|
![]() |
#1 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Full load for CPU
Daj mi recite neki program koji metne cpu na load 100% kako bi mogao da se uvijerim da temp proca nece ici vise nego sto to zelim...??? Znaci dajte mi neki link gdje ga mogu skinuti i kako se zove.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prime95 stavi 2 test tada će ti se max zagrijavat proc http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103 Ili OCCT http://www.short-media.com/download.php?d=456
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
S&M, bome dobro zagrije i optereti proc.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj sa S&M-om ako vec oces vidjeti kolka ce ti temp biti na max. loadu.... dat ce ti jedno 3-4 stupnja vece temp...
![]() |
#9 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Kaj ti zalman bas ne hladi il si ga drzal na 5V pa je zato tolka temp.?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Pa onda taj zalman i nije nes... Sjecam se da meni prime na starom bartonu na 2,2 pri 1,65V, hladjen srot glacialtechom nije islo preko 65°C po ljetu (dobro, ABS mi je znao preci preko 73°C al to nije temp koju ocitava tvoja maticna, jer sam na soltekici imao ABS i TEMP-> ABS je uvijek imao 5-8 stupnjeva vise temp... Sjecam se na Thermalrightu ALX 800 sa glacialom nije prelazio 52°C po ljetu... Sad ili tebi ploca krivo pokazuje, ili je meni moja krivo pokazivala ![]()
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Mislim da ploča dobro pokazuje. Sad mi je temp 35 i cooler je mlačan, ni vruć ni hladan. Kad je bilo na 70, ovi stražnji ventovi su izbacivali dosta topao zrak što još više potvrđuje da je temp stvarno bila visoka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
@domy aj ak ti se da stavi ga na 12V pa probaj opet istestirat. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Ma znam da je na 5V, al opet, velim ti da kad sam ja imao ALX 800+glacialTech 80mm gore, cak i kad je vent bio na 5V (oko 1200 o/min) temp mi po ljetu (ono kad su bile vrucine, a u sobi mi oko 30°C) nije prelazila 55-58°C! Po zimi nije prelazilo 38°C ! ALX 800 + glacial Kad sam gore stavio Deltu da puse na 5V (2500 o/min) temp po ljetu 52-53, zimi nije preslo 33°C Cak i da zanemarimo deltu kao mrcinu od venta, opet sam sa glacialom i alx-om nadjacavao zalman... Naravno, ne pisem sve ovo samo da bi se svadio ili kurcio ili pljuvao po necijem kuleru, nego je i meni cudno kako zalman, daje tako (po meni izuzetno) lose temperature....mislim 70°C nije malo... P.S. meni je Vcore na starom bartonu bio 1,65V makar sumnjam da je radi povecanja na 1,675V (na koliko radi kod domy_os-a) temp. tako skocila ![]()
![]() |
#17 |
Ancient
Datum registracije: Mar 2003
|
Ma griješiš,nije riječ o ljetu već o S&M http://www.benchmarkhq.ru/english.html?/be_cpu.html probaj malo sa njim pa nam onda reci temperature ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Pa s njim sam i testirao, i dobio napisane reze...inace je bilo 3-4 stupnja nize na delti+alx800, a 5-8 na glacial techu 2470+odgovarajuci vent P.S. Jel radi Soltekica damir1 ?
![]() |
#20 |
Moderator
|
Pa velim da je delta delala na 2500 o/min i radila je poprilicnu buku u odnosu na Glaciala koji je na 12V... Opet, kad se spusti voltaza glacialu, tisi je al ne na usturb ispuha zraka...
![]() |
#22 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Malo smo otisli OT ovdje ![]() pa da vas ja lagano usmjerim svojim skromnim iskustvom... S&M mi je za 6min postigo 10ak stupnjeva vecu temperaturu nego Prime95 nakon par sati (mislim on se ustali negdje za pol sata kolko se sjecam i to je to..dalje ovisi o sobnoj temperaturi)..to je bio proc iz siga tada ali sa stock coolerom..koji inace jako dobro hladi za nesto tvornicko ![]() Dakle ako zelis dizat temp procu S&M je nesumnjivo bolji izbor od Primea..a sto se stabilnosti tice tu bi se dalo jos razglabat...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|