta "break in" tehnologija razvijena od strane istih tih koji su izmislili ovu prvu |
|
|
|
|
|
|
#39874 |
|
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
|
|
|
#39875 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk Citiraj:
keyless ključ radi kada si ti udaljen do nekih pola metra od auta. pva metoda krađe skenira keyless ključ kojeg si stavio doma u stanu na recimo stol, pojačava snagu signala preko recivera i onda odašiljač koji je pored auta emitira ključ autu, i auto se otključava. nakon toga lopov sjeda u auto, pali auto i kreće. Znači nisu oni razbili kod, samo su ga pojačali ![]() Zadnje izmijenjeno od: Colop. 23.10.2018. u 20:10. |
||
|
|
|
|
|
#39876 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Da, to bi vrijedilo za neku normalnu državu. Sjetimo se samo situacije sa nižim PDV-om, kao i cijenom goriva kada je pala sa onih 11kn na manje.
|
|
|
#39877 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pitanje u vezi ovog novog (Gredelj) parkinga na Strojarskoj. Trebao bih ostavit auto 4 dana i pokupit ga u nedjelju. Jel se na ulazu dobivaju (vremenske) kartice ili se normalno uđe i plati parking mobom/automatom ko kod Paromlina? I jel se parking zaključava nedjeljom? Nema naplate nedjeljom pa da ne ni bi dočekalo iznenađenje ![]()
|
|
|
#39878 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Isti tip ljudi radi na probijanju, da, inženjeri i hakeri. |
|
|
|
|
|
|
#39879 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
|
|
|
|
|
|
#39881 | |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
.Ne radi se inside o jobu vec je stvar jednostavna. Zastita je tu da se probije i ne postoji savrsena zastita. Ako proizvodjaci pojacaju sigurnost, hackeri ce pojacati napore da to probiju. Onom tko razvija tu zastitu nije u interesu da se proda nacin kako ju razbiti.
|
|
|
|
#39882 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
|
|
|
|
#39883 |
|
Banned
Datum registracije: Mar 2017
|
Mislim da je hakiranje tih keyless sistema nebitna stavka, nije problem probiti tu zaštitu i ući u nečiji auto, problem je što kasnije s tim autom? ![]() To baš mora biti organizirana i stručna ekipa koja zna što će kasnije s tim autom, a takvi su rijetki. Pa danas realno ne možeš ukrasti ni običan mobitel, svaki ima neke sisteme zaključavanja i ne možeš ništa s njime, a pitaj boga tek ovi auti šta sve imaju, koje sisteme praćenja, nije to samo otključavanje/zaključavanje. |
|
|
|
|
|
#39884 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
? tj marka auta. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk Citiraj:
Imaš na netu video neke britanske security firme, ukraden BMW M2, locirali su ga u roku od par sati, ali je auto doslovno bio u komadima. izvadena svjetla, pola limarije fali, motor je za čudo bio još na mjestu. i to sve u par sati. |
||
|
|
|
|
|
#39885 |
|
Lika u mom srcu
|
evo kolko PCeskeprataovdje ima, tko je ovdje u stanju napraviti takav sistem probijanja zastita i da radi? Evo, ili zna koga tko je to u stanju napraviti? to moraju biti ljudi koji rade na razvoju, a onda u fusu rade kontra svoga posla |
|
|
|
|
|
#39886 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Primjera radi, uz pristup OBD portu i odgovarajucim softwareom palis auto kao da imas kljuc kod sebe. To da se ne krade uopce nije istina, itekako se kradu auti samo sto o tome vise ne citas u novinama. Bas prije mjesec dana, usred bijela dana na kneziji ukraden golf s parkinga na koji imaju pogled par stambenih i poslovna zgrada. Nedavno prije toga ukradena octavia i jos par vozila po ZG unutar par tjedana. Jucer bas nestao jedan Golf na medvescaku. |
|
|
|
|
|
|
#39887 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Opet si bahat, a trudim se ne reagirat nego ti lijepo (koliko mogu) odgovorit. Da, znam nekoliko ljudi (white i black hat) koji se bave securityjem, analizom i probijanjem sustava. Kad makneš auto iz jednadžbe, radi se o RF signalu, kodiranju i enkripciji što se primjenjuje u hrpi ostalih stvari. Još bi se i začudio koliko je sustava koje svakodnevno koristiš zapravo sigurno jer su opskurni većini ljudi, a zapravo su skroz otvoreni i nesigurni onima koji znaju što rade, ili su kupili gotovo rješenje proizvedeno od tih koji znaju što rade. Ja sad radim na projektu vezan uz aute. Unutar jednog dana posla, nakon što sam imao pristup autu (2010. godina proizvodnje) uspio sam kontrolirati dosta sustava, uz pristup OBD portu. |
|
|
|
|
|
#39888 | |
|
Premium
|
Citiraj:
a sigurno negdje na ali babi ili gdje već nađeš skener za par desetina ili stotina dolara. tako da ne vidim urotu inženjera ili R&D ljudi Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#39889 |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
|
|
|
|
|
|
#39890 | |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog C106 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#39892 |
|
Bazinga
|
|
|
|
#39893 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Jel mi govorimo o comfort accessu (primim kvaku auta i on se sam otključa ako mi je ključ u džepu) ili otvaranju auta stiskom na gumb na daljinskom? Meni ovo prvo radi samo ako sam kraj auta, ako sam na metar od auta netko drugi ne može otvoriti auto primivši se za kvaku, a drugo radi na 20 metara (više nisam isprobavao). |
|
|
|
|
|
#39894 | |
|
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
Jedan je za touchless otključavanje auta i pokretanje, a drugi je tipični stisni tipku da se autootkljuca |
|
|
|
|
|
|
#39896 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
i kod jednog i kod drugog, u vecini slucajeva se ne radi o probijanju zastite, nego koriste repetitore signala da se poveca domet kljuca. |
|
|
|
|
|
#39897 |
|
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
|
|
|
|
|
|
#39899 | |
|
Bazinga
|
Citiraj:
EDIT: Previdio sam postove iznad, tako da se ispričavam što si morao trošiti svoje vrijeme na edukaciju neukih
|
|
|
|
#39900 |
|
Premium
|
keyless, dakle comfort access do nekih metar od auta max, znam da mi žena nije mogla ući u auto a ja sam bio udaljen maksimalno 3-4 metra od auta. znači isto kao što je kolega Xplosiv rekao. što se tiče daljinskog otključavanja i zaključavanja koristio sam ga baljda jednom i mislim nekih 30tak metara domet. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|