![]() |
Full load for CPU
Daj mi recite neki program koji metne cpu na load 100% kako bi mogao da se uvijerim da temp proca nece ici vise nego sto to zelim...??? Znaci dajte mi neki link gdje ga mogu skinuti i kako se zove....
|
prime95 pa usput vidiš dal je komp stabilan.
je na njemačkom al imaš sam jednu tipku za pritisnut.link |
Prime95
stavi 2 test tada će ti se max zagrijavat proc http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103 Ili OCCT http://www.short-media.com/download.php?d=456 |
S&M, bome dobro zagrije i optereti proc.
|
instaliraj grid, pridruzi se nasem timu i radi nes korisno
=>my sig |
Skinuo occt i kliknuo torture,cekao 15min i temp proca se digla do 58°C...znaci nece mu nista biti :D
hvala na linkovima... |
Citiraj:
|
Probaj sa S&M-om ako vec oces vidjeti kolka ce ti temp biti na max. loadu....
dat ce ti jedno 3-4 stupnja vece temp... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kaj ti zalman bas ne hladi il si ga drzal na 5V pa je zato tolka temp.? |
Citiraj:
|
Pa onda taj zalman i nije nes...
Sjecam se da meni prime na starom bartonu na 2,2 pri 1,65V, hladjen srot glacialtechom nije islo preko 65°C po ljetu (dobro, ABS mi je znao preci preko 73°C al to nije temp koju ocitava tvoja maticna, jer sam na soltekici imao ABS i TEMP-> ABS je uvijek imao 5-8 stupnjeva vise temp... Sjecam se na Thermalrightu ALX 800 sa glacialom nije prelazio 52°C po ljetu... Sad ili tebi ploca krivo pokazuje, ili je meni moja krivo pokazivala:D ili zalman fakat lose hladi... |
Mislim da ploča dobro pokazuje. Sad mi je temp 35 i cooler je mlačan, ni vruć ni hladan. Kad je bilo na 70, ovi stražnji ventovi su izbacivali dosta topao zrak što još više potvrđuje da je temp stvarno bila visoka.
|
E, i moja je ploca dobro pokazivala, te onda ide zakljucak da zalman bas i nece nesto hladit...al ajde, barem je tih:)
|
Citiraj:
@domy aj ak ti se da stavi ga na 12V pa probaj opet istestirat.:beer: |
Ma znam da je na 5V, al opet, velim ti da kad sam ja imao ALX 800+glacialTech 80mm gore, cak i kad je vent bio na 5V (oko 1200 o/min) temp mi po ljetu (ono kad su bile vrucine, a u sobi mi oko 30°C) nije prelazila 55-58°C!
Po zimi nije prelazilo 38°C ! ALX 800 + glacial Kad sam gore stavio Deltu da puse na 5V (2500 o/min) temp po ljetu 52-53, zimi nije preslo 33°C Cak i da zanemarimo deltu kao mrcinu od venta, opet sam sa glacialom i alx-om nadjacavao zalman... Naravno, ne pisem sve ovo samo da bi se svadio ili kurcio ili pljuvao po necijem kuleru, nego je i meni cudno kako zalman, daje tako (po meni izuzetno) lose temperature....mislim 70°C nije malo... P.S. meni je Vcore na starom bartonu bio 1,65V makar sumnjam da je radi povecanja na 1,675V (na koliko radi kod domy_os-a) temp. tako skocila :beer: |
Ma griješiš,nije riječ o ljetu već o S&M
http://www.benchmarkhq.ru/english.html?/be_cpu.html probaj malo sa njim pa nam onda reci temperature :smoke: |
Pa s njim sam i testirao, i dobio napisane reze...inace je bilo 3-4 stupnja nize na delti+alx800, a 5-8 na glacial techu 2470+odgovarajuci vent
P.S. Jel radi Soltekica damir1 ? |
A onda ventovi brže vrte i vjerovatno malo glasnije :confused:
Soltekica;zdrava i debela(ovaj vesela :D ) |
Pa velim da je delta delala na 2500 o/min i radila je poprilicnu buku u odnosu na Glaciala koji je na 12V...
Opet, kad se spusti voltaza glacialu, tisi je al ne na usturb ispuha zraka... |
Pa to Ti je onda to-i moj vrti sada 1500 i sigurno da hladi slabije(ali dovoljno :) ) nego kada je na 2500 ali je i tiši
|
Malo smo otisli OT ovdje :)
pa da vas ja lagano usmjerim svojim skromnim iskustvom... S&M mi je za 6min postigo 10ak stupnjeva vecu temperaturu nego Prime95 nakon par sati (mislim on se ustali negdje za pol sata kolko se sjecam i to je to..dalje ovisi o sobnoj temperaturi)..to je bio proc iz siga tada ali sa stock coolerom..koji inace jako dobro hladi za nesto tvornicko :D Dakle ako zelis dizat temp procu S&M je nesumnjivo bolji izbor od Primea..a sto se stabilnosti tice tu bi se dalo jos razglabat... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:01. |