|
![]() |
#1 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
PQI mem. pitanje
Evo malo sam se igro sa latencijam popodne pa bi vas molio savjet. Radi se o pqi-u iz siga, od kad je kupljen radio je na 2.8v na 7-3-3.2, danas sam smanjio voltažu na 2.6 i diže windowse al se ruši u prime nakon 1min. Na 8-4-4.2 radi stabilno. Dal da ostavim te latencije, ili imate neku bolju postavku na default voltaži(11-3-3.2). FSB nisam isprobavo jer hladim sa box coolerom proc pa ne bi htio riskirat previše sa voltažama, a i napajanje nije baš pouzdano(LC420w). Ostatak konfe je u sigu. E da, jedna pločica je dvostrana, a jedna jednostrana. Ima to kakve veze?
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
rade ostavi na 2.8 ili probaj na 2.7 bolje perfomanse i sve to a zagrijavanje nebi trebalo biti preveliko |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
stavi fino max vdimm i deri po fsb-u...a latencije, samo stavi cas na 2, ostalo podesi i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() najbolje je imati brz i stabilan stroj...a sto se tice ugrožavanja vijeka trajanja komponenti...daj molim te ![]() ![]() @mrkonja stavi fino 2.8V vdimm, stavi latencije 2.0-3-3-x i testiraj...kad bude stabilno, tako ostavi...od max vdimma ti nece biti apsolutno ništa... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tak sam se ja zajebo i išo klokat sa MS-ovim napajanjem dok nisam skužio da mi je +12V rail pao na 11.2 V. Dobro pa se nije ništa sjebalo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|