PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   PQI mem. pitanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22399)

MRKONJA 29.06.2005. 19:44

PQI mem. pitanje

Evo malo sam se igro sa latencijam popodne pa bi vas molio savjet.
Radi se o pqi-u iz siga, od kad je kupljen radio je na 2.8v na 7-3-3.2, danas sam smanjio voltažu na 2.6 i diže windowse al se ruši u prime nakon 1min. Na 8-4-4.2 radi stabilno. Dal da ostavim te latencije, ili imate neku bolju postavku na default voltaži(11-3-3.2). FSB nisam isprobavo jer hladim sa box coolerom proc pa ne bi htio riskirat previše sa voltažama, a i napajanje nije baš pouzdano(LC420w). Ostatak konfe je u sigu.
E da, jedna pločica je dvostrana, a jedna jednostrana. Ima to kakve veze?

mc_fish 29.06.2005. 20:20

rade ostavi na 2.8 ili probaj na 2.7 bolje perfomanse i sve to a zagrijavanje nebi trebalo biti preveliko

masni 30.06.2005. 00:55

stavi fino max vdimm i deri po fsb-u...a latencije, samo stavi cas na 2, ostalo podesi i to je to...

domy_os 30.06.2005. 01:14

Citiraj:

Originally posted by masni
stavi fino max vdimm i deri po fsb-u...a latencije, samo stavi cas na 2, ostalo podesi i to je to...
Jesi ti ćorav ili šta? Čovjek je reko da ne želi klokat i točka. Ko kad bi ja reko da mi preporučite skuter od 50 ccm, a ti meni kažeš uzmi ovaj od 125 ccm. Sve ima svoje razloge zašto je tako. I bolje je imat sporiji i stabilniji sistem nego brži i nestabilniji, a time ugrožavaš i vijek trajanja OC-anih komponenti.

masni 30.06.2005. 08:52

Citiraj:

Originally posted by domy_os
Jesi ti ćorav ili šta? Čovjek je reko da ne želi klokat i točka. Ko kad bi ja reko da mi preporučite skuter od 50 ccm, a ti meni kažeš uzmi ovaj od 125 ccm. Sve ima svoje razloge zašto je tako. I bolje je imat sporiji i stabilniji sistem nego brži i nestabilniji, a time ugrožavaš i vijek trajanja OC-anih komponenti.
a zašto da ne clocka uostalom...??? ako mu je množitelj proca otključan, zašto ne...?? al dobro...:smoke:

najbolje je imati brz i stabilan stroj...a sto se tice ugrožavanja vijeka trajanja komponenti...daj molim te:rolleyes: , ako neki procesor (ajmo uzeti moj npr.) moze trajati recimo 10 godine (moze i vise, ali nije bitno), ja ga ocam na 3.75GHz i tako ga drzim...i recimo da mu se vijek nakon nekog vremena smanji za 5 godine...ti oces meni reci da cu ja ovaj proc furati jos 5 godina..???:confused: ne, necu, max 2 godine, kao i svaki komad hardwarea (više-manje)...pa necu valjda imati p4 3.0 do 2010. godine...??:D

@mrkonja

stavi fino 2.8V vdimm, stavi latencije 2.0-3-3-x i testiraj...kad bude stabilno, tako ostavi...od max vdimma ti nece biti apsolutno ništa...:beer:

MRKONJA 30.06.2005. 11:50

Citiraj:

Originally posted by masni

@mrkonja
stavi fino 2.8V vdimm, stavi latencije 2.0-3-3-x i testiraj...kad bude stabilno, tako ostavi...od max vdimma ti nece biti apsolutno ništa...:beer:

Ma stavio bi al je napajanje počelo drhtat na +12(11.80-86) railu pa se nebi igro baš s njim .

domy_os 30.06.2005. 20:03

Tak sam se ja zajebo i išo klokat sa MS-ovim napajanjem dok nisam skužio da mi je +12V rail pao na 11.2 V. Dobro pa se nije ništa sjebalo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:33.