|
![]() |
#3271 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
[QUOTE=Dr_faca;2557374] ![]() Kao 1.,opće nije potrebna potvrda sa adresom,već tr.number.Prilikom dizanja disputea,"tuženi" ima rok(ja mislim 7 dana) da odgovori,i npr. ti danas digneš dispute i seller vidi da tražiš pare nazad,on ode u poštu i pošalje u tom roku...i kaj onda? E onda ti je poslao Item i nemaš razloga za brigu, eto kaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3272 |
Guest
|
Ja sam dosad kupio masu itema di seller nije uopce oznacio da je poslao paket ni dan danas, isti slucaj je s feedbackom, uvijek dajem feedback nakon sto provjerim da je item 100% ispravan a feedback sellera mi nije bitan jer kad kupujes rijetko kad ce te seller pregledavati, njemu je bitan cash a za ovo ostalo lako :P |
![]() |
![]() |
#3273 | |||
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
Nema prijave za takvo nesto,zato sam ti predlozio da je najbolje da ga kontaktiras i pokusas otkazat ako ti je u cilju vratit pare... [QUOTE=Prki;2558071] Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3275 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Skoncentriraj se, možeš ti to. Još uvijek je važio rok od 30 dana od krajnjeg datuma kada je item trebao stići, ali seller je nestao sa ebaya. A paypal ima rok od 45 dana, a tamo je taj rok prošao. Znači item je putovao 50ak dana, 15-20 dana duže od predviđenog roka, a ja sam čekao zadnji tren da otvorim case da ne budem džubre... Seller je nestao, a paypal uvažava 45 dana od dana plačanja, ne od dana kada je item trebao stići. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3276 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
- Kupio item, nije stigao, otvorio case - Prilikom prepiske skužio da je kriva Hrvatska pošta, pristao na ponovno slanje (treba mi item jbg) - Prošlo je previše dana i case se zatvara automatski 14.3. - Pitao sellera /u par navrata) šta je s tim paketom, navodno još nije vraćen njima (meni piše da je 4.2. otišlo iz ZG prema UK) Ako do 14.3. ne zatražim novce nazad (bez poštarine) moguće je da item nikad ne stigne i da ja novce više ne mogu nikako dobit nazad, jel tako? Jesam sve dobro sumira?
![]() |
#3277 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3278 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ovako, uzel jedan item 25.02. a prema prodavaču trebal bi biti isporučen između 10.03 i 17.03 te je prema opisu trebal biti stavljen na poštu između 24 do 48 sati nakon uplate. Uplata je izvršena još isti dan no item nikad nije markiran kao poslan. Dal da pričekam još tih par dana pa da tražim natrag pare ili da tražim pare odma natrag.
![]() |
#3279 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
A tak sam i ja imal problem(samo kaj je meni u međuvremenu poslano i danas stiglo), nemreš tražit natrag pare dok ne dođe 18.03., jer ti ebay kaže da je prerano za case! E onda otvori case i dobit ćeš novce natrag, nema panike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3280 |
Premium
|
Bil kontaktiral sa prodavačem i veli čovijek da će biti poslano kako piše no otad se uopće nejavlja a već ga nekoliko puta pital kaj je sa paketom i di je paket. Ok budem pričekal 18. pa ću otvoriti case.
![]() |
#3281 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
da se ispričavaju zbog neugodnosti i da je kolega krivo vidio ( ![]() EDIT: Pristao na ponovno slanje, ali i aktivirao "Escalate the case to Customer Support" jer mi je danas zadnji dan da reagiram. Lik se kao buni da zašto, ovo, ono, nije se bunio dok mi je 40 dana prodavao priču da mu se item nije vratio ![]() Javila se i korisnička služba i rekla da se jave ponovo za 3 dana jer je paket trenutno na putu, a to je upravo ono što sam i htio, paket na putu, ALI i garanciju AKO opet bude problema s istim. Sve ide po planu, napokon ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 14.03.2014. u 13:26. Razlog: dodan edit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3282 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Uzeo sam neki proc iz USA, zapeo mi je na carini u ZG izgleda, upravo ima poslao mail sa podatcima koje su tražili ( račun sa paypala ). cijena je bila 124 $ + 6$ shipping, koliko mogu očekivat da me ogule kako ide postupak carinjenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3285 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#3288 |
Premium
|
Pitanjce. Kak stoje stvari a kupnjom obleke sa ebaya i ne samo ebaya već i ostalih online šopova? Carine, problemi, zapljene? Znam jedino da masa ekipe ima jako velike probleme sa robom preko ioffera no kak stoji ovdje?
![]() |
#3289 |
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
Ako je roba iz EU nema nikakvih davanja, ako je izvan onda neka netko upoznatiji odgovori kolika su davanja na tekstil i sl. jer ja ne znam.
![]() |
#3290 |
Premium
|
Poanta je u tome da bi uzel iz Nikovog outleta šuze jer su brutala jeftinije nego kod nas ( ccaa 60 do 200 kn su cifre ) a sva roba ide iz New yorka.
![]() |
#3291 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
60-200 kuna dodu suze ili su toliko jeftinije? Ako su toliko jeftinije onda ne ocekuj previse , jer se to uvijek salje u kutiji koja ce naravno zavrsiti na carini i na to ces dati pdv i samim time izgubiti to što su jeftinije :/ a ako toliko koštaju onda samo daj xD jedino pazi na poštarinu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3292 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ne samo PDV, nego i carinu na zbroj shipping i cijene proizvoda pa na sve to jos PDV.Naravno to se odnosi na sve preko one cifre koja dozvoljava uvoz bez ikakvih davanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3293 |
Premium
|
To su redovne cifre šuza. U outlet dolaze 3 do 4 godine stari modeli dok isti ti modeli kod nas dolaze kao novi i još imaju obraza za to tražiti 700 kn.
![]() |
#3294 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Da naravno xD mislio sam da nece ic preko 150€ za shuze jer ni kod nas nema puno takvih modela, a do 150 je samo pdv |
![]() |
![]() |
![]() |
#3295 |
Registered User
|
Ako su iz USA onda je dozvoljena cifra 22 eura, a ne 150 eura |
![]() |
![]() |
![]() |
#3296 |
Why so serious
|
Isuse Boze kaj ste vi ljudi nepismeni, pa daj procitaj kaj je covek prije tebe napisal....pa svakih 3 posta ponavljate isto. Ne postoji dozvoljena cifra, postoji samo neoporeziva, oporeziva i oporeziva+ carina.... I opet za tri posta bude.neko napisal istu glupost kao ti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3297 |
Registered User
|
Tebi ocito nesto nije jasno a ne meni.Kada sam napisao na dozvoljenu mislio sam na onu cifru koje mozes platiti a da ne moras platiti davanja drzavi,tj da si oslobodjen svih dodatih davanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3299 |
Registered User
|
Mislis na ovo "a do 150 je samo pdv"?Moj post se razlikuje samo u tome sto sam naveo da ukoliko se uvozi iz USA nije 150 eura nego 22 eura bez davanja drzavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3300 |
Why so serious
|
Pa to je i on rekao, "150€" zaboravio je stavit znak "€" ali iz prijašnjeg teksta vidiš da prića o evrima! Reko je isto kao i ti, do 150€ se plaća PDV, a do 22€ nema davanja! Ma nije bitno...ali pročitaj još jednom pa budeš skužil... |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|