|
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() mogli bi se malo i razočarati... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
to je tako. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
to je upravo ono što sam ja govorio...memorijska propusnost je slaba... ![]() a upravo je ta memorija najbitnija za svakodnevni rad...igrice su druga stvar, dothan kao takav razvaljuje u igrama i izgeda da je kao stvoren za gejmere... ![]() ali kad opet sve zbrojim i oduzmem, mislim da ga ne bi uzimao, ipak je malo puno preskup...pogotovo ako još moraš uzimati i odgovarajuću ploču... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
SuperPi je simpatičan testić ali ne izračunavam Pi svaki dan po nekoliko puta. Valja izvrtiti nešto realno. Tada ralika ne bi bila toliko impresivna. Bio bi brži ali ne spektakularno. Moj proc košta oko 100€, ploča oko 100€ i ne trebaju nikakav mod, adapter, glupi bučni vent, traženje serije i sl. Jednostavno radi. Jedino FSB treba napisati 300, malo podići napon i to je to. I sve je to drek kada uzmem 3200+ i Abit AN8 Fatal1ty i, uz lagani OC, pometem i moj i Dothan i ostalo. A cijena... ? E, i 64-bita! I vrtoglava memorijska propusnost. Rekoh jednom da OC nije stvar matematičke računice već srca junačkog i krvavih očiju ali nemojmo pretjerivati. I kada nisam pri zdravoj pameti, da je cijena procesora i ploče ista, opet bi ja bio na ABIT-u. Nemam nikakvog razloga da promijenim to. Čak i svaki dan dobivam potvrdu da sam u pravu. Svi koji su bili kod mene znaju što joj radim i da bi većina ploča bila uklonjena iz kučišta samo usisavačem nakon mog "tretnama". I kad smo kod brojki: SuperPI - 39 s Everest Read - 5300 Mb/s (5800) Everest Write - 1800 Mb/s (2000) Temperatura - 43 C Prosječan XVID - 1h 10min (u zagradi su brojke dobivene sa TCCD-om, ai to bi bilo bolje da mi gazda nije balticom objašnjavao koliko mu brzo treba komp)
![]() |
#39 | |
Premium
|
Citiraj:
dobro vidi ovaj ima fsb samo 165MHz. 16x165. ja cu probam da vozim visok fsb takt oko 260 i vise 1:1 sync. to se da sa p4c o dobrim tccd ili bh-5. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() što se tice memorije, tu nema problema, ide ti i "jeftina" adata na 260fsb bez problema, ali tebe ce proc zakočiti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
samp kod 400fsb verzija! znaci 725 / 735 / 745 itd. oni nemogu preko 170-180 fsb. i to ne svi nego neki ali dosta %. ovi novi sa 533fsb idu mnogo bolje. sync i 260 i vise ... zavisi od ploce, proca itd. sutra mi dolazi nova modana ploca, i moja vapochill LS iz rma. pa da malo stresamo mog 750. vidi (by KAZ-N) 266FSB 1:1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
uf...ovo je već jako gadna stvar...:clap: ali opet, koliko god bi ja to htio imati, i mogu imati, ipak mi se cini preskupo... ![]() modanu ploču imam...sve što mi treba je dothan (cca 2000kn), adapter (cca 350kn) i "samo" još vapochill koje bi me koštao oko 700€ + porez... ![]() a imati dothana na stock kuleru...ccc...to baš i ne ide skupa sa extremnim overclockingom... i skoro sam zaboravio...pa kod nas u HR teško da će mene dopasti neka luda oc serija procesora kao recimo kod tebe u švici... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
mnogi 730 1.6ghz i 740 1.73ghz dobro idu. ne svi ali mnogi lako na 2.7ghz. i to sa boxed cooler. 1.55vcore. to su ti 27sek pi ili jedan amd 64 sa 3-3.1ghz koliko ti kosatju kod vas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
Asus P4C je stigo. 2-2-2-5 + PAT sve bez problema! super ploca ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
A pazi molim te voltažu. pa dobro šta se čeka. daj još malo stisni taj proc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
|
Citiraj:
pa stiskam ga vec ko lud. :burn: evo malo bolje vrjeme ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
koliko ti je max. fsb?
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
nevjerovatno ali sa mojim ocz tccd sam dosteko 290MHz 1:1 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=25066 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Mrki, koliki read score dobijes u everestu s 290 MHz?
![]() |
#51 | |
Premium
|
Citiraj:
uglavnom cu isprobati ![]() evo novi score ... testiram max. 2-2-2-5 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
E to ja tražim... ovo su već lijepi rezultati ![]() Kolko je rekord u 1M pi? 20sec? Fino, nema šta. kako stojiš sa stabilnosti i temperaturama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
|
Citiraj:
eva -50 & cpu -25 novi best time. ovo je ja msilim max. za moga ... ali uredu je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
mrki reze su ti super... mogu mislit kako to radi.... rastura sve živo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |