Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.04.2014., 18:09   #3391
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Napisao sam sve kako je i bilo bez muljanja...vidjet ću šta će odgovoriti pa vam javim.
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 11:00   #3392
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Ccc...vidi ovo šta meni majstor napiše...

Dear Customer,

I am sorry about the size of the item.

Thanks and Regards,
Customer Services Team

Što dalje ?
Staro 25.04.2014., 11:05   #3393
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
eBay iskustva; pitanja i savjeti

Citiraj:
Autor bixsy the king Pregled postova
Ma da se razumijemo...ne želim nikakve muljaže samo pokušavam iskoristiti sve opcije koje mi pripadaju putem kupnje na ebay.
Ne pripadaju ti nikakve opcije ako cemo posteno. Dobio si item,forsirao si ga toliko dok nijje puknuo,i sad hoces pare natrag. Trebao si uvidjeti da ne sjeda kako treba i kontaktirati sellera za povrat. Sve sto sada radis za povrat je muljaza.
Btw,jesi li siguran da je doslo za 4s? Mozda je doslo za i4,zadnja stakla su razlicita.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 25.04.2014. u 11:12.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 11:13   #3394
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Jesi li siguran da je doslo za 4s? Mozda je doslo za i4,zadnja stakla su razlicita.
To me uopće ne zanima...ja sam naručio za 4s...i došla je jeftina nekvalitetna kopija koja ne odgovara...uopće nema na gornjem dijelu metalnu kopču već plastiku loše kvalitete. Također sa strane...kopčice vidljivo veće nego na originalu pa nije ni čudo što ne pristaje.
Da tražim povrat novca ?
Staro 25.04.2014., 11:15   #3395
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Citiraj:
Ne pripadaju ti nikakve opcije ako cemo posteno. Dobio si item,forsirao si ga toliko dok nijje puknuo,i sad hoces pare natrag. Trebao si uvidjeti da ne sjeda kako treba i kontaktirati sellera za povrat. Sve sto sada radis za povrat je muljaza.
Btw,jesi li siguran da je doslo za 4s? Mozda je doslo za i4,zadnja stakla su razlicita.
Ma ne zanima me uopće...ne odgovara i nema šanse da se normalno instalira.
I šta bi ja sad trebao ? Trudit se i provjeravat kakva mi je maska stigla...ne pada mi napamet. Ono što sam naručio trebao sam dobiti...
Staro 25.04.2014., 11:31   #3396
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Pa kad ne odgovara zasto si forsirao? Nije islo i bok. Trazis povrat. Ovako je item puknut i sad trazis povrat za razbijen item
Staro 25.04.2014., 11:35   #3397
zbuzanic
fx
Moj komp

zbuzanic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ako ti je poslao krivi item, trazi ili refund ili popust od 50% za to sto ti je trebao poslati, meni kazu da mi daju 50% i prihvatim jer mi je to isplativije nego se natezat, neki mi posalju ponovno ispravnu stvar for free... Za par dolara mi se ne zajebava... odes u nas ducan i shvatis da su na ebayu puno manji lopovi
zbuzanic je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 11:38   #3398
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Citiraj:
Pa kad ne odgovara zasto si forsirao? Nije islo i bok. Trazis povrat. Ovako je item puknut i sad trazis povrat za razbijen item
Tko kaže da tražim povrat za razbijen item ? Nisam mu to ni napisao...pa nisam lud...i nije pukao zato što sam ga bacao po podu,skako po njemu ili ga bacio 10m u zrak. Očajne je kvalitete uspoređujući sa originalom i puklo na onom dijelu gdje kopčica nije prilijegala...pa nisam ga čekićem ugrađivao.
E Bruno,Bruno...ako kupim nešto onda želim da to služi svrsi...ovdje to nije slučaj...ne pomažu mi tvoji savjeti nimalo...naklinješ prema selleru...nisi u pravu !
Šaljem mu mail da želim povrat novca ili mu stišćem negativan feedback...ima li tko još što predložiti ?
Staro 25.04.2014., 11:43   #3399
Dr_faca
Premium
Moj komp

Dr_faca's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
To ti se zove ekstoršn feedback...moze te prijavit za to...
Salji mu opet da hoces povrat para,da si dobio krivi item,u krajnjem slucaju,otvori case za krivi item...
Dr_faca je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 11:45   #3400
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Citiraj:
Autor Dr_faca Pregled postova
To ti se zove ekstoršn feedback...moze te prijavit za to...
Salji mu opet da hoces povrat para,da si dobio krivi item,u krajnjem slucaju,otvori case za krivi item...
Ovaj mail sam mu slao preko "my ebay"...da li da ga tražim to odmah na pp resolution centru ?
Staro 25.04.2014., 11:53   #3401
Dr_faca
Premium
Moj komp

Dr_faca's Avatar

Posalji mu jos jedan mail,da hoces pare nazad itd,ili da ces otvorit case....i onda ako nece dat pare,otvori case i onda sta sudija dosudi...
Staro 25.04.2014., 12:02   #3402
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Citiraj:
Posalji mu jos jedan mail,da hoces pare nazad itd,ili da ces otvorit case....i onda ako nece dat pare,otvori case i onda sta sudija dosudi...
Ma gotovo...nema više nikakvog dopisivanja...item ne odgovara-molim lovu nazad...izgubio i vremena i novaca. Tko bi rekao za sellera sa 99,3% feedbackom.
Staro 25.04.2014., 12:12   #3403
Dr_faca
Premium
Moj komp

Dr_faca's Avatar

Kao sta rekoh...to je se sigurno reseller koji nikad nije ni vidio item...
A neš ti vremena,ko da si orao i kopao...posalji mu jos jednu poruku,nis te ne kosta,ne istice ti rok za case....
Staro 25.04.2014., 12:52   #3404
Beetlejuice
Nisko letim, visoko padam
Moj komp

Beetlejuice's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Previše buke i galame oko jednostavne stvari. Kada se takve stvari dogode da seller pošalje krivi item, javite mu se i objasnite situaciju.

Bez ikakvih prijetnji s negativnim feedbekom i sl. Ako želite full refund to mu i napišite, recite da bi vas izašlo skuplje ponovo slati item i da će te mu dati pozitivan feedback i ponovo naručiti (ne morate).

Također može on imati i 100% pozitivan feedback, što ne znači da ne može doći do problema. Par kolega je navelo što treba učiniti i bok.

Beetlejuice je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 13:13   #3405
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor bixsy the king Pregled postova
Ccc...vidi ovo šta meni majstor napiše...

Dear Customer,

I am sorry about the size of the item.

Thanks and Regards,
Customer Services Team

Što dalje ?
Predpostavljao sam da ce tako biti.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 13:15   #3406
RAUL
Registered User

Citiraj:
Sudija ce dosuditi da o vlastitom trosku dostavi item nazad i da ebayu dostavi tracking.
Staro 25.04.2014., 21:55   #3407
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ne preporučujem laganje da item nije stigao, ja sam do sada imao 7-8 situacija gdje je bilo određenih problema ili defekata sa pristiglom robom. U tom slučaju fotkam item ili snimim video te kontaktiram sellera i upoznam ga sa detaljima. Moja dosadašnja iskustva su pozitivna, uvijek sam bez problema dobio full refund a bilo je robe od 3 do 30$. Naravno da neće uvijek biti tako ali treba biti pošten i ne muljati..
Ico_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 22:46   #3408
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Sada je malo problem slikati item jer je pukao prilikom montaze. Zato kazem da te stvari treba provjeravati prije forsirane montaze. Kazem forsirane jer item nije od stiropora,ipak je trebala sila da pukne. Imao samo dosta fejkova u rukama i bez obzira na kvalitetu ,ne pucaju samo tako. Bixsy je trebao probati,ne ide,ppslikati i poslati da to nije item kojeg je narucio. Puno puta sam dobio full refund zbog toga. Nikakva galama sta ja znam. Seller nece platit, otvoris dispute i rijesis problem.
@bixsy nisi u pravu. Kao da narucis agp grafu ,dobijes pci-e i guras u slot dok ne pukne grafa. Tek tada skuzis da je dosla pcie grafa. Greskom. Mislis da ce ti prodavac prihvatit reklamaciju?
Staro 26.04.2014., 00:07   #3409
thesekiman
Pr0d1gy
Moj komp

thesekiman's Avatar

Datum registracije: May 2010

Jel moze rec da ga je dobio puknutog? Kao fol prilikom transporta, kako ce seller znati da ga je on razbio.
Staro 26.04.2014., 08:29   #3410
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Citiraj:
Sada je malo problem slikati item jer je pukao prilikom montaze. Zato kazem da te stvari treba provjeravati prije forsirane montaze. Kazem forsirane jer item nije od stiropora,ipak je trebala sila da pukne. Imao samo dosta fejkova u rukama i bez obzira na kvalitetu ,ne pucaju samo tako. Bixsy je trebao probati,ne ide,ppslikati i poslati da to nije item kojeg je narucio. Puno puta sam dobio full refund zbog toga. Nikakva galama sta ja znam. Seller nece platit, otvoris dispute i rijesis problem.
@bixsy nisi u pravu. Kao da narucis agp grafu ,dobijes pci-e i guras u slot dok ne pukne grafa. Tek tada skuzis da je dosla pcie grafa. Greskom. Mislis da ce ti prodavac prihvatit reklamaciju?
Evo njega opet sa svojim izvrtanjem situacije...jesi li uopće pročitao moje postove?

Kao prvo...ma o čemu ti pričaš...kakva agp-pci grafa? Dobio sam nekvalitetan back screen za iphone 4s i ne odgovara veličinom...kopčice preširoke,gornja plastična umjesto metalne...ne priliježu u kučište i stoga je beskorisna za korištenje.

Kao drugo...jesi li ti uopće bio prisutan kad sam pokušavao umetnuti back screen da znaš koliku sam ja silu koristio ? Kako možeš tvrditi da sam forsirao i izokretati moje riječi ? Stvar koju sam naručio mora imati osobine da služi svrsi radi koje je proizvedena...ovdje je riječ o nekvalitetnom proizvodu i ne može poslužiti za upotrebu radi koje je namijenjen. A ne kao što ti tvrdiš agp-pci grafa...krivo briješ...tamo je riječ o dva različita proizvoda...znači opet izokrećeš...ovo što si naveo je besmislica.

Kao treće...nisam uopće navodio selleru da je back screen pukao...otvoren je case i čekam da se riješi situacija...bit ćete obaviješteni kako je prošlo.

Bruno...izokrenuo si puno stvari i mislim da uopće nisi u pravu. Nisam prvi put mijenjao back glass na iphone uređajima. Ovdje se kod mene pokazao problem što sam naletio na kineskog sellera koji prodaje lošu nekvalitetnu kopiju i kao takva ne služi ničemu. Njima je bitno prodati,a na kvalitetu izrade ne obraćuju pozornost. Bitno im je samo prodati...
Staro 26.04.2014., 08:55   #3411
chief_wolfinjo
Guest

traži partial refund, pa te tu nemre tražiti da mu vratiš item. ali trebaš navesti dobre razloge. ako tražiš full refund onda te seller može tražiti da vratiš prvo item njemu.
  Reply With Quote
Staro 26.04.2014., 09:12   #3412
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Ja sam prije koji tjedan otvorio dispute i u nekih 5 dana dobio 2,80$ nazad. Nije neka lova. Tracking numbera nije bilo. Item nije stigao. Kako, zašto nemam pojma. Do mog poštara sam siguran da je 99,9% ok. Neznam kako kod vas, ali kod mene je isti poštar dok ne ode u penziju. Prvi, od školskog kolege stari je otišao u penziju, drugi je bio preko 20 godina i isto otišao u penziju, sad je treći koji je već 3 godine i čovjek je fakat OK.
eBay mi je nešto kakti sr.o da provjerim adresu i bla, bla, bla, ali sam im odgovrio da sam htio muljat onda ne bih muljao na 2,80$ nego bi muljao na itemima od 30$. Unazad 3 godine imao sam 5 povrata love na karticu.

@bixsy the king
Daj se prestani ciganit za 5 funti. Strgao si staklo i amen.
Kad si ga dobio i vidio da ne paše trebao si kontaktirati selera i bilo bi riješeno. Sad kad si ga razbio pokušavaš dobit informaciju kako da dobiješ povrat novaca. Nečeš ih dobiti. Budi pošten i priznaj svoju grešku, a drugi put ćeš pazit.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung

Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 26.04.2014. u 09:23.
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2014., 10:43   #3413
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
@bixsy the king
Daj se prestani ciganit za 5 funti. Strgao si staklo i amen.
Kad si ga dobio i vidio da ne paše trebao si kontaktirati selera i bilo bi riješeno. Sad kad si ga razbio pokušavaš dobit informaciju kako da dobiješ povrat novaca. Nečeš ih dobiti. Budi pošten i priznaj svoju grešku, a drugi put ćeš pazit.
Kao prvo nije bilo 5 već 6 funti...i lova nije moja već od sestre kojoj sam naručio back glass.
Kao drugo nije samo taj iznos već + original back glass kupljen kod nas pošto ovaj nije odgovarao.
Ostalo ću ti napisat na pm što mislim o tvom postu.
Nema potrebe više o ničemu pisati...hvala svima na savjetima...
Staro 26.04.2014., 22:51   #3414
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Dobio si NEISPRAVAN item, znači nikog ne lažeš niti muljaš već samo sebi olakšavaš situaciju, i zato evo jedan vrlo pametan savjet ovako naglas: Drugi put šuti i javi selleru da nisi dobio item i da potražuješ full refund.. Točka..

Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 26.04.2014. u 23:07.
Omerta je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2014., 01:15   #3415
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Sam sebi pobijas izjave. Nikog ne muljas ali drugi put reci da nisi dobio item. . Pa pobogu ne kuzim,jel dobio neispravam item ? Jel vidio da ne pase? Kontaktiras sellera i napises da je krivi item i da ne pase. Ako ne zeli vratit lovu, prijavis ebayu i za par dana dobijes pare. U cemu je problem? Pa niste prvi puta kupili nesto na ebayu. Ali naravno,sad kad je taj pogresan item puknuo,sad ae trazi povrat. Ok,mozes zmuljat svasta,dobit ces novac. Ali istina jest da je kupac pokusao POGRESAN,NEISPRAVAN kakavvec item ugurati u mjesto kojem ne pase. I item je puknuo. Normalan kupac kaze,jbg,puklo i sta sad. Ostali idu izvuci lovu sad kad je puknuo umjesto da je stao kad je vidio da ne legne u utor kako treba. Seller je poslao smece od itema,ili totalno krivi item,ok,ali taj item trebas vratit u identicnom stanju ako seller zatrazi. Da ne bi kupac bio ostecen, mora ili presutit cinjenicu da je pukao,ili izmjenit cinjenicu i reci da nije dosao ili reci da je dosao puknut. U svakom slucaju ako kaze da je puknuo pri montazi nema povrata. Jel to muljanje ili ne,ostavljam drugim clanovima da prosude jer ocito ja krivo razmisljam
Staro 27.04.2014., 09:07   #3416
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Ne razmišljaš ti krivo, već dapače, tako i treba postupiti.
ALI...

Na kraju sve sve svodi na to da ti seller treba ili poslati drugi item ili dati povrat novca. To što je on razbio item, po meni nema nikakve veze. On je platio item koji je trebao odgovarati za njegov mobitel, pokušao ga je staviti i item je puknuo ne njegovom krivicom.

Druga stvar da smo u RH, ali slanje u Kinu, čekanje iz Kine, treba proći par mjeseci za sve to, ako uopće i završi pogodno za kupca..

I zato sam bio napisao, da bi se izbjegle nepotrebne komplikacije mogućeg vraćanja itema, natezanja sa sellerom i slično, napravi se onako kako sam objasnio. Jer na kraju se ionako sve svodi na POVRAT novca ili SLANJE drugog itema.

Znači nikog se nije zakinulo. Već realno ako ćemo gledati, ovdje najviše pati kupac koji je UNAPRIJED platio item, dobio NEISPRAVAN i još kupio original radi čega je potrošio kudikamo više novaca..

Glumatanje sa prevelikim poštenjem ne prolazi uvijek kako treba. Naravno da sam za poštenje i naravno da nikad nebi tražio povrat novca za item koji sam dobio i koji mi odgovara, jer čemu onda to? Nema smisla.. Ali u njegovoj situaciji bi postupio kako sam napisao, pa makar me na križ ovdje stavili..
Staro 28.04.2014., 20:26   #3417
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ak se kupi ipad prek ebaya dal platim carinu ak je iz US
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2014., 20:38   #3418
RAUL
Registered User

Vec se 100x pisalo da na racunala nema carine vec samo pdv
Staro 29.04.2014., 01:14   #3419
Mr. Nice
Premium

Mr. Nice's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
e da,nemojte se cudit da vam naplate dostavu paketa 4.5kn (sa ebaya,manjih, a vece ne naplacuju-apsurd), to su uveli novi sefovi,i niko nezna zasto se to naplacuje
E to mene kopka.
Došlo već preko nekoliko paketića i na poneki treba platiti tih 4.5 kn.
Ni poštar ne zna zašto, samo da je taj sa carine i da trebam platiti, a što ja to plačam - ne zna.

Danas stigla 3 paketa gotovo iste veličine i vrijednosti od par $ i za jedan sam morao platiti 4,5 kn.

Nema nikakvu "HR" naljepnicu, oznaku niti ništa.
Da stavim sva 3 ne bi znali na koji sam platio tih 4,5 kn.

Sutra ću zvat carinu da vidim, jel poština kontrola nije znala objasniti.

Znaju da trebaju naplatiti ali ne znaju što i zašto ... 'ntisumpora i države ,,,
Staro 29.04.2014., 07:36   #3420
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Mr. Nice Pregled postova
E to mene kopka.
Došlo već preko nekoliko paketića i na poneki treba platiti tih 4.5 kn.
Ni poštar ne zna zašto, samo da je taj sa carine i da trebam platiti, a što ja to plačam - ne zna.

Danas stigla 3 paketa gotovo iste veličine i vrijednosti od par $ i za jedan sam morao platiti 4,5 kn.

Nema nikakvu "HR" naljepnicu, oznaku niti ništa.
Da stavim sva 3 ne bi znali na koji sam platio tih 4,5 kn.

Sutra ću zvat carinu da vidim, jel poština kontrola nije znala objasniti.

Znaju da trebaju naplatiti ali ne znaju što i zašto ... 'ntisumpora i države ,,,
ma e,kazem ti ja san pita jedno 10 postara ,i niko nezna,i kazu" eno ti pitaj sefa"...odem pitam sefa on krene nesto kemijat a vidi se da nezna ni on
webstartm je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno