|
![]() |
#61 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ne. Na žalost ne ovisi sve o meni. Ima tu još čimbenika. Za sada mogu reći da će biti konkurentna i pristupačna. Osobito se to odnosi na cijeli sistem.
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Oče li se moći kupiti recimo samo blok za procesor ili za grafičku ili za chipset. Dakle odvojeno???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Premium
|
Iman još jedno pitanje. Nadam se da nisam dosadan. Imaš li ti to možda 2 grafičke kartice u jednom komp. spojene na 2 monitora. Ja imam isto 2 grafičke i 2 monitora pa bih htio to spojiti (da neskupljaju prašinu bezveze). Je li to uopće moguće ako je malo mi objasni kako to radi!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Feldwebel
|
Pitaj što hoćeš dok ne počne Star Trek. ![]() Radi malko drugačije nego Pharelia. Gurneš jednu u AGP, jednu u PCI. U biosu podesiš da ti je primarna AGP (recimo, može i PCI). Instaliraš drivere i za svaku posebno mijenjaš rezoluciju. Jednog postaviš kao primarni, a drugog kao sekundarni. Sa detonatorima 40.71 možeš napraviti da ti je svaka slika drugačija, okrenuti ekrane za pisanje teksta, razvući aplikaciju na oba ekrana, na drugi postaviti alate iz programa,... Uglavnom radiš što te volja. Koristiš 40'' ekrana. Problemi. Malo je problematično kod Win 98. Nešto u vezi drivera. Kako mi je služila za igru, nisam se previše igrao. Ne da da postavljaš primarni monitor koji nije priključen na karticu koja je primarna u BIOS-u. Primarni monitor je za igrice, ali se sve da podesiti na sve mile načine sa PowerStrip-om kojeg imaš skinuti na PcEkspertu. Rezime. GURAJ TO, ŠTO ČEKAŠ?
![]() |
#66 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
e rak jesi lud ![]() 70*70*20 blok je tezak oko 0.8 kg (po mojoj slobodnoj procjeni) ucvrstiti ga mozes samo sa sarafljenjem na plocu Znaci odmah mozes prekriziti sve koji nemaju rupe na istoj Uz to je poznata stvar da na mnogim plocama ima hrpa kondica okolo slota - pa ce i tu biti problema lijepo sam ti rekao koja bi ti dimenzija trebala biti - najvise 50*60 a optimalno 50 * 50 zasto ? - pa zato jer je jezgra povrsine oko 1 cm kvadratni , a udaljenost od ruba iste do kraja bloka iznosi ogromnih 3 cm-a Ako racunas i na najslabiju mogucu pumpu dolazis do jednostavnog omjera od 3 cm na stranu i 2 u visinu - i tu ti je nesrazmjer - jer toplina do rubova nece ni doci - cista termodinamika daklem potrosio si hrpu materijala a tehnicki nisi trebao Nemoj stavljati nastavke na blok jer ako podebljavas debljinu izmedju kanala i dodirne povrsine bloka - isti ce ti se puno slabije hladiti (imas primjer onog svog bakarnog cudovista koje je poznato po tome da ne hladi toliko dobro koliko ima bakra u njemu) Napajanje MORA imati vent - iako stavis vodeno na njega (samo se smanji broj okretaja) Nemoj ni pokusavati bez njega jer ces imati za par tjedana veselja u obliku dima ! Koje debljine stavljas gpu cooler ? i za koje kartice je prilagodjen ? Nekak mi se cini da imas jos puno posla. I jos jedan savjet - kad ces stavljati tu mrcinu na cpu - stavi i copper shim jer bi moghao lagano zdrobiti jezgru . Sretno ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Feldwebel
|
Blok je težak poprilici 500 g I mislim ga šarafati na ploču. Takva je većina ploča. Ima li netko zahtjeve za drugi, zna se. Dr Thermal je 70x70 i može se staviti na svaku ploču. Mogu li oni mogu i ja. Nisu oni trube. Dimenzije nisu tu bez razloga. Nije sve u materijalu. nego je i u konstrukciji. Ona je takva da ga do kraja iskoristi. Dakle termodinamika je na mojoj strani. ![]() Nastavci za šarafanje su vanjski i nemaju veze s kanalima. Ono čudovište ne hladi dobro jer ne može sjesti na proc zbog šugave kopče. Za početak nisam niti mislio isključivati vent u napajanju, ali mislim da bi to bilo tehnički izvedivo. Svakako ću pokušatu uz stalni nadzor. Imam JNC pa ako i izgori koga briga. GPU blok je 35x35x20 i konstrukcijom je sasvim običan. Može na sve kartice koje imaju one rupe za pasivni hladnjak. Naravno da je potrebno osloboditi jedan PCI. Pa tako radi i OTES. Nisam ja valjda bolji od njih. O poslu krivo misliš. Imao sam ga. Sada razmišljam o kavici prije završne obrade. copper shim je stvar od thermaltakea i po defaultu ne ide u moj stroj. Ne drobim ja jezgre tako lako. Važna je mirna i precizna ruka, a ja nisam paske. ![]() Mogli bi mi danima pričati o tome. Empirija će pokazati tko je bio u pravu. I naravno moj P4 i brača.
![]() |
#71 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
e da nisam vidio da je tvoje cedo p4 ja gledam iz svoje perspetive (a ta je atlon xp) za p4 niti ne treba nista jer ima poklopac od bakra preko sebe ali za athlone je druga prica nije steta napajanja kako ti kazes nego je steta onoga sto ce napajanje napraviti kad provede na sve strane - pa se sa time ne bih bas igrao ![]() ne kuzis kaj sam ti htio reci za termodinamiku al evo jednostavnog primjera : kaj mislis da bi blok od recimo 20*20 cm bolje hladio od tvojega ? ne bi - a znas li zasto ? - zato jer povrsina disipacije iznosi 1 cm kvadratni, a jacina disipacije bijednih 70 W u najgorem slucaju- dakle bit je u sto manjem prostoru napraviti sto vecu dodirnu povrsinu zgodan proracun al puno govori... |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Da ne fantaziramo više. Blokovi su gotovi i nazivam paskea ujutro kada se probudim. Ovo mu je i obavjest da nestrpljivo čeka poziv. Ja spadam u radni narod koji se budi u sam cik zore. Negdje oko 10 sati. Onda ranojutarnja kava, pa već oko 12 funkcioniram kao kokoš. I eto mene u 14 sati na nogama i spreman za nove radne pobjede.
![]() |
![]() |
#74 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Feldwebel
|
Sramota. Nisam ja naši informatički časopisi. Napraviti ću test kako treba. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Više onako u nedjelju. U subotu imam neodgodive društvene obveze ![]()
![]() |
#76 |
Premium
|
Rak znaš li možda još koji program osim PowerStripa. Nekako mi se PowerStrip nesviđa (nisam baš skužia šta sve sa njim možeš). Nazire li se sada možda cijena blokova?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Feldwebel
|
PowerStrip je fantastičan program i dozlaboga jednostavan. Ne treba ti nikakav program ako nećeš. Ovo je da imaš neograničene mogućnosti podešavanja. Stvar je fenomenalna i nije na PcEkspertu bez razloga. Koji te to dio kolje?
![]() |
#79 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Obzirom da RAK ima P IV, ja imam prednost ![]() Trenutno radim na compu s DR. Thermal vulgaris coolerom ( do prije 2 dana water ) radi usposredbe s RAK - ovim. Mogu reči samo jedno - mrzim ventilatore iz dna duše. Kad se čovijek navikne na tišinu, ovo je super iritantno ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
zanimanje-pijani geolog
|
jeste gotovi s izradom bloka??
![]() |
#82 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() Baš sada idem kupovati novu. Valjda će izdržati duže od Black&Decker. Tako mi i treba kada kupujem smeće. Rikne u ključnom trenutku. ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Premium
|
Citiraj:
jel jos moras probusti rupe za pricvrscivanje bloka na plocu? ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Feldwebel
|
Treba mi za završne radove na bloku. Ali sada sam kupio novu i sutra bi trebao biti finito. Ostalo je bilo na skupim strojevima, ali ovo moram raditi doma, a doma nemam strojeve nego kućni alat. Black&Decker ti dođe ko Samsung televizor. Dobra reklama radi čuda. Pravi alat za doma je zeleni Bosh, a za profije je plavi. Nemoj nikada kupiti ništa drugo. Ja nisam slušao starog i popušio.
![]() |
#86 |
Premium
|
ja imam plavu bosh busilicu znaci ja sam profi ![]()
![]() |
#87 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Na žalost meni ne pomaže niti takva. Imam modanu bušilicu prema posebnim zahtjevima. Sada ovu novu treba malo modati. Pa onda modani boreri pa razni nastavci koji su bili jeftiniji kada ih ja napravim.
![]() |
![]() |
#88 | |
Premium
|
Citiraj:
ali nije to ko prava stupna. ja imam neki nastavak da mogu bili koju obicnu busilicu staviti da bude stupna,ali se uijek klima zato sto nema dobro postolje ali sva sreca imam veliku stupnu. predpostavljam da si glodao blok,pa me zanima koja si glodala koristio,s koliko pera... dva ili vise ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Feldwebel
|
Nisam je radio kao stupnu. Barem ne sada. Nekada davno sam napravio taj stup. Da još to imam ne bi mi koristilo jer sam napravio da mi se ne klimata, ali za baš taj posao koji sam tada radio. Imam i ja tu bušilicu. Glodala ne znam koristiti i radilo se o tome da sam čovjeku rekao što hoću i on bi je to napravio. Ni ja ne bi dao skup stroj bajavcu kojeg ne poznam.
![]() |
#90 |
Premium
|
Jesu li gotovi blokovi???? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|